Biologisch: extensief hoger saldo dan intensief

Biologische intensieve bedrijven realiseren een hoger voersaldo, biologische extensieve bedrijven hebben een hoger saldo per 100kg melk. Ruwvoerwinning bepaalt sterk het saldo in de biologische melkveehouderij. 57% van de meetmelk komt uit ruwvoer, tegenover 50% in de gangbare melkveehouderij. 

Deel dit topic

Reacties

+1
Coen
Snap niet waarom er nu nog steeds vergelijkingen worden gemaakt op basis van voersaldo per kg melk cq voersaldo per koe 😞 midden in een quotumtijdperk kan ik me daar nog iets bij voorstellen maar het quotumtijdperk is nu toch bijna ten einde en daarom moet je nu al koersen op toekomstige kengetallen die belangