Iedereen loopt weg bij LTO?

Deel dit topic

Reacties

paul1
Die met de stoppersregeling meedoen misschien wel
+7
Tja, het schip is zinkende zullen we maar denken 😃
+1
George
Hig!
+2
dwers
Bij LTO hebben ze zeker ook al een stoppersregeling.
+3
cornelissen
De man is samen met P.Boer een ramp voor de sector (geweest)
Ze hadden samen ruimschoots de tijd gehad om de sector(groei) maatschappelijk acceptabel te maken,maar dat hebben ze nagelaten. alleen dwaalsporen aanbrengen. (zie sectorvisie en de feiten)
+1
robbies
Ik denk dat Romijn voorzichtig bewerkt is om niet te solliciteren.
puntertje
@robbies Hij heeft jaren lang zaken totaal verkeerd ingeschat. Maar nu heeft hij ook eens wat goed ingeschat, dat hij geen schijn van kans zou hebben. Die hele sollicitatieprocedure hebben ze ingezet om mensen op een chique manier buiten de deur te zetten.
Nu maar hopen dat hij niet als Rehwinkel, een brede consensus over zijn incapabele functioneren, opduikt bij één van de coöperaties waar ik lid van ben. Ik vrees het ergste.
+6
Porky
"Iedereen loopt weg bij LTO" Geen ramp, want ze presteren toch niks, vergaderen,bla bla bla, krijgen niks voor mekaar, kruipen beleids makers in de kont, knikken ja en amen, Mag het misschien niet niet zeggen,maar doe het toch , trek GODVERDOMME je bek eens open, sla eens met de vuist op tafel, en zeg eens waar het op staat,ipv overal maar in mee te gaan en altijd maar het braafste jongetje te willen zijn, dan zeggen ze maar niet dat je " een fijne vent " was om mee samen te werken, maar dan weet je achterban wel dat je dr staat, en er voor hun bent, neem eens een voorbeeld aan de boeren organisaties in Frankrijk bv
+4
Twentsch Land
@Porky

Al een sollicitatie brief geschreven naar de vrijkomende functie van Romijn ?
Porky
@Twentsch Land ook zo,n meeloper die het met zn bestuur eens is op vergaderingen, en over het hek loopt te klagen
Porky
@Twentsch Land ook zo,n meeloper die het met zn bestuur eens is op vergaderingen, en over het hek loopt te klagen
+13
pa
Welke organisatie behartigd jouw belangen? Of zit je vanachter je computer te raaskallen?
Je raast als die blonde limburger: HOOP HERRIE EN WIJZEN,MAAR GEEN RICHTING AANWIJZEN DIE BRUIKBAAR IS.
Quote Reactie van @Porky:
trek GODVERDOMME je bek eens open, sla eens met de vuist op tafel, en zeg eens waar het op staat,ipv overal maar in mee te gaan en altijd maar het braafste jongetje te willen zijn, dan zeggen ze maar niet dat je " een fijne vent " was om mee samen te werken, maar dan weet je achterban wel dat je dr staat, en er voor hun bent, neem eens een voorbeeld aan de boeren organisaties in Frankrijk bv
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @pa:
MAAR GEEN RICHTING AANWIJZEN DIE BRUIKBAAR IS.

Da's nu mooi passend in deze topic
+1
Porky
@pa neem aan dat LTO OOK een beleid en doelstellingen heeft!? Dan verdedig je die, en zie je bij elkaar tekomen, maar ga je geen konten likken en je gespreks partner pamperen en plezieren. Kijk naar Henk bleker van vee&logistiek Nederland, Kijk wat die gasten voor mekaar krijgen, meer in 14 dagen dan LTO in een jaar, dat jij nou alles slikt moet jij weten. Ik zie graag daden en resultaten. Daar betaal ik ook aan mee, mag ik misschien iets terug voor mn geld?
gerrie-hul
@pa Je wil toch niet zeggen dat cda betrouwbaar is Dat hebben we gezien in het eerste debat na de verkiezingen en wat Buma beloofde Kijk daar ook eens na
+1
storm
@Porky heb jij al eens wat gepresteerd voor het vaderland! Of zit jij alleen maar als doekje voor het bloeden in de Kerkeraad😂
+4
weurding
@storm gezien zijn gevloek mag ie daar komen? 😂
+3
pieta
@weurding In de kerk is wel meer gebeurd wat niet mag. 😁
twente6
@Porky
helemaal mee eens. Romijn reageert alleen maar 'teleurgesteld', daar heb je niks aan.
+1
Frans1
@Porky oh,daarom hebben de boeren in Frankrijk het zo goed
Porky
@Frans1 nee dat zeg ik niet , ik zeg dat ze daar WEL een minister v landbouw en organisaties hebben die ACHTER de boeren staat, en WEL met resultaten terug komen.
+6
kanniewaarzijn
Porky heeft gewoon gelijk! LTO zit er voor de belangen van de overheid en de RABO.
dwers
Porky gaat alleen oudjaarsavond naar de kerk eindgoed al goed!!
Porky
@dwers Oja, da's waar jullie zijn dit soort woorden niet gewend, jullie houden meer van vergaderen, 5 kwartier lullen in een uur, en dan weet je nog niks. Slaap wel
dwers
Quote Reactie van @Porky:
Oja, da's waar jullie zijn dit soort woorden niet gewend, jullie houden meer van vergaderen, 5 kwartier lullen in een uur, en dan weet je nog niks. Slaap wel

Je mag schelden wat je wil ik vindt het wel geinig, dat 5 kwartier lullen klopt niet ik ben een man van weinig woorden.
Porky
@dwers ja mag jij " leuk " vinden, maar als ik bijdraag aan iemand zn salaris mag ik toch verwachten dat ie er wat voor doet hè. Maar al die gasten die tegenwoordig in besturen zitten zijn zooo correct,en zooo bang iemand te schofferen of voor het hoofd te stoten, je staat ergens voor ,en een bent door je leden er opuit gestuurd, doe dan je werk. Maar ze staan constant met lege handen, en wie betaald de rekening?
dwers
Quote Reactie van @Porky:
Maar al die gasten die tegenwoordig in besturen zitten zijn zooo correct,en zooo bang iemand te schofferen of voor het hoofd te stoten, je staat ergens voor ,en een bent door je leden er opuit gestuurd, doe dan je werk. Maar ze staan constant met lege handen, en wie betaald de rekening?

