Saldo melkveehouderij plust 4.700 euro

Over de eerste helft van 2013 zagen de melkveehouders hun saldo met 4.700 euro toenemen. Zo berekende Flynth. Onder meer de melkaanvoer lag 3 procent hoger wat in combinatie met een hoger vetgehalte en een hogere melkprijs resulteerde in groene cijfers bijna gelijk aan die van de tweede helft 2011. 

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Was gisteren op nieuw vredebest in vuren, waar ze stadig uitbreiden op naar ca 600 koeien en een indukwekkende veestapel hebben opgebouwd in de loop der jaren.................
Indrukwekkend , ja natuurlijk zijn we er blij mee maar ehh die kosten he , die slurpen het zo op, die paar duuzend euro !!!!
Henk van Dijk
Saldo 4600 euro hoger. De kosten na het saldo (incl rente , betaalde arbeid en lease, exclusief prive en reservering en aflossing) van het eerste halfjaar zijn gedaald met 100 euro, er blijft uiteindelijk 4700 euro meer beschikbaar voor prive,aflossing en reservering dan in de eerste helft van 2012.
Het bedrag dat uiteindelijk overblijft voor prive,aflossing en reservering (halfjaarresultaat) ad 56.900 euro is dus 4700 euro hoger dan in de eerste helft van 2012. Het gemiddelde van de laatste zes jaar was dit 45.000 euro. In 2011 was het het hoogst ( ook historisch gezien) nl 57.300 euro. Het resultaat van 2013 eerste haljaar is het tweede beste ooit. Er komen in de tweede helft van 2013 nog wel te verwachten hogere kosten aan zoals bv. leasekosten melk.
huub
Leasekosten zijn alleen voor de individuele veehouder, in boekhoudcijfers vind je dat niet terug, de leasekosten (of opbrengsten) komen bij de ander bij op.
mlkvhoudr
Precies dat roep ik nu al de hele tijd, dat harde melken van nu is lenen van quotumleveranciers en reken maar dat er flinke "rente" betaald mag gaan worden en weg is de winst weer
Henk van Dijk
@huub
Op zich juist voor het rendament van de hele sector. In de totale groep van deze bedrijven waren de leaseontvangsten 1900 euro, de leaseuitgaven 2500 euro in het eerste half jaar. Voor de jaarrekening kan het wel uitmaken op welk moment je least omdat het verdeeld kan worden op verschillende manieren afhankelijk van moment leasen en hoeveel de verleaser er onder heeft gemolken en de leaser boven zijn eigen gebruikersmelkquotum heeft gemolken.
jg
Al met al natuurlijk een triest resultaat , deze plus. Het betekent dat van de ruim (ca 2,75 cent) hogere melkprijs er ca 1 cent per kilo melk extra aan saldo is overgebleven.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jg: een triest resultaat

Bekijk het eens van de zonnige kant: vorig jaar is er best redelijk verdiend, dit jaar gaan we daar nog weer overheen. Wie doet je wat...
jg
Uiterlijk 15 februari 2014 gaat de wekker. Sommigen drukken de wekker door tot september 2014.
Always look on the ......
Vind het prima Jack , de stemming is ook hier positief, evenals de RC.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melkprijs , voer , melkveehouders , flynth , melkaanvoer , vetgehalte , saldo en aanvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0