Non-GMO melk kan verliesgevend zijn

GMO vrije soja kost 45% extra. Dat stelt veevoerdeskundige Henry van Ittersum van EuroKoeIdee. De bonus die FrieslandCampina per 1 augustus aanstaande betaalt, bedraagt 1 cent per liter melk. In grasrijke rantsoenen is het goed mogelijk om geld te verdienen met zogenaamde VLOG-melk. Hoe minder gras in het rantsoen, hoe meer het kost.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+1
puntertje
Melk, en ook vlees trouwens, vraag maar aan een echte slager, wordt er niet beter op met veel mais/granen in het rantsoen. Je krijgt meer 'harde vetten', bij vlees kun je dat vooral zien aan de kleur van het vet (hoe geler hoe harder). En bij melk heb je natuurlijk niet voor niets 'grasboter', wezenlijk anders dan standaard boter.
puntertje
@puntertje Ik denk dat @Hans van Bergen nu wel zal reageren met de opmerking dat er weer op Brabanders gefit word omdat die koeien liefst voldouwen met mais. Kom maar op Hans, kunnen we je weer uitlachen met je malle opmerkingen. 😬
+3
huub
'Gewone' melk wordt ook niet altijd aan verdient..
Pluto
Een rare discussie aangezien invoer van GMO vrije soja in de EU al sinds 1978 is verboden !!.
Bovendien is GMO vrije soja olie ongeschikt voor de mooi maak industrie, iets wat marian angstvallig verzwijgt !!. Het is ook erg moeilijk om er hamburgers van te maken, dit lukt beter met gen soja. Het is maar net hoe je het naar de consument uitlegt aangezien de hoeveelheid GMO vrije soja die officieel in de EU ingevoerd wordt 4x groter is dan de totale wereld productie ,,,rara .
arie.j
Quote Reactie van @Pluto:
Een rare discussie aangezien invoer van GMO vrije soja in de EU al sinds 1978 is verboden !!.Bovendien is GMO vrije soja olie ongeschikt voor de mooi maak industrie, iets wat marian angstvallig verzwijgt !!. Het is ook erg moeilijk om er hamburgers van te maken, dit lukt beter met gen soja. Het is maar net hoe je het naar de consument uitlegt aangezien de hoeveelheid GMO vrije soja die officieel in de EU ingevoerd wordt 4x groter is dan de totale wereld productie ,,,rara .

Iets schrijven wat prikkers niet kunnen natrekken schiet niet op.
Maar dat was de bedoeling?
kanniewaarzijn
@arie.j Nou Arie, als zelfs jij het niet na kunt trekken moet het wel heel erg geheim zijn!
+1
arie.j
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
j Nou Arie, als zelfs jij het niet na kunt trekken moet het wel heel erg geheim zijn!

