Nieuwe droomstier voor dromende fokkers

De nieuwe lijstaanvoerder bij zwartbont heet Bouw Finder (Balisto x Epic). Met € 376 NVI staat deze InSire-stier op eenzame hoogte en hij excelleert op alle fronten.
Allereerst vererft Finder een fantastische levensduur (+945 dagen). Dat betekent in de praktijk dat zijn dochters gemiddeld maar liefst een jaar en vier maanden langer melk kunnen produceren in vergelijking met doorsnee melkkoeien. Doordat Finder naast levensduur een flinke melkplas doorgeeft, geeft hij ook een impuls aan de efficiëntie van de veestapel (+9%).
Finderdochters zullen probleemloos produceren (+9% Better Life Gezondheid). Dit dankt hij onder meer aan zijn zeer hoge scores voor uiergezondheid (113), klauwgezondheid (104) en geboortegemak (108). Finder is bovendien een uierspecialist (111) en met 111 punten voor totaal exterieur is het met recht een stier die op ijzersterk scoort op alle relevante kenmerken.
CRV verwacht een enorme vraag naar het sperma van Finder. De spermaproductie van deze nog zeer jonge stier is net opgestart, waardoor hij niet direct opgenomen kan worden in het stierenaanbod. CRV gaat hem in de komende drie maanden geleidelijk beschikbaar stellen, zodra de spermavoorraad dit toelaat.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Schaarste maakt prijs......
arjan_kok
Het wonder sperma is te bestellen voor 45 euro per rietje
jan is hobbyboer
Toch mooi, komt het allemaal toch nog goed met de nederlandse melkveehouderij.
arjan_kok
Heb nu foto's van de moeder van bouw finder gezien en dan vergaat de lust tot zulke bullen helemaal , koe zonder melktype zo lijkt het, productie gegevens nergens te vinden is blijkbaar de moeite niet
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan_kok: heb nu foto's van de moeder van bouw finder gezien en dan vergaat de lust tot zulke bullen helemaal , koe zonder melktype zo lijkt het, productie gegevens nergens te vinden is blijkbaar de moeite niet

Hier heb je haar:

eurogenes.com/bouwepicfinola/

Inderdaad is zowel exterieur (GP83) en productie, iets meer als 8000 liter met gewone gehaltes, laat gekalfd, niet echt indrukwekkend voor een gepimpte koe. Gelukkig haalt genomics de ongekend goede genen van dit dier boven en komen er toch nog een berg nakomelingen van. Ik ben nog gelukkiger dat ik niet aan genomics doe 😄.
arjan_kok
@jan is hobbyboerde eerste 10 rietjes van bouw finder zijn de Hooftprijs van de kerstpuzzel in Veeteelt ,je zou medelijden krijgen met de winnaar ware het niet dat er zo veel makke schapen zijn die klakkeloos volgen ,stier vererft overmaat aan levensduur gerelateerde eigenschappen en dat lijkt te komen door matige productie , paar van zulke stieren achter elkaar , hou je stal met koeien over die meer op stieren lijken, zo groot als olifanten
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan_kok: zo groot als olifanten

Die heb ik ook volgens velen met m'n koeien die 1.62 gemiddeld zijn 😄. Maar we leven in een vrij land, laat iedereen fijn achter deze stier aan hollen, Delta is er blij mee en mij maakt het niet uit. Door dat genomics gedoe zijn stieren die ik gebruik in de ramsj. Goldsun voor 15 euro laatst.
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@cs-agrar: Fok jij droge koeien?

Een van mijn hoogste indexstieren. Wel eens naar de fokwaarden van BKB Allegro, Red Marker, Kite, Linjet enzo gekeken. Die gebruik ik ook wel eens. Nu een Glauco aan de melk, die gaf op z'n top over de 40 liter hiero (voorspelt op 9500 liter), da's voor mij meer dan genoeg. Ik vind 8000 liter voor een vaars eigenlijk al meer dan genoeg en met -1000 index melk lukt dat meestal wel. Mijn Allegro x Lheros x Charles geeft 7900 liter met 3.63 in 305 dagen. Vind ik een mooie productie. Allegro heeft -1800 liter melk in Nederland en -350 Inet. Je moet je niet te druk maken om al die indexjes.
m uut m
@jan is hobbyboer
Genotype is maar 15 % de rest is milieu.
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@m uut m: de rest is milieu.

