Marge melkveehouderij 0,11 cent per kg

In vergelijking met 2011 is de marge binnen de melkveehouderij in 2012 gedaald met 2,6 cent tot 0,11 cent per kilogram meetmelk. Dit blijkt uit de Marge-Monitor Melkveehouderij. De marge is het verschil tussen de melkopbrengst (34,24 euro) en de kritieke melkopbrengst (34,13 euro). De kritieke melkopbrengst is de melkopbrengst waarbij nog net de lopende uitgaven voor de bedrijfsvoering kunnen worden betaald.

Deel dit topic

Reacties

paul1
Dat kun je bijna geen marge meer noemen....
Coen
Dat ziet er dus niet goed uit 😃 maar is het gevolg van te grote investeringen in vaste kosten.

de melkprijs is hoger dan wat algemeen wordt aangehouden als leidraad voor de toekomst, hiermede konden de hogere voerkosten wel worden opgevangen.
jg
De markt gaat hard zijn werk doen, Coen. Het economische klimaat zal verdere prijsverlagingen tot gevolg hebben. De consument heeft gewoonweg het geld niet om produkten met hoge producenten-marges te kopen. De extra aanvoer van melk werkt averechts.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melk , bedrijfsvoering , meetmelk , 2012 en marge geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0