Dat ben ik wel met je eens, als je voor de boeren moet opkomen dan betekent het niet dat als een jaknikker meewerkt aan regels tegen de boeren.
+3
Wiebren
@Porky als je nog geen euro aan iemands salaris bijdraagt staat een grote mond die alleen eigen mening predikt je niet heel goed.
Ik heb de som wel eens gemaakt (toen ik nog wat christelijker uren draaide als de laatste jaren).
Porky
@Wiebren Wat zal jij weten dat ik "geen euro " betaal, ben je ook al helderziende? Denk dat ik gezien mn leeftijd meer betaalt heb aan salarissen dan jij betweter
+2
robbies
@Porky wat bereik je hier nu mee? Je jaagt iedereen hier tegen je in het harnas
Porky
@robbies geeft niks , heb een brede rug, maar zeg wat ik denk, en dat mag niet meer in nederland,want dan hoor je dr niet bij, je moet pamperen, eindeloos vergaderen, want ze willen niemand tegen het hoofd stoten , maar ondertussen gaat je tegenpartij gewoon door, elke dag word het lijntje strakker aangehaald, Wat NU nog kan/mag is v middag verboden bv, en "we" zijn erbij en laten het gebeuren, wat zijn dat voor boeren bonden?
robbies
@Porky je punt komt sterker over als je niet praat in termen als betweter
Wiebren
@Porky als dit is wat je denkt is het ook niet verwonderlijk dat je op een gegeven moment moet gaan lopen schelden. Pure onmacht
Melkmeisje
@Porky wat heeft leeftijd hier mee te maken?
+1
Wiebren
@Porky Simpel, stel (voorbeeld) dat ik voor 60.000 boeren aan tafel zit en ik ontvang €60.000 salaris, dan betaalt 1 boer €1.

Veel mensen snappen het principe van een vereniging als LTO niet.
Stel dat contributie €500/boer is dan komt er jaarlijks 30 miljoen op tafel. Daarvan kunnen dan 500 mensen belangenbehartigen. Een heel jaar. Die 500 kunnen ook niet voor alle 60.000 goed doen natuurlijk. Maar voor €500 kun je zelf nog geen week het werk op je eigen bedrijf laten liggen.
Brutus64
@Wiebren ik vermoed toch echt dat de gem. contributie fors hoger is dan die 500 euri
Wiebren
@Brutus64 bij LTO en NVV wel, bij andere vakbonden en netwerken niet. Dan is 20% nergens lid van. En sommigen dubbel. Het was een voorbeeld hè. Bestuurders krijgen minder en medewerkers kosten meer (bruto).
robbies
@Wiebren als je zo rekent kom je altijd geld tekort. Of kost belangenbehartiging echt 600.000 euro per persoon?
Wiebren
@robbies 50 moet 500 zijn. Nu zijn er veel minder medewerkers maar veel meer (lokale) bestuurders in belangenbehartiging actief.
Porky
@Wiebren nee, je kan het niet eenieder naar het zin maken, dat snappen de meesten, maar waarom komen er iedere dag weer andere (strengere) regels ? Slapen die bestuurders? Worden ze achter hun rug om belazerd? Je kan/mag als je tegen over " de beleidsmakers " zit toch wel eens je stem eens GOED laten horen , en zeggen : Hier trekken WIJ een streep.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Porky:
Worden ze achter hun rug om belazerd?

Dat gebeurd
Porky
@Wiebren nee, je kan het niet eenieder naar het zin maken, dat snappen de meesten, maar waarom komen er iedere dag weer andere (strengere) regels ? Slapen die bestuurders? Worden ze achter hun rug om belazerd? Je kan/mag als je tegen over " de beleidsmakers " zit toch wel eens je stem eens GOED laten horen , en zeggen : Hier trekken WIJ een streep.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Porky:
Slapen die bestuurders? Worden ze achter hun rug om belazerd?
Die bestuurders doen zelf enthousiast mee aan het bedenken van de regels. Ze zitten niet tegenover de beleidsmakers, maar ernaast aan dezelfde kant van de tafel.
RSIB
Dit is misschien een mooie kans voor lto om Vogelaar te vragen als melkvee voorman.
Als Vogelaar het al aanneemt wie weet wordt zelfs ik als nmv er tevens lid van lto.
arie.j
Quote Reactie van @RSIB:
Dit is misschien een mooie kans voor lto om Vogelaar te vragen als melkvee voorman.Als Vogelaar het al aanneemt wie weet wordt zelfs ik als nmv er tevens lid van lto.

Zou kunnen, hou er dan wel rekening mee dat nu van de zijlijn roepen toch makkelijker gaat de hele (nou ja, grote meerderheid) van georganiseerde boeren ergens in meekrijgen
En dat je kunt verwachten dat er kritiek komt dat hij zich laat inkapselen.
cjw73
@arie.j als hij zich laat inkapselen valt het zeker niet op bij de rest van de Lto.
Das is ook niks meer dan ja knikken op wat er voorgesteld wordt.
arie.j
Quote Reactie van @cjw73:
arie.j als hij zich laat inkapselen valt het zeker niet op bij de rest van de Lto.Das is ook niks meer dan ja knikken op wat er voorgesteld wordt.

