A-ware heeft de beoogde 100 miljoen kilogram melk binnen

Ladies and Gentlemen: We got them!!:

Persbericht:


A-ware wil voor een deel van de melkaanvoer voor de kaasfabriek voor de lange termijn samenwerken met 'eigen' melkveehouders uit Noord-Nederland die gezamenlijk in eerste instantie circa 100 miljoen kilogram melk leveren. A-ware is positief verrast door de grote belangstelling bij melkveehouders. De interesse van melkveehouders om melk te leveren aan A-ware is veel hoger dan de op dit moment benodigde 100 miljoen kilogram.

De gesprekken met geïnteresseerde melkveehouders verlopen dermate voorspoedig dat A-ware in de afrondende fase zit om over de gewenste hoeveelheid melk te kunnen beschikken. Het bedrijf heeft ruimschoots de tijd genomen om de belangstelling van geïnteresseerde melkveehouders zorgvuldig te verwerken en individuele gesprekken met melkveehouders te voeren. Bij de selectie van melkveehouders was de afstand van het melkveebedrijf tot de kaasfabriek in Heerenveen een belangrijk criterium.

De komende weken ronden de buitendienstmedewerkers van A-ware de nog lopende gesprekken met melkveehouders af. Deze melkveehouders hebben nog de mogelijkheid om hun melk aan de zuivelonderneming te leveren. De gegevens van alle andere geïnteresseerde melkveehouders worden op een wachtlijst genoteerd. Melkveehouders die interesse hebben om melk te leveren aan A-ware kunnen hun belangstelling tot 8 september kenbaar maken via melkveehouder@a-warefood.com of het formulier op de website invullen. A-ware registreert de belangstelling van deze melkveehouders op een wachtlijst.

bron: A-ware

Deel dit topic

Reacties

+2
KOC1981
Ik lees dit als,
we hebben nog niet voldoende melk, maar doen alsof er bijna geen plaats meer is, misschien worden een aantal boeren dan zenuwachtig en komen ze over de brug.
paul1
Had rfc ook geen uitbreidingscapaciteit hoeven te bouwen....
Coen
Kan DOC wel sluiten
jop456
Ze willen toch bijna 1 miljard melk verwerken? dan is dit nog maar 10% daarvan en bij DOC leveren de leden maar 850 milj dus daar heeft A-Ware nog niet genoeg aan
jan is hobbyboer
Dit gaat toch nergens over, 100 miljoen liter is minder dan 1% van de nederlandse melkplas. Volgens mij vissen ze in de vijver van de boeren die rfc al ontvlucht zijn. Wie nu bij rfc zit blijft toch lekker zitten, mooie melkprijs, waarom moeilijk doen. De ervaring met al deze vrij jongens zijn op de lange termijn nou niet zo positief volgens mij. En dat voor iemand die zichzelf geen cooperatief boer vind.
KOC1981
Ze willen trouwens geen RFC boeren.
Ze krijgen nu nog een paar honderd miljoen liter uit het melkfonds dat RFC na de fusie moest oprichten (aan garantieprijs). iedere boer/liter die ze bij RFC weghalen, gaat van de liters die ze van het fonds krijgen af, en zullen ze waarschijnlijk rechtstreeks aan de boer duurder betalen (als ze een concurrentiële prijs willen betalen toch)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , voer , melkveehouders , melkveebedrijf , melkaanvoer , zuivelonderneming , samenwerken , a-ware , heerenveen , aanvoer en kaasfabriek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0