Illustratie van: Alex Miedema

Hoger beroep melkveehouders tegen gebruik Landbouwbouwwet als borging voor fosfaatreductieplan

In navolging van staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken gaan ook de melkveehouders in hoger beroep tegen de fosfaatuitspraak van de rechter op 4 mei. De melkveehouders, vertegenwoordigd willen het inzetten van de Landbouwwet als juridische borging van de Regeling fosfaatreductie 2017 door de rechter laten toetsen. Volgens hun advocaat mag de Landbouwwet, gemaakt in 1957, niet voor mestwetgeving gebruikt worden.

Deel dit topic

Reacties

+2
denktank
Helemaal mee eens.
+1
brabantboer1
Bende
+1
weideboer
Dood of de gladiolen-scenario.

In eerste instantie was mijn mening van, wat een gedoe. Nu de overheid zo onstabiel hierin is...is iedereen vogelvrij verklaard en mag je geen onbegrip meer hebben voor diegenen die nu ook naar de rechter toe stappen. Dat krijg je als je voor menigeen uitzonderingen gaat maken, dan is het collectief weg
+1
friesboertje
Willen ze dat er geen nieuwe derogatie verleend wordt?
+1
JanCees
@friesboertje wat voor derogatie ?
m uut m
@friesboertje
Niet op deze manier.
weideboer
@friesboertje tis voor diegene denk ik meer noodzaak en dat daar derogatie maar een onderdeel van is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders , 1957 en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0