Beetje vreemde reactie van je, er zal eerst iemand binnen LTO iets moeten voorstellen voordat de rest kan ja-knikken.
En voor de rest zijn de problemen met fosfaat mede zo groot om men het binnen LTO het niet eens was.
Dus dat was juist het tegendeel van allemaal ja-knikkers
zie. o.m.prikkebord.nl/topic/104507/
Maar verder zou ik iemand in de geest van Jan-Cees wel kunnen waarderen. Kees Romijn is nooit een sterk figuur geweest.
En ik ben ook altijd iemand geweest die voor grondgebonden melkveehouderij is.
cjw73
@arie.j aangaande kees romijn ben ik het met u eens. En veel voorstellen komen er sowieso niet bij Lto vandaan. Het meeste wordt door andere partijen besloten en zij stemmen gelijk in.
+4
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
En ik ben ook altijd iemand geweest die voor grondgebonden melkveehouderij is.

Jij hebt vooral geboerd in de tijd dat je grondgebonden was als je je eigen ruwvoer had. De normen waren toen nog dermate ruim dat je dan ook de mest op eigen land kwijt kon. De normen zijn momenteel zo ver aangescherpt dat dat niet meer de realiteit is op veel plaatsen.
Ik vind bedrijven zoals het mijne ( 120 mk + jongvee en 60 ha land) grondgebonden. Alleen de mestnormen zeggen me wat anders.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @pieta:
( 120 mk + jongvee en 60 ha land)
De helft van je land verkopen, dan kan je de rest heel wat ruimer bemesten!
+1
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
Jij hebt vooral geboerd in de tijd dat je grondgebonden was als je je eigen ruwvoer had. De normen waren toen nog dermate ruim dat je dan ook de mest op eigen land kwijt kon. De normen zijn momenteel zo ver aangescherpt dat dat niet meer de realiteit is op veel plaatsen.Ik vind bedrijven zoals het mijne ( 120 mk + jongvee en 60 ha land) grondgebonden. Alleen de mestnormen zeggen me wat anders.

Verschil is ook dat ik de koeien dag en nacht buiten had en ze bij jou binnen zijn.
Dat normen voor mest te streng zijn , zeker voor een aantal gebieden, zijn we eens.
Het gaat mij vooral over dat er een vaste relatie/verhouding tussen het aantal koeien plus jongvee en ha in werkelijk gebruik komt, en niet bv. de helft mest verwerken of afvoeren.
pieta
@arie.j Natuurlijk zijn er meer verschillen ten opzichte van jouw actieve tijd als melkveehouder. Daarnaast zijn er ook nog regionale verschillen. De tijd dat mijn vader de koeien dag en nacht weidde kan ik me nog net herinneren. Maar ik schat het toch wel op 30 jaar geleden.
+5
robbies
@RSIB aub geen Jan Cees Vogelaar. Kundige man die zinnige dingen zegt, maar absoluut geen representant van de toekomstige generatie melkveehouders, plakt hij al (te) lang op t pluche en dient hij teveel heren om de belangen vd veehouders in het oog te kunnen houden. Mensen die terugkomen op hun functie zijn zelden een succes.

Ik zie liever een jong iemand van 35-40 die zijn melkveehouderscarrière moet voltooien met het beleid dat nu uitgezet wordt. Niet iemand die aan het einde zit en moet concluderen: het beleid is niet goed geweest, maar na mij de zondvloed. Daarvan hebben we er genoeg gehad en zie waar we nu staan. De oudgedienden stappen op, een onverdeelde boedel achterlatend
arie.j
@robbies Iemands leeftijd als argument om niet te willen vind ik zwak, tenzij hij daardoor niet goed functioneert.
Jaap40
@arie.j hopelijk ben je het wel met @robbies eens dat er een rommelige onverdeelde boedel wordt achtergelaten aangaande regels melkveehouderij. Want dat is het wel, een zooitje.
+4
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Jaap40:
Want dat is het wel, een zooitje.

Zijn de bestuurders niet verantwoordelijk voor
Maar wij zelf doordat wij uit eigenbelang altijd de bestuurders de opdracht geven de grens op te zoeken
En dan komt het groote probleem een iedere heeft een andere eigen belang
+2
robbies
@arie.j vanwege de leeftijd functioneert de huidige generatie niet. Dat klopt.
denk er eens dieper over na. Op dit moment staan we op een kruispunt. Vrije markt gaat hier in NL om plafonds en maatschappelijke weerstand niet lukken. Er zal een bepaalde regulering moeten komen. Dat vraagt creativiteit. De huidige generatie bestuurders hebben hun creatieve jaren in het quotumtijdperk liggen. De gevolgen van de nu gemaakte keuzes ervaren zij niet meer.

Als je mij vraagt, wie heeft de voorkeur:Jan Huitema of Hans Huijbers? Dan is het antwoord niet moeilijk.
+1
arie.j
Quote Reactie van @robbies:
@arie.j vanwege de leeftijd functioneert de huidige generatie niet. Dat klopt.denk er eens dieper over na.

