GEEN MELKVEERECHTEN, MAAR FOSFAATREFERENTIE

Volgens de zojuist ontvangen WEA nieuwsbrief wordt er op basis van dit jaar een niet verhandelbare fosfaatreferentie vastgelegd??, ik ben een paar dagen weggeweest maar @Wiebren klopt deze WEA samenvatting van het nieuws van vorige week?

Voor de melkveehouderij worden geen dierrechten ingevoerd. Wel wordt voor ieder bedrijf met melkkoeien een fosfaatreferentie vastgelegd. Deze fosfaatreferentie is de hoeveelheid fosfaat die een melkveebedrijf in 2013 heeft geproduceerd. Ook wordt het fosfaatoverschot in 2013 vastgelegd.

UITBREIDING: MEER GROND OF MESTVERWERKING
Vanaf 2015 wordt er jaarlijks gekeken of de fosfaatproductie op uw melkveebedrijf is toegenomen. Als uw fosfaatproductie groeit, moet u aantonen dat u over voldoende grond beschikt om deze extra hoeveelheid fosfaat te plaatsen. Mocht u daarover niet beschikken, dan moet u deze extra hoeveelheid fosfaat laten verwerken.

NIET VERHANDELBAAR
De fosfaatreferentie wordt per bedrijf vastgelegd en is niet vrij verhandelbaar. Wel komt er een voorziening dat bij bedrijfsoverdracht deze referentie kan worden overgedragen

Bron: weanoordholland.nl/wea-nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

zeppmann
Melkquotum was in het begin ook niet verhandelbaar.
meelezer10
Quote:
@Grasbaal: bij bedrijfsoverdracht deze referentie kan worden overgedragen

Dus in 1 keer een heel bedrijf opkopen en geen geleidelijke groei
Wiebren
De uitleg van WEA is niet persé fout. Leidend is het fosfaatoverschot 2013 en niet alleen de productie.
cs-agrar
Waarom bekijken ze nou maar weer 1 jaar met zoiets?
arie.j
Let wel op het volgende gedeelte uit deze nieuwsbrief
>>"Procedure
Het hierboven beschreven voorstel moet nog door de Tweede Kamer worden besproken. Afhankelijk van de reactie van de Tweede Kamer zal er een wetsvoorstel worden gemaakt en zullen alle details verder worden uitgewerkt"
Wat dus betekent dat details nog behoorlijk anders kunnen worden dan nu gedacht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , koeien , fosfaat , fosfaatoverschot , grond , melkveebedrijf , dierrechten , melkveerechten , fosfaatreferentie en fosfaatproductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
9