Verbod sleepvoetbemesters uitgesteld

Sleepvoetverbod uitgesteld

Alternatieven voor het bemesten met een sleepvoet zijn op zijn vroegst vanaf 1 januari 2018 beschikbaar
Het verbod op de sleepvoetbemester, dat oorspronkelijk op 1 januari 2017 zou ingaan, wordt met één jaar uitgesteld naar 1 januari 2018.
Dit meldt de staatssecretaris van Economische Zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Alternatieven voor het bemesten met een sleepvoet zijn op zijn vroegst vanaf 1 januari 2018 beschikbaar.
Alternatieven in ontwikkeling
Het verbod werd op 11 oktober 2012 aangekondigd, waarna het bedrijfsleven alternatieven voor de sleepvoet zou ontwikkelen. Vooral op poreuze klei- en veengronden is een reguliere zodebemester te zwaar.
Er zijn beloftevolle alternatieven in ontwikkeling, maar waarvan het onderzoek nog niet is afgerond. Omdat na ontwikkeling van alternatieven voor sleepvoetbemesting de regelgeving ook moet worden aangepast, is invoering van een verbod op sleepvoetbemesting vóór 1 januari 2018 niet haalbaar. 
Copyright © 2013 Veeteelt
Alle rechten voorbehouden.

Deel dit topic

Reacties

+8
Freriks
Onze staatssecretaris is in elk geval goed in uitstellen!. dat moet je hem wel nageven. 👍

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bemesten , regelgeving , bedrijfsleven , zodebemester , 2012 en tweede kamer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
585