Sorry , maar dat vind ik nou echt dom geklets.
Als je geen zondebok kan vinden dan is het dus de leeftijd? Was Kees Romijn soms bejaard toen hij ruim 5jaar geleden begon?.Als een goede 40tiger al te oud is, dan ben jij gewoon een jonge domoor.
Je kunt met het zelfde recht een relatief jong iemand als te jong en te onervaren wegzetten
Kijk naar iemand als persoon, zonder al die vooroordelen.
mlkvhoudr
@arie.j ik ben zelf 40 moet ik me beschikbaar stellen 😅 maar ik vind het veel beter om een vrouw als voorzitter te hebben. Komen veel beter over in de media.
+1
arie.j
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
veel beter om een vrouw als voorzitter te hebben. Komen veel beter over in de media.

Nou... dat zal toch wel van de persoon afhangen, en alleen met een excuustruus kom je ook niet zo ver.
+3
mlkvhoudr
@arie.j

Dat klopt ze moet wel inhoudelijk goed zijn.

Maar een type eline komt gewoon beter over al hoewel mauritz van de week ook heel goed over kwam bij pauw.
sorry
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
maar ik vind het veel beter om een vrouw als voorzitter te hebben. Komen veel beter over in de media.

Sieta
cornelissen
@sorry Calon kent ook nog wel een vrouwelijke partijgenoot uit Friesland ,alleen de leeftijd,he,
maar daar mogen we niet op selecteren (lutz jacobi)
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @cornelissen:
(lutz jacobi)

Was vroeger een gezellige feest nummer !! 😃
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @cornelissen:
(lutz jacobi

tis op zich ook wel prettig als men "de nieuwe" ook kan verstaan
danielle-hekman
@cornelissen pvda....Hebben we al genoeg narigheid van haha...(van dam)
+1
mlkvhoudr
@sorry

Sieta zit me teveel in slachtofferrol. Dat vind ik echt jammer. De boodschap van haar ben ik het nog wel deels mee eens maar de oplossingen niet
sorry
@mlkvhoudr eline loopt anders ook vaak te huilen

kijk eens hoe ingrid dat aanpakt



mlkvhoudr
@sorry ik ben overtuigd 😅
weurding
@sorry het is schaduw maar je zou zeggen dat ze het zweet los had 😂
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Sieta

Destijds had men nog een dame bij DDB, denk dat Sieta daar bang van was, maar andersom niet. Zij zal zich niet beschikbaar willen stellen, maar was wel een hele goede geweest
mlkvhoudr
@cs-agrar

Zegt me zo niks. Kan me alleen sieta voor de geest halen
Farmer_
@arie.j ik ben zelf 40 moet ik me beschikbaar stellen 😅

@mlkvhoudr Was dat een hint?
mlkvhoudr
@Farmer_ ja 😅 maar nu niet meer als klopt wat jan cees over vergoeding zei. Als de beloning van voorman lto helft is van vervangingskosten arbeid boerderij.

Maar ben er ook niet geschikt voor. Ik zou er doodongeluķkig van worden van die functie.
+1
robbies
@arie.j dat laatste wordt ook gedaan. Overigens zijn er ook jongere bestuurders die ik niet capabel acht. Ook Bruins en Arfman van NAJK zou ik niet als frontman willen zien. Dat krijg je oude wijn in nieuwe zakken.

Als LTO wil moderniseren, dan moet er een vakgroepvoorzitter komen van onbesmet blazoen. Net zoals NVV Ingrid Jansen heeft uit de hoed heeft getoverd. Of het een man of een vrouw is, is minder relevant.
+1
Leo,s vriend
@robbies en Ingrid heeft de voorheen militante NVV netjes omgevormd tot een belangenbehartiger die tot inzicht kwam dat min of meer fuseren met lto varkenshouderij de enige weg is om iets te bereiken.
+3
robbies
@Leo,s vriend Of heeft de LTO ingezien dat de daadkracht van NVV noodzakelijk is om uberhaupt nog belangen over te houden om te behartigen? Het is onder aanvoering van NVV dat de 25% korting in 1998 van de baan ging en dat de rijksoverheid 27 miljoen euro moest terugbetalen inzake de Aujeszky affaire. Dat leverde ons 10.000 euro op. Vervolgens sprak ik boze LTO leden die vonden dat ze ook recht hadden op terugbetaling, omdat zij ook tijdens de verplichte entcampagne tegen Ausjesky teveel betaald hadden, alleen hun belangenbehartiger weigerde de beurs te trekken om de juridische kost te betalen.
Leo,s vriend
@robbies klopt, qua aujeszky heeft de lto steken laten vallen, en kan die boze leden dan ook niet begrijpen.
Maar je bent het toch wel met me eens dat het activistische de laatste jaren wel van de nvv af is ?
robbies
@Leo,s vriend ja, dat ben ik met je eens. Maar bij bv het varken van morgen liep NVV weg vd onderhandelingstafel, terwijl LTO instemde met extra welzijnseisen zonder financiële paragraaf. Een beetje militant zijn ze nog wel
+5
JanCees
Quote Reactie van @robbies:
aub geen Jan Cees Vogelaar

maar absoluut geen representant van de toekomstige generatie melkveehouders, plakt hij al (te) lang op t pluche en dient hij teveel heren om de belangen vd veehouders in het oog te kunnen houden. Mensen die terugkomen op hun functie zijn zelden een succes.

Ik zie liever een jong iemand van 35-40 die zijn melkveehouderscarrière moet voltooien met het beleid dat nu uitgezet wordt.

