Robotmelken voor vast bedrag per maand

Lely introduceert een pakket waarbij veehouders kunnen kiezen voor robotmelken voor een vast bedrag per maand. Dit is gebaseerd op de kosten voor onderhoud, service, verbruik en financiering van de Lely Astronaut melkrobot.

Deel dit topic

Reacties

+6
MTSTAMMINGA
Kunnen ze je elke maand armhouden ?
arjankok_
Ieder jr inflatie correctie ,maar misschien ook iedere 10 jr een nieuw model, ze hebben dacht ik bij de vorrobot ook een soort koop/lease voor vast maandbedrag maar dan istie na zoveel jr afbetaald en zo'n ding gaat denk ik veel langer mee
gezienus
pieta
@gezienus
Dat is een duitse site. Help!
Farmer_
@gezienus
En, is dat intressant om een voerwagen te leasen?
pieta
@gezienus
Nog erger. Smiley
Coen
7 jaar is wel heel erg kort 😞
weet je in ieder geval dat er één is die daaraan grof verdiend 😞
Kenijor
En dat is niet de gebruiker.
+1
Farmer_
Quote:
@MTSTAMMINGA: Kunnen ze je elke maand armhouden ?

Is wel verleidelijk, je hoeft alleen maar te tekenen. : )
+2
meelezer
20 jaar ervaring staat er. Dus de patenten zullen binnenkort wel aflopen. En als er concurrentie komt op de onderdelen zal de marktwerking lagere prijzen voor onderdelen afdingen. Gelijk hebben ze om dan nu al vast de prijs in het voor vast te zetten.

(deze mededeling is uiteraard op geen enkele wetenschappelijke basis gefundeerd, en slechts een idee)
tino28892625
Dat is makkelijker boekhouden voor onze vrienden..... 7 jaar lang vast inkomen
+4
dorpsrandhoeve
Sjonge, wat zijn jullie toch een stel zure ..........

a. je hoeft niet te gaan robotmelken, je hebt zelf de keus.
b. je kan nog kiezen om gewoon te kopen en uit verschillende onderhoudsabonementen te kiezen.
c. Als je jezelf onzeker voelt over de kosten zet lely er als enige een vaste waarde voor neer.

man man man, ik zie jullie probleem niet.
+1
Hansel
+3
dorpsrandhoeve
Ik snap best dat niet iedereen mijn reaktie kan dragen, maar de keuze is reuze, en het maakt mij niet uit wat deze nieuwe mogelijkheid kost. Maar lely geeft de klant wel de keuze, en zekerheid rondom de kosten als de klant dat wenst. Ik zie dus het probleem niet.
+2
mlkvhoudr
Ik zou me best kunnen voorstellen bij leven en welzijn dat ik aan het einde van mijn agrarische carriere er voor zou kiezen om akkoord te gaan met zo'n constructie.

Wel lijkt het mij van groot belang om duidelijk te hebben wat er gebeurd als je na 2 jaar er tabak van hebt of om gezondheidsredenen niet verder kan
arjan_kok
Hè dorpsrandhoeve bewoner, beetje prikken is leuk hoor dat is dan grappig als iemand zuur reageert
Idd,Er wordt hier weer direct gedaan of het verplicht is. Ik vind dat lely er goed aan doet om dit aan te bieden, dus de rest volgt binnenkort, zeker weten. Jammer dat ik nog geen praktijkbedragen en de randvoorwaarden heb gehoord, dat zou het oordelen of het aantrekkelijk is of niet vergemakkelijken
Geeft Galexy geen 5 jaar garantie op hun robot ?
+1
paul1
En dan nu de hamvraag : wat kost ie per maand..
Druk
De annuïteit voor rente en afschrijving is over die 7 jaar niet zo mogelijk te becijferen; maar kunnen/durven ze de bijkomende kosten over die 7 jaar < 1 cent per kg melk garanderen.
+2
Cornelis
Bel ze op zou ik zeggen.
-1
@Cornelis
Nou en wat kost het cornelis ??? Hier 2 keer 10 melkstal, 1200 euro per jaar, service beurt, komen dan de tepelvoeringen nog bij 300 euro, ik ben benieuwt wat jij betaald . En nu geen gejamaar , of gedraai erom heen, helder zijn. Als het te gevoelig ligt hoef je natuurlijk nier te reageren.
arjan_kok
@de tukker oet twentewelk merk en uitvoering heb je?
Hansel
@de tukker oet twente
Pffff, waar maak je je druk over gewoon lekker in de put staan jonge.
arjan_kok
@Hanselhij is apetrots op zijn lowbudget putje
@arjan_kok
Ligt dat zo gevoelig, wat tukker vraagt ?
arjan_kok
@Gait oet kloosterbij mij niet hoor ik heb niet zo'n ijzeren melk knecht, maar een 24 st zij aan zij van gea, is onderhoud wel wat duurder van als wat tukker zegt
+2
jan is hobbyboer
Quote:
@de tukker oet twente: Nou en wat kost het cornelis ??? Hier 2 keer 10 melkstal, 1200 euro per jaar, service beurt, komen dan de tepelvoeringen nog bij 300 euro, ik ben benieuwt wat jij betaald . En nu geen gejamaar , of gedraai erom heen, helder zijn. Als het te gevoelig ligt hoef je natuurlijk nier te reageren.

