Wakker Dier in actie tegen fokken op hoge melkproductie en genomics

Wakker Dier voert actie tegen het fokbeleid in de veehouderij. Binnen de melkveehouderij richt de organisatie zich tegen het fokken op hoge melkproductie en het gebruik van genomics.

Deel dit topic

Reacties

+5
storm
Ach toch, diezelfde huppeltrutjes van Wakkerdier gaan wel naar het ziekenhuis voor ivf en een vruchtwaterpunctie want ze willen een kind maar geen kind met afwijkingen!
+8
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @storm:
maar geen kind met afwijkingen

De kans hierop lijkt me in het geval van WD-activisten toch levensgroot gezien het aanwezige genetisch potentieel.
j h p
@Jack Rijlaarsdam Voor die kinderen is het te hopen dat de verervingsgraad niet al te hoog is. 😄
puntertje
@Jack Rijlaarsdam slechte 'grap'
+1
Jack Rijlaarsdam
@puntertje Oh ja, ff vergeten. Jij bent de enige hier die anderen de maat mag nemen. M'n excuses, het zal niet meer gebeuren. Als ik er aan denk.
+1
puntertje
@Jack Rijlaarsdam spotten met kinderen met afwijkingen is niet ´de maat nemen´, dat is wat anders.
+2
pieta
@puntertje Ik vind niet dat hij spotte met bijzondere kinderen. Hij had het in mijn beleving over de genen van de WD-activist.
Verder vind ik inderdaad dat je over zulke zaken niet spottend hoort te doen.
dorpsrandhoeve
Erg raar, ik gebruik het ook voor langere levenduur en beter leven.
KOC1981
Tja, dat je tegen hoge productie bent, kan ik me vanuit hun kant bekeken (niet gehinderd door enige kennis van zaken) nog voorstellen.
Maar tegen genomics??? hierdoor haal je er de missers uit dus volgens mij kun je daardoor beter fokken op de secundaire kenmerken.
Ook gaat er vandaag de dag veel meer aandacht naar deze secundaire kenmerken (uiergezondheid, vruchtbaarheid, benen) dan ten tijde van de inet-fokkerij.
Koeienpraat
De aanname dat koeien met een hoge productie per definitie ongezond zijn slaat nergens op. Door een goede genetische aanleg kunnen ze het juist makkelijk aan! Een koe kan 11.000+ geven en zonder problemen oud worden. Mits natuurlijk dat de basis (genetica en management) goed is!
Piet1960
Gisteravond op Radar, één tweetje met clubje van Hetsenberg is weer gemaakt.
+1
BernieX2
@Piet1960 Heksenberg of Hertsenberg wat maakt het ook uit...
Piet1960
@BernieX2 Hetzenberg want daar zorgt ze ook regelmatig voor.
+2
jan is hobbyboer
Dit vind ik nu weer echt een onzin actie van Wakker Dier, genomics leidt helemaal niet tot meer melk, het leidt alleen maar tot inteelt op een paar gammele lijnen. Daar zouden ze wat van moeten zeggen, dat het een kasplantenfokkerij is. Meer melk is alleen maar een marketing fabeltje. Dat zit in dezelfde categorie als die witte koppen waar ik nix meer over mag zeggen want dan wordt half het prikkebord boos.
+1
weurding
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
want dan wordt half het prikkebord boos.

blijft nog een helft over jan 😄
arjankok
@jan is hobbyboer krijg je van jouw fokkerij idealen rode hoofden hier ?
+1
weurding
@arjankok de meesten krijgen een rooie kop van hun eigen fokkerij arjan....... sorry.. 😂
dwers
1 of 2 keer per seizoen moet de veehouderij weer zwart gemaakt worden, gesponsord door PvdD ?????
Pluto
Imothep had een heel harem van vrouwen met 3 borsten en hoe langer het varken hoe meer tepels . PvdD de grootste verspreiders van nepnieuws en toch trappen we er weer in.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melkvee , veehouderij , melkproductie , fokken en genomics geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0