IJzer haalt fosfaat uit oppervlaktewater

IJzerhoudend grondwater kan fosfaat in oppervlaktewater verwijderen. Dat is een van de conclusies van het promotieonderzoek van Bas van der Grift aan de universiteit van Utrecht.Fosfaat is een van de meststoffen die aanzetten tot algengroei in oppervlaktewater, waardoor er negatieve effecten ontstaan, zoals afname biodiversiteit en zuurstofloosheid.

In het proefschrift van Van der Grift – dat hij komende vrijdag verdedigt – stelt hij dan ook dat het mestbeleid rekening zou moeten houden met de mate van ijzerhoudend water in een bepaalde regio. Het zou volgens hem logisch zijn de toegestane uitstoot van fosfaat afhankelijk te maken van het water waar het fosfaat uiteindelijk in terechtkomt.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , biodiversiteit , fosfaat , mestbeleid , uitstoot , meststoffen , grondwater en proefschrift geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0