Ben het volledig met je eens representatieve goed opgeleide melkveehouder met wat mij betreft voorkeur voor melkveehoudster. ( Combinatie vechtlust en inzet van Sita en strategisch en politiek inzicht Sharon Dijksma ) het liefst met juridische opleiding die weten wanneer te knokken en wanneer te schikken en dat een goede voorbereiding 70% van een gewonnen gevecht is.
+1
JanCees
@JanCees Oja en vergeet niet als LTO een fatsoenlijke renumeraties te geven dat kwam in mijn tijd neer op circa 50% van de kosten vervangende arbeid
robbies
@JanCees er moet geen salaris betaald worden aan bestuurders. Betaal de vervangende arbeid, dan heb je mensen die er gaan zitten vanwege de motivatie ipv vanwege het geld
+7
JanCees
@robbies je hebt geen idee waar je het over hebt. Belangenbehartigers zijn vaak 6 tot 7 dagen per week beschikbaar en eigenlijk altijd in functie al sta je op de boot naar Terschelling voor je vakantie of zit je op plein in Warshau dan nog zijn er melkveehouders die het debat met je aangaan. Het is een enorm wissel het je gezin en je bedrijf je bent er namelijk bijna nooit als het er echt toe doet.
Op je bedrijf valt er bij tijd en wijle het nodige tussen wal en schip en in je gezin zeker.
Bij mij thuis werd het grapje van; Wie is die man die zondags het vlees snijd omgezet in Wie is die man die zondags in bed bijslaapt.

Je denkt er echt te licht over.
Vervangende arbeid bij de kalfkoeien s'nachts?

Wat dat betreft heeft de zuivel het terecht beter geregeld daar krijgen bestuurders/sters op een redelijke wijze zonder overdrijving een vergoeding
robbies
@JanCees Ik ben me meer dan bewust van de wissel dat bestuurswerk op een mens trekt. Niet op de grote schaal waarop jij je bestuurswerk gedaan hebt, maar in de kleine gemeenschap waarin ik leef word ik ook meermaals in privé omstandigheden aangesproken. Ik doe dan maar even x factor tien Ik vind alleen dat een meer dan modaal salaris betalen voor bestuurswerk de verkeerde types aantrekt. Mensen die van het bestuurswerk hun eerste tak maken en hun melkveebedrijf ernaast blijven aanhouden als baantjesgarantie. Ben je dan een objectieve belangenbehartiger of behartig je je eigen belangen?

Als jij 60 uur per week aan bestuurswerk besteedt, dan vind ik het legitiem dat de organisatie die je behartigt jou 120 uur vervangende arbeid aanbiedt en een kilometervergoeding.Dan heb je 15 uur per dag vreemde arbeid om je bedrijf. Het inkomen uit het bedrijf is dan voor de bestuurder.

En JC: Laten we eerlijk zijn. 's nachts uit bed voor een kalvende koe is ook voor een melkveehouder zonder neventak echt niet meer alledaagse kost.
JanCees
@robbies is per melkveehouder verschillend wij gingen altijd even kijkenkoe checken vaak opvoelen voor mogelijk nummer 2 kalf navel ontsmetten en anderhalve liter biest geven en degene die nu onze voormailge koeien heeft zit er met zn vrouw en zoons nog veel strakker op
robbies
@JanCees datgene waar je nu op reageert was niet de kern van mijn boodschap
+4
storm
@JanCees ben het helemaal met je eens. Bestuurder ben je 24 uur per dag en 7 dagen per week! Als je dan ook nog een gezin hebt zoals jij destijds(en nu) neem ik m'n petje af voor her gezin👌
JanCees
@storm mijn vrouw en kids zijn je dankbaar
+1
storm
@JanCees evenals mijn vrouw en kids! Beetje gedreven moet je trouwens wel zijn voor dit soort werk want je doet het toch nooit goed! Kritiek op dit soort sites doet ook geen goed volgens mij!
Vind ook dat het taalgebruik van types als Porky ver beneden peil en zou liever zien dat zulke types geroyeerd zouden worden!
Vergaderingen waar gasten zulke taal uitslaan vind ik ook maar niks!
+5
robbies
@storm niet iedereen is communicatief vaardig als de emotie de overhand neemt. Het kan onbeholpen en onbeschoft overkomen als deze mensen in het publiek het woord nemen. Als bestuurder moet je je realiseren dat deze mensen waarschijnlijk al een hele drempel hebben moeten overwinnen voordat ze überhaupt het woord nemen, dus datgene wat ze kwijt willen zit hen dus echt hoog. Daar mag je je nooit boven verheven voelen.

Op internetfora heb je als scribent de mogelijkheid om het taalgebruik aan te passen. Daar gelden geen excuses voor het overtreden van fatsoensnormen
Porky
@storm heb je onderhand nog geen bruine kop? Je kruipt mn aardig zn . . . .
Porky
@storm geroyeerd worden om wat je zegt? Kijk dit bedoel ik nou, mensen zoals jij vinden het niet " welgevallig" , weetje wat mensen zoals jij moeten doen? Emigreren, dr zit er in Turkije nog zo één ,die als je iets zegt wat m niet zint ,je ook laat verwijderen, want aan kritiek hebben ze niks ,kunnen ze niet tegen of hebben.
+2
storm
@Porky goh, zou er bijna bang van worden? Hier in deze streek wordt je toch echt door de voorzitter terechtgewezen dat je je taalgebruik aan kan passen of anders kan vertrekken! Doet de voorzitter het niet dan doen de andere bezoekers van de meeting het wel😀👍 en zo hoort het ook!
Jij waagt het ook niet om op de boerderijsite dit soort taal uit te slaan want daar wordt je wel verwijderd
Porky
@storm Wat staat je nou tegen? Die vloek? Of dat er onderhand een met de vuist op tafel geslagen moet worden , en dat ze hun bek eens moeten open doen? Je ben wel een heeeele "fijne"hè
+1
storm
@Porky die vloek vind ik niet eens het ergste. Tis jammer dat je de rest van je taalgebruik schijnbaar al normaal vind?
Lijkt me meer schuttingtaal die jij denk ik thuis tussen je varkens mag gebruiken maar ook niet in de keuken bij je vrouw of moeder?
En mocht dat wel zo zijn dan wens ik je veel sterkte in de toekomst mocht je nageslacht nog eens gaan praten
+1
kuilhapper
Quote Reactie van @JanCees:
Het is een enorm wissel het je gezin en je bedrijf je bent er namelijk bijna nooit als het er echt toe doet.Op je bedrijf valt er bij tijd en wijle het nodige tussen wal en schip en in je gezin zeker.

