Wel de lusten en niet de lasten.

Column Patrick Bramer:

In de melkveehouderij knettert het. Het gros van de boeren is fel gekant tegen verlaging van de melkproductie, maar ze willen ook de derogatie behouden. Alle haalbare compromissen zijn halfbakken, maar welke keuzes maak je?

Iedereen wil bij voorkeur een pretpakket, wel de lusten en niet de lasten. Zo werkt het natuurlijk niet. Wie daadwerkelijk luistert naar de belangen van de mensen die je vertegenwoordigt, moet zo nu en dan selectief doof zijn om die belangen daadwerkelijk te dienen. Pijnlijk maar waar.

Meer: nieuweoogst.nu/nieuws/2016/…

Deel dit topic

Reacties

kaas
De regeling van de zuivel en lto zit ook dom in elkaar wat heeft melk met fosfaat nodig gewoon via gve en gve per ha daar gaat het in de toekomst toch op aan
storm
@kaas jij hebt zeker veel grond of weinig koeien😂
verbi
@kaas Selectief lezen is ook een kunst........
+3
cjw73
@verbi en @storm zo te lezen reageren er 2 intensieve boeren. Maar net wat de columnist zegt het valt niet mee om iets te bedenken zonder dat er slachtoffers vallen. Maar puur naar de toekomst kijkende zeg ik heeft kaas gelijk en gaat het toch richting een hoeveelheid per hectare.
producent
@cjw73

Dat betekend in de ( verre ) toekomst kringloopwijzer zonder ruwvoer aankoop, hoe dat dan ook wordt uitgevoerd.
verbi
@cjw73 Dat mag je denken maar ik geloof het niet is de grond veel te duur voor maar als iemand het rendement kan berekenen sta ik er graag voor open.
+1
cjw73
@verbi of we het geld nu straks op maken aan te duur land of aan fosfaatrechten en al flauwekul die er mee samen hangt maakt ook al niet veel uit. Enige voordeel van land is dat je er nog iets meer mee kan dan alleen in bezit hebben.
verbi
@cjw73 Als er straks nog geld is,dan is grond de beste optie.Maar als hier het geld is investeer ik in geen van beide.
+3
weideboer
Beginnersfout, alle boeren met elkaar vergelijken en die tegen elkaar uitspelen op basis van eigen belang en emotie. Dat is hetzelfde als een middenstandsvereniging opkomt bij de gemeente voor een ondernemer die enorm uitbreiden wil buiten het centrum en daar iets compleet nieuws wil neerzetten, hiermee benadeel je tegelijk de huidige winkeliers in het centrum mee. Daar kom je nooit uit, krijg je altijd kwade emoties mee.
groeier
@weideboer
Zolang de banken zich maar daar houden.
+3
Jannus
Als je weet hoe de spelregels zijn en hoe de mens of boer in dit geval in elkaar steekt,dan kun je daar goed aan verdienen,de hebzucht van het individu gaat vroeg of laat zich tegen hem keren en dat is nu een beetje gaande.

Heb hier melkveehouders aan de deur gehad die me uitlachten dat ik de afgeroomde grond opkocht,nu staan er een paar bijna jankend vragen om hun mest te mogen plaatsen en dan vraag je je af wie melkt nu wie ??
+1
weideboer
@Jannus idd, tevreden zijn met wat je al hebt

(klik om te vergroten)

Jannus
@weideboer Zelfingenomenheid is ook een gevaarlijk iets,ben nooit tevreden met wat ik heb maar altijd bezig met een uitdaging tot iets nieuws tot verbetering van het resultaat onder de streep maar niet ten koste van alles.

@@Loesje@@ 😇
fendt711variotms
Slappe hap , plaatsingsruimte is het enigste wat zal werken
koetje 33

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , derogatie , melkproductie , fosfaatrechten en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2.304