Video Blokhuis voert Keltisch zeezout

Het artikel 'Melk meest complete voeding' in het Melkvee Magazine van zaterdag 23 februari leverde op de redactie veel reacties op. Veehouder Rijkert Blokhuis uit Zeewolde laat zich adviseren door Mike Donkers en voert zijn koeien Keltisch zeezout. Sindsdien komt er op zijn bedrijf vrijwel geen mastitis meer voor. Het antibioticumgebruik is met 96 procent teruggebracht.  

Deel dit topic

Reacties

+1
jan 1
Wel vreemd dat er nu ineens allemaal wondermiddelen op de markt komen;)
oldhuus
"De laatste paar jaar geen bijna geen uierontsteking"

Als je goed oplet zie je dat ie ondertussen wel de halve veestapel heeft ingekruist met Monties of Fleckies, Brown Swissen etc.
En 50 uierontstekinggevallen dan was er wel meer aan de hand, valt ook niet op dat ze nógal aan het toneelspelen zijn 😃
Grasbaal
Wij hebben jaren terug op advies van een oude veearts (waarom weet ik niet meer) ook wel eens los zout continu beschikbaar gehad in een bak. De koeien waren er gek op maar het land zat uiteindelijk vol met bruine vlekken met dood gras....

Zout voeren kan dus goed maar alleen bij stalkoeien.
pieta
Komt dat van dat zout of heeft het te maken met extra urineproductie agv extra zoutopname?
Grasbaal
Dat was vooral in de droge periodes dus het zal wel door het zout gekomen zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , melkvee , zout , mastitis en zeezout geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
6