Kom op zeg, vergaderboeren als Jan Cees zijn maar wat graag 'van huis' Het zijn echt niet de harde werkers die dag in dag uit een koppel koeien melken, en daarvan genieten! Tijd voor je gezin maken doe je zelf, als je er tenminste waarde aan hecht. De boerderij is bij dit soort mensen de springplank naar de betaalde bijbaantjes...

En zo gauw ze alle (betaalde!) vergaderbaantjes bij langs zijn geweest, en ze alle dagen tijd hebben voor gezin en bedrijf wordt de boerderij verkocht, waarom? tja vul zelf maar in...
arie.j
Quote Reactie van @kuilhapper:
Kom op zeg, vergaderboeren als Jan Cees zijn maar wat graag 'van huis' Het zijn echt niet de harde werkers die dag in dag uit een koppel koeien melken, en daarvan genieten! Tijd voor je gezin maken doe je zelf, als je er tenminste waarde aan hecht. De boerderij is bij dit soort mensen de springplank naar de betaalde bijbaantjes...En zo gauw ze alle (betaalde!) vergaderbaantjes bij langs zijn geweest, en ze alle dagen tijd hebben voor gezin en bedrijf wordt de boerderij verkocht, waarom? tja vul zelf maar in.

Nooit zich ingezet voor het algemeen belang, het is te lezen bij je.
Verder heb je natuurlijk niet alleen onder de gewone boeren maar ook onder die bestuurswerk doen ze in allerlei verschillende soorten.
+1
kuilhapper
Quote Reactie van @arie.j:
Nooit zich ingezet voor het algemeen belang, het is te lezen bij je.

Tijdens het groeiseizoen ben ik regelmatig actief rondom de kerk, telt dat niet als inzet voor het algemeen belang?
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @kuilhapper:
Tijdens het groeiseizoen ben ik regelmatig actief rondom de kerk,
Heb je daar land liggen? 😂
+5
JanCees
@kuilhapper je hebt het recht op een mening en deze te uiten echter overwegingen om ons bedrijf te verkopen heb je geen inzicht in en dan is je mening hierover gezwets in de ruimte wat er niet toe doet
kuilhapper
Quote Reactie van @JanCees:
echter overwegingen om ons bedrijf te verkopen heb je geen inzicht in en dan is je mening hierover gezwets in de ruimte wat er niet toe doet

Nee hoor, van mij mag ieder doen wat hij/zij wil!

Wat dat betreft snap ik nooit jouw bemoeizucht met andermans bedrijfsvoering, vertellen dat een ander aan weidegang moet doen, grondgebonden moet zijn, geen mais veel gras...

Zelf om onbekende redenen geen koeien meer melken, maar wel bemoeien met hoe een ander het moet doen!? Dat is dan ineens geen gezwets in de ruimte??
JanCees
@kuilhapper volgens mnij jkom ik met argumenten en ja een ieder in dit land mag en kan medenken over de melkveehouderij het landschap dierenwelzijn of onderwijs mobiliteit of zorg en jij mag dat helemaal niks vinden toch mooi zo een vrij land gaan we komende week gedenken dat het niet voor niets hebben gekregen en vieren dat we het mogen beleven.
+3
Henk Schoonvelde
@kuilhapper Hangt van je insteek af als bestuurder. Je kunt het om bij te dragen en jezelf te ontwikkelen of om je ego te vergroten. Ik persoonlijk maak mij zorgen over de plek die onze sector verdiend in Nederland. Dit terwijl wij Nederland groen houden, met ons grasland milieu technisch een goed verhaal hebben , bijdragen aan b.v. Nederland en bijdragen aan ons erfgoed.
Zonder inzet van bestuurders van onze sector zie ik het zeer somber. We moeten continu bovenop de politiek en ambtenarij zitten. Anders worden de knoppen gewoon terug gedraaid.
cs-agrar
[quote="@Henk Schoonvelde" p="1416569"]We moeten continu bovenop de politiek en ambtenarij zitten. Anders worden de knoppen gewoon terug gedraaid.

Nou goed, de uitspraak is er, nu nog een keer gaan toespassen
cs-agrar
Quote Reactie van @JanCees:
Oja en vergeet niet als LTO een fatsoenlijke renumeraties te geven dat kwam in mijn tijd neer op circa 50% van de kosten vervangende arbeid

Die vervangster voor je vrouw mocht je eigenlijk niet meetellen he
sorry
Quote Reactie van @JanCees:
Oja en vergeet niet als LTO een fatsoenlijke renumeraties te geven

??? is een volle stal op 2 juli niet genoeg ?
Brutus64
@robbies leeftijd zegt niets, we moeten een ziener hebben, met een moderne visie op de toekomst, hij moet erg sterk in zijn schoenen staan, niet zoals Cees met zijn zwakke knieën.
weurding
@Brutus64 moet ie protheses?
mlkvhoudr
@Brutus64

Ik ben zelf behoorlijk links. Al dat gegroei tegen de klippen op vind ik maar niks.....

Is dat een moderne visie of horen wij bij de toekomstige stoppers......

Ik kan in ieder geval geen enkel kwaad kwa dierwelzijn en milieu verzinnen bij de genen die wel hard gegroeid zijn.

