Crisis bij ZLTO-vakgroep varkenshouderij door fosfaatreductieplan

Het fosfaatreductieplan valt niet goed bij menig varkenshouder. Voor hen is het wrang, dat vanwege het behoud van de derogatie, varkenshouders mede de dupe zijn. Zo stapten bijna alle bestuursleden van de ZLTO-vakgroep Varkenshouderij op. Verschil van mening over het fosfaatreductieplan en de toekomst van de varkenshouderij is de belangrijkste reden van de breuk.

Deel dit topic

Reacties

robbies
Logisch. Maarten Rooijakkers werd al gemuilkorfd en besloot daarom de handdoek in de ring te gooien. Maarten was een capabele bestuurder, maar zijn opvolger is totaal niet opgewassen tegen de ijzeren vuist van melkveehouder Hans Huijbers die hier in Brabant emotioneel op tafel slaat. De varkenshouderij is fijn wisselgeld voor Hans. Wel graag parasiteren op de mestverwerking van de varkenshouders, maar hun belangen verdedigen laten ze na.
Ook wel typisch voor de eensgezindheid. 4 vd 5 bestuurders stappen op, alleen de voorzitter blijft. Die laatste heeft dus of op eigen houtje gehandeld of is te zeer gehecht aan zijn plekkie
dorpsrandhoeve
@robbies Zoals ik een paar dagen geleden aangaf, en een paar weken geleden al schreef, Hans wordt soms zoals hij in het interview een tijd geleden al aangaf "emotioneel" Dan doet hij op zo'n manier zijn stemverheffen dat niemand meer iets durft te zeggen. Dat doet hij al jaren.

Hoe eerder die man bij ZLTO weg is hoe beter.
Frans1
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
dat niemand meer iets durft te zeggen

Dat is toch niet best
+2
jan is hobbyboer
't niet alleen crisis bij LTO varkens, ook bij LTO rundvee, alleen willen ze het daar nog niet inzien. Pluche is warm en betaald goed.
gerrie-hul
@jan is hobbyboer ik krijg de indruk dat ze niet weten wat de uitkomst word Ik vind het tevens erg rustig rond lto
klant
@gerrie-hul 1 maart komt rap dichterbij en we weten nog niets, tis toch niet te geloven hoe ze met ons omgaan.
gerrie-hul
@klant en wat te denken van het amoniak verhaal Heel veel geïnvesteerd en weinig resultaat
+2
[@gerrie-hul Ja en methaan , lachgas, propaan butaan, traan gas, zie bint knettergek !!!
Groen1
@de tukker oet twente Het is binnenkort Carnaval
puntertje
Wel knap van Erdohans, eerst LTO getraineerd om tot een gezamenlijke visie te komen en zo vleugellam te maken, vervolgens z'n 'eigen' ZLTO opblazen. En de droom dat VION nog wat gaat worden tegen beter weten in nog in de lucht houden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , derogatie , varkenshouderij , varkenshouders , toekomst en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0