Nooit geweten dat dat milieu bij mij nu zo geschikt is om koeien melk te laten geven. Misschien doet buitenlucht wel wonderen 😄
arjan_kok
Bruchter Passe (Kylian x Mr Burns, 200 NVI) is bij roodbont een nieuwe dochtergeteste stier die zeer hoog doorkomt. Passe is een stier voor veehouders die houden van goedgebouwde, productieve koeien. Passedochters vallen vooral op door een zeer goed exterieur (111) en fantastische benen (112), die ze zeer goed gebruiken. Passe vererft daarnaast een flinke melkplas (+930 kg), die efficiënt* wordt geproduceerd (+10%).
De levensduur van de dochters is met +431 dagen uitstekend, waardoor ze tot hoge levensproducties in staat zijn.
Op 12 december zal CRV de exterieurkwaliteiten van Passe tonen aan het fokkerspubliek tijdens de HHH-show in Zwolle.
arjan_kok
Voor de liefhebbers van dochtergeteste rb stieren is deze wel interessante nieuwkomer
jan is hobbyboer
Quote:
@arjan_kok: voor de liefhebbers van dochtergeteste rb stieren is deze wel interessante nieuwkomer

Die teksten hierboven komen waarschijnlijk rechtstreeks van CRV. Ik zou het er wel even bij zetten, anders gaan ze nog denken dat jij zo'n onzin uitkraamt 😄.
arjan_kok
@jan is hobbyboerklopt is gecopieerd
Herbert
@arjan_kok en de dochtervruchtbaarheid? We hebben machtige bloedlijnen qua melk van kian gekregen maar de vruchtbaarheid is om zeep geholpen. Kylian was niet veel beter geloof ik
paul1
Is dit op basis van genomics, of door dochterinfo?
+1
arjan_kok
Bouw finder is genomics topper klinkt te mooi om waar te zijn denk ik
+1
paul1
Laat deze stier zich dan eerst maar in de praktijk bewijzen
+2
Jan Veenhouwer
Is gewoon een proefstier met een torenhoge verwachtingswaarde, zo moet je hem ook inzetten. Zelf gebruik ik geen proefstieren... ik wacht wel tot er dochterinfo in de fokwaarde zit.
+1
cs-agrar
Quote:
@paul1: in de praktijk bewijzen

das weer ander ki clubje
producent
Quote:
@paul1: dit op basis van genomics

apps.crv4all.nl/modules/stierzoeken/…

Geb. datum (d/m/y) 04-01-2015
cs-agrar
Hij pakt em ook nog.. 😉
apps.crv4all.nl/modules/stierzoeken/…
Goede combi met fleckvieh (anders rammelt ie tijdens het lopen)
noordhollander
Kok valt lelijk door de mand met zn crv kopietjes
+2
Cornelis
Ik lees een reactie van je zonder Samen te noemen... Knap staaltje 😄
arjan_kok
Ik weet niet wat hier zo lelijk aan is ?vindt de reclame van crv voor zo'n bouw finder maar grote mop, steken die hoge heren van de ki's elkaar de ogen mee uit ! alleen studeerkamer geleerden nemen dit serieus denk ik, de stier moet zijn eerste sperma nog produceren en ze weten al dat hij dochters met hoge voer efficiëntie geeft, hij heeft niet eens een betrouwbaar geteste vader en of de moeder al 1 ltr melk gegeven heeft daar zwijgt crv ook over in alle talen !
+5
jan is hobbyboer
Genomics is een geloof, en jij bent blijkbaar een genomics heiden. Ik ook trouwens, grootste onzin die in fokkerijland ooit over ons heen gegooid is. Gelukkig hoef je er niet aan mee te doen. Er zijn nog genoeg (oudere) stieren waarmee heel erg goed koeien fokken is.
paul1
Is de winnaar van de beursactie gorinchem al bekend ?
250 euries aan rietjes
noordhollander
In een andere reactie verwoordde jan is hobbyboer t goed bij varkens worden ook alleen proefberen gebruikt alleen dat fokkerijcircuit is echt gesloten geen plaats meer voor individuen....................

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , bouw , stier , crv , sperma , zwartbont , fokkers , uiergezondheid , klauwgezondheid en levensduur geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
7