Leer ook veel van ze als ik met ze spreek. Dus in die zin zou er ook geen visie leidend hoeven zijn behalve dan dat diversiteit elkaar kan versterken
+6
Jan S
😀
mlkvhoudr
@Jan S

Je bent t niet met me eens begrijp ik 😅
+3
Jan S
😀
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Ik ben het grotendeels wel met je eens, maar het probleem van de grote groeiers ligt op een ander gebied dan welzijn en milieu. Het inmiddels al zover dat veel van die koeien niet eens meer fatsoenlijk hun eten uit hun natuurlijke omgeving halen zonder dat hun gezondheid in gevaar komt. En dat zegt ook wat over hoe ver de boer inmiddels van de natuur afgedwaald is. Een doorgefokte Holstein is inmiddels beter af op stal dan in de wei. Ik heb niet het idee dat dat een goed visitekaartje is naar de burgers toe.

Klopt niet, boeren die hun koeien overdag laten weiden hebben alle gelegenheid om ze thuis meer dan voldoende bij te voeren, en dat gebeurt ook overal in de praktijk.
Zelfs Jan is Hobbyboer, die dag en nacht zijn koeien buiten heeft van het heel vroege voorjaar tot het laatste najaar, die zweert bij zuivere holstein.
Maar zeg, ben jij die Jan die destijds op het melkquotumprikbord liet weten zijn koeien nooit krachtvoer te geven, en die zijn koeien op de meest Spartaanse manier hield?
dwers
Quote Reactie van @Jan S:
Het inmiddels al zover dat veel van die koeien niet eens meer fatsoenlijk hun eten uit hun natuurlijke omgeving halen zonder dat hun gezondheid in gevaar komt. En dat zegt ook wat over hoe ver de boer inmiddels van de natuur afgedwaald is. Een doorgefokte Holstein is inmiddels beter af op stal dan in de wei

Het allerbelangrijkst is om alle jongvee al twee zomers te weiden anders krijg je inderdaad van die stakkers die om 13.00 alweer voor de draad staan te wachten tot ze naar huis mogen.
Heb het zelf ook ondervonden met aangekochte koeien 2 jaar terug, ik was dat helemaal niet gewend koeien gaan hier zomers dag en nacht naar buiten en hoefde dan ook geen draad dicht te doen want ze kwamen toch niet thuis.
+1
Jaap40
@Jan S beste Jan S, dat koeien weiden vindt ik ook prachtig en doen we zelf ook.
Maar ga alstublieft elkaar niet wijs maken dat 'de burger' zich daar zo druk om maakt. Het is een kleine groep die zich daar druk om maakt met een aantal milieu getinte organisaties.

De supermarkt leert ons dat de prijs nog altijd enorm bepalend is voor wat en hoe wij als boeren moeten produceren.

Dat jij en ik de koeien graag weiden is prima, maar koeien op stal hebben het zeker niet slechter in moderne stallen. Koeien in oude stallen moeten verplicht weiden ja. Aanbinden, tja wat moet je daar van vinden.
+2
Jan S
😀
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Dat is precies wat ik ter discussie stel. Het gaat niet om of die koeien het slecht hebben op stal, het gaat om het idee dat een koe die van nature een grazer is dat soort eigen gedrag wordt afgeleerd. Dat van de koe een pure produktie machine wordt gemaakt ter meerdere eer en glorie van de boer, van het kapitaal. Daar hebben veel mensen moeite mee.

Koe is van nature een grazer , ja maar of burgers dat nu als hoofdzaak voor weiden zien?
Ze willen in Nederlands de koeien buiten zien, met vooral nadruk op zien.
Dat stoffeert mooi het landschap
Met het idee erbij is dat ze daar los veel meer e vrijheid hebben.
Dat laatste wordt erg driftig door de melkveehouders ze zelf voorgehouden door de open dagen als de koeien voor het eerst buiten gaan (zelfs bij slecht weer en geen gras buiten dit jaar gingen koeien toch uit hun dak was blijkbaar de boodschap).
Dat mestkalveren nooit buiten komen en ook vleesstieren en dus nooit grazen heb ik nimmer als probleem ge hoord..
En gelukkig is er ook geen actie om af te dwingen die naar buiten te krijgen en te late grazen.
Dat koeien die binnen blijven meer productie gericht zijn lijkt me iets wat niet waar te maken valt.
Dan zou je dat eerst eens met de bedrijfsproducties moeten aantonen.
+2
pieta
Quote Reactie van @Jan S:
Er zijn heel veel burgers die zich er wel druk over maken. Maar alleen de actiegroepen spreken de boeren op hun produktiewijze aan. Ik had zonet nog een veebenodigdheden verkoper op de dam. Hij was het roerend met me eens. Ik vroeg hem of hij zoiets ook tegen de boeren zou zeggen. "Natuurlijk niet, ik wil geen ruzie met mijn klanten"

Herken je de methode van de verkoper in dit stukje? Ik zal je een tip geven: hij wou geen ruzie met jou. 😁
+2
Jan S
😀
+1
pieta
@Jan S Nou dat ontzettend groot groeien hoeft voor mij ook niet. Maar groot is relatief. Vergeleken met een dwerg lijk ik wel een reus. 😁 Vergeleken met de gemiddelde prof-basketballer een kaboutertje.
weurding
@pieta en iedereen streeft naar een zekere kwaliteit van leven, moet kunnen toch? 😄
dwers
Quote Reactie van @Jaap40:
Aanbinden, tja wat moet je daar van vinden.