Hey tukkie, bij de kosten van een melkstal horen ook de afschrijving, energiekosten etc. (en natuurlijk ook de arbeidskosten). Alleen kijken naar de onderhoudskosten is wel erg simpele redenering. Meestal is de keuze voor een robot volgens mij alleen maar afhankelijk van a) of je de boer ervoor bent om met zo'n ding om te gaan, b) welke kosten reken je voor de arbeid in zo'n melkput. 100 koeien per uur melken dag in dag uit lijkt me niet echt een boeiende hobby.
gezienus
Quote:
@jan is hobbyboer: 100 koeien per uur melken dag in dag uit lijkt me niet echt een boeiende hobby

wat is het verschil jan tussen 30 of 100 per uur
+1
Coen
@de tukker oet twente , het blijft zo appels met peren vergelijken 😞

een goed vergelijk zou zijn het totaal van arbeid, onderhoud/service, energie, rente en afschrijving, dus TOT begin jij maar 😄
+2
Hansel
Quote:
@de tukker oet twente: Als het te gevoelig ligt hoef je natuurlijk nier te reageren.
pieter p
@Coen
Hier in Bretagne betalen we voor een lely A3 zo'n 420€ex per maand voor onderhoud en reparatie's, dit is het dure contract.
Voor een goedkoper contract is het de helft, maar komen wel voorrijkosten arbeidsloon en de meeste onderdelen erbij.
paul1
@pieter p
das toch zo`n 5000 euri`s/jaar
jan is hobbyboer
Quote:
@gezienus: wat is het verschil jan tussen 30 of 100 per uur

Ik zou het niet weten, melk er maar 18 per uur. En da's vrij relaxed, kun tussendoor kalveren voeren, mais halen en weet ik wat. 100 koeien per uur melken lijkt mij altijd vrij lopende band werk, 36 seconden per koe.
MTSTAMMINGA
Quote:
@jan is hobbyboer: 100 koeien per uur melken lijkt mij altijd vrij lopende band werk, 36 seconden per koe.

Dit melkt mooier als thuis zei de stageloper laast Daar zit ik weleens op het trapje te wachten 😃
gezienus
@jan is hobbyboer melk er maar 18 per uur. 
Toch niet met de hand ,, elke keer bij het melken weg lopen vind ik niet relext
jan is hobbyboer
Quote:
@gezienus: Toch niet met de hand ,, elke keer bij het melken weg lopen vind ik niet relext

Ik wel, ben nu eenmaal niet goed in monotoon werk. Ik heb graag beetje afwisseling. Melk overigens met 3 apparaten op de grup, en dan 10 minuten per koe, tenminste daar reken ik altijd mee. Misschien is het ietsje meer of minder, zou het niet weten.
pieter p
@paul1
Ja dat is een leuk bedragje, maar sta niet in de put en alle onderdelen(incl.tepelvoeringen) zit daar in.
Ik heb nooit een hekel gehad aan melken, maar terug naar de put ga ik zeker niet.
Maar er waren meerdere redenen dat we zijn gaan robot melken
+1
cs-agrar
Zulke abo's zijn heel gewoon. In transport bijv rijden er ook veel auto's met onderhoudsabo, alle kosten zijn dan voor de garage. Een bevriende transporteur heeft 6 auto's op deze manier en zou niet anders willen. Stilstand kost ook geld zegt hij, en daar heeft hij ook gelijk in. We kijken vaak alleen naar de rekening die binnenkomt, maar de rekening welke van binnenuit komt, wordt vaak niet gezien. Lijkt mij dat zulke abo's ook onderhandelbaar zijn tijdens de aanschaf.
Het is altijd wel grappig hoe mensen op zoiets reageren, zie je nou wel, duur ding, niets waard, laat mij zelf maar melken. Tja, totdat je doorhebt dat er meer is dan in de melkput staan.. Maar ieder zijn keuze
+1
oldhuus
Ja dit bied iig zekerheid dan weet je wat het kost, als je ziet hoe vaak er robots van allerlei merken na een paar jaar weer uit vliegen, moet je zien wat dat kost!!
DeBoerin
Quote:
@oldhuus: robots van allerlei merken na een paar jaar weer uit vliegen,

Ik wil niet beweren dat het allemaal Hallejua is maar al wel 15 jaar een zegen hier.
Een robot is net als een mengwagen niet iedereen kan er goed mee uit de voeten. Beide doen prima waar ze voor zijn maar het vraagt wel de juiste
input van de gebruiker, 😄
pieter p
De financiering heb ik via de bank lopen, maar onderhoud via lely. Een contract waar alles in zit, maakt niet uit wat er stuk gaat,met uur en voorrijkosten. Het is meer een verzekering.
Coen
Het verschil met deze operationele lease is wel wat groter, er zal in dit contract wel een bepaalde opzegtermijn in zitten
Texter
Hier in de omgeving zijn al meerdere veehouders die niet meer hadden gemolken als ze geen robot(s) hadden gehad, meer dan 20 jaar traditioneel melken en je zelf helemaal vermoeren in de put, nee das lekker goedkoop melken.
De aanbieder van dit totaal pakket zal zichzelf heus niet uit de markt prijzen door een af ander belachelijk lease contract want dan zullen ze op termijn geen klant overhouden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely , melken , melkrobot , robot , financiering en robotmelken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
2