Ieder hoort aan bronvermelding te doen, anders wordt het helemaal een zootje
Wilbert
Pluto
@Wilbert Dank voor de bevestiging !!.
BamBam
Gmo-vrij voer kan best wel uit. Wij doen het al jaren zonder vergoeding. Je vee is gezonder zonder gmo. GMO's zijn namelijk helemaal niet zo gezond. De bt-mais bv, maakt zijn eigen insecticide aan. Waarom wil je dat in een koe stoppen? De gmo-soja wordt meer bespoten met roundup, dus meer sporen daarvan in je voer. Wist je dat glysofaat een chelatiemiddel is. In normaal nederlands, het bindt alle mineralen aan zich. En jij maar extra mineralen aan de koeien geven. Verder blijkt dat koeien ook een ongezonder darmcultuur hebben en bv vaker klebsiella hebben. Ook een kostenpost, krijg je gratis bij je voer. Het kan wel zijn dat je iets vaker moet sturen met je rantsoen als je voor gmo-vrij gaat..
Mensen die mijn verhaal willen checken, google dhr. Don Huber en Monika Kruger. Ps wel de links overslaan waarin men hen zwart willen maken, want blijkbaar valt hun boodschap niet zo in goede aarde. Tsjonge waarom zou dat nu zijn.
weideboer
@BamBam velen hebben dit ook met bv agrimest. Dit komt misschien wel omdat de materie te zwaar is en we daarom maar op plublicaties afgaan waar we de conclusie alleen maar lezen en ons niet gaan verdiepen in de onderzoeksmethode of wie het heeft onderzocht. Wat nu in Brabant en met de fosfaat gebeurd kun je verschillende meningen over hebben, maar wie heeft er nu gelijk. Of iedereen wel wat maar de scheidslijn is compleet weg om objectief te oordelen en te vertrouwen , reden; geld!!!!?
m uut m
@weideboer
Agrimest is van een heel andere orde dan GMO mais.
Het leuke van Agrimest dat je als je de bacteriën wilt vermenigvuldigen je dit mengt met melasse en water dan moet je het mengsel 2 dagen rond de 30 graden bewaren.
Vervolgens verdeel je het over de mest en dan zal de bacterie met een verhouding van 1 op zoveel miljoen na 6 week de overhand moeten hebben in een milieu totaal ongeschikt voor deze bacteriën om te groeien.
weideboer
@m uut m het principe van er iets in zien, ervaren en eigen resultaten waarnemen maar niet de kennis hebben om alles te kunnen verklaren die vergelijking
jan w
@weideboer
Op welke wijze leg je een link tussen gmo en agrimest?
Wilbert
@BamBam je begon hier je zo goed met betoog over natuur en veehouderij. Maar met dit verhaal over gmo sla je behoorlijk de plank mis. Prima om iets te doen vanwege emotie, maar ga die keuze niet verdedigen met technisch inhoudelijke argumenten die echt helemaal nergens op slaan. Dat een aantal politici in Brabant dat doen is al erg genoeg...
aldert
Quote Reactie van @Wilbert:
sla je behoorlijk de plank mis
Wilbert,ik denk toch dat jij de plank meer misslaat.Ik zal niet zeggen dat ik het 100% eens ben met BamBam,maar in grote lijnen toch wel.
BamBam
Waarom/waar sla ik de plank mis Wilbert? Ik baseer mij o.a. op onderzoeken van de 2 genoemde mensen en die zijn zeer degelijk geweest. En iedereen mag geloven wat hij wil, en wij geloven dat ons vee zonder gmo gezonder is. En als je je voerboer gelooft, wel die zijn ook niet in hun eerste sprookjes gestikt en zodra er iets buiten hun smalle belevingswereld valt snappen ze er niets van en gaan ze direct weer door met hun orde van de dag.
Wilbert
@BamBam ik twijfel even of ik nu naïef vind of dat ik medelijden met je moet hebben...
Iedereen mag geloven wat hij wil, prima 😄 ! Als jij graag non gmo voert, prima. Als jij dat doet omdat je 2 discutabele personen gelooft, ben je ronduit naïef. Als je dat doet om ethische redenen, prima.
Je opmerking over de voerboer laat zien dat je jezelf slimmer acht dan andere "domme" boeren die er achteraan lopen... Jij kent mij niet, maar wat betreft mij de voerboer zit je er volkomen naast.
Ps. Voeren nu ook onbewust gmo vrij, vanwege kostprijs. Ik heb nu wel medelijden met je dat je extra betaalt (neem ik aan?) voor speciaal gmo voer terwijl je met een wat verstand van koeien zelf prima kan bepalen wat te voeren.
BamBam
Met je voerboer moet je mazzel hebben, de gemiddelde kan alleen maar nabouwen wat ze hem geleerd hebben tijdens de cursus. Voor de gemiddelde boer in de meeste gevallen vast prima. Maar als jij een iets andere insteek hebt, dan kunnen ze alleen maar hun standaard riedel afdraaien.
Die personen zijn helemaal niet discutabel, ze zijn heel erg goed in hun werk. Weet je eigenlijk wel wie het zijn?
Ik vind het trouwens helemaal niet erg om meer te betalen, want je krijgt het weer terug in de gezondheid van je koeien en trouwens ook in benutting van je land, daar je mest van betere kwaliteit wordt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , melk , frieslandcampina , gmo , soja , rantsoen en verdienen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0