Kabinet verkwanselt het Nederlandse weidelandschap

Een bijzonder gezelschap met ook Harm Holman in dit kwartet opiniemakers:

OPINIE- De melkveehouderij staat op een tweesprong: blijft zij grondgebonden of wordt zij industrieel? 'Er dreigt chaos en er is paniek in de tent', schrijven Herman Wijffels, Geert Mak, Harm Holman en Wouter van der Weijden.

Wat kan de Tweede Kamer nog doen? Verreweg het belangrijkste is dat ze alsnog de afslag neemt die het kabinet eerder heeft gemist: serieuze grondgebondenheid bij wet voorschrijven. Dat kan niet ineens, maar wel in stappen: door de vorig jaar vastgestelde AMvB grondgebonden groei melkveehouderij in vijf jaar aan te scherpen tot 2 à 2,5 koeien per hectare. Elk bedrijf krijgt dan tijd om zich aan te passen. Voor deze maatregel bestaat veel steun onder melkveehouders. Alleen voor 2017 zijn dan nog extra krimpmaatregelen nodig.

Meer: volkskrant.nl/opinie/…

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , koeien , melkveehouders , grondgebondenheid , grondgebonden en tweede kamer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
690