Bij mij staan ze ook vast, maar de stal is moderner dan de meeste ligboxstallen veel licht, zijgevel 4 meter hoog waarvan 3 meter open (zeil),geisoleerde gevel en dak, boxen breedte 1.25 gescheiden stromest en gier dus weinig emissie, aan beide zijkanten een voergang van 4.50 meter in het midden een pad van 2.50 meter voor het melken en stro strooien, toch gaan de koeien zomers dag en nacht naar buiten een stal is voor de winter.
Een ligbox daar heb ik niks mee, koeien mooi in het stro daar beleef ik veel meer plezier aan.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @RSIB:
Dit is misschien een mooie kans voor lto om Vogelaar te vragen als melkvee voorman.

De man is geen melkveehouder, en derhalve niet geschikt.
+1
puntertje
@dorpsrandhoeve Als stas/minister. Het CDA is zijn partij geloof ik, maar zou bij coalitiegenoten ook acceptabel zijn. Weet bovendien waar hij over praat, al zullen mensen die dat niet goed uitkomt dat ontkennen.
Brutus64
@puntertje het lijkt me geweldig Jan Cees op het ministerie, er moet daar ontzettend veel puin geruimd worden, hopenlijk is lid van het Cda, alleen mevr. Vogelaar van die vogelaar wijken was en is een ras echte PvdA-er.
puntertje
@Brutus64 Het maakt toch niet uit wat je broer/zus/vader/moeder/neef/buurman etc. voor politieke voorkeur heeft? Sterker nog, iemand die inhoudelijk sterk is, daar speelt de politieke voorkeur helemaal geen grote rol. Al krijgen velen op dit forum wel rode vlekken in de nek wanneer iemand die iets naar links of groen neigt iets zegt. Maar dat is ook maar het gevolg van tunnelvisie.
klompen
@dorpsrandhoeve mss wel beter gaat ie tenminste niet voor zijn eigen belang
dorpsrandhoeve
@klompen Ja dat dan weer wel. En ik moet eerlijk zeggen, met dat oppervlaktewater heeft JanCees met zijn clubje weer wel iets leuks neer gezet. Jammer dan weer dat ik er niets aan heb omdat er door mijn bedrijf 2 sloten lopen die beginnen vanuit een riooloverstort. En de rest van de sloten heeft geen vervuilt oppervlakte water. (helemaal geen water.)
JanCees
@dorpsrandhoeve even verder denken en verder terugkijken Riooloverstorten is vorig jaar bij de Tweede Kamer neergelegd en wordt meegenomen in de uitvoering van de 4 aangenomen moties.
Als de normen voor oppervlaktewater voor boerenwater op een zelfde niveau komen als natuur en er op basis daarvan een rapportage naar Brussel gaat dat 85a90% van het boerenoppervlaktewater voldoet?
Heb jij daar dan niks aan?
Hebben de overige boeren in Nederland daar dan niks aan?

Jij weet mensen echt te motiveren tot inzet.
sorry
@JanCees bij een aantal natuurgebieden laten ze ijzersulfide in het water lopen om het fosfaatgehalte te laten zakken
JanCees
@sorry er zijn inderdaad waterschappen en natuurorganisaties die fosfaatwinning in oppervlakte water voorstellen en willen uitvoeren.
Wie moet dat gaan betalen denk je?
sorry
@JanCees dat is geen fosfaatwinning,het fosfaat wordt gebonden en zakt (denk ik )naar de bodem
JanCees
@sorry en de baggerspecie willen ze dan afvoeren en hergebruiken
sorry
Doen ze al tientalle jaren in oa nieuwkoopse plassen
dorpsrandhoeve
@JanCees Ik doelde op het feit dat het slootwater bij mij op het bedrijf er niet beter van zal worden. Er zit wel een bergbezinkbasin tussen, maar dat is gewoon een wassen neus van de gemeente richting het waterschap. Bij een beetje stortbui loopt hij al aan.

Zelfs de slootbodem is vervuild en het maaisel moet het waterschap afvoeren. Dat gebeurt dan op een manier dat je denkt van "nou, dat zal allemaal wel helpen ja".
+3
JanCees
@dorpsrandhoeve komkom niet klagen over een riooloverstort volgens de berekeningen van Deltares en PBL en de Unie van Waterschappen komt daar maar paar honder liter relatief schoon water uit per jaar.
Jij moet nodig je erf beter vegen en met LTO een DAW project op je bedrijf laten uitvoewren om afspoeling van erfvuil en kuil perssap sorry percolaat sterk te reduceren dat is de daadwerkelijke bedreiging van de oppervlaktewater kwaliteit.
Dat riooloverstort is helemaal niet zo erg?

Bovenstaande is cynisch bedoelt
dorpsrandhoeve
@JanCees Ha ha, tot je laatste zin viel me bakkes open. Dat is ook weer zo'n voorbeeld waarin (z)lto weer helemaal mee gaat in de waanzin van de waterschappen. Dat wil niet zeggen dat ik tegen maatregelen tegenerfafspoeling ben, maar het wordt wel weer op de boeren gegooid, terwijl het maar een stukje van de taart is.

Dat water uit die overstort wil je niet in je vijver hebben, geloof me. en kwa hoeveelheid, nou, daar kun je wel wat mee vullen.
janv
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
De man is geen melkveehouder, en derhalve niet geschikt.

Maar heeft wel een duidelijke kijk op melkveehouderij.
+14
rini_dam
Waarom moet iemand die reageerde zo uitdrukkelijk vloeken
Graag die tweet verwijderen
+2
JanCees
@rini_dam gebrek aan fatsoen en waardenvan de desbetreffende prikker?
kaas
Er lopen nu nog weer meer weg door het goedkeuren van het jongveegetal

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
141
DEELNEMERS
40
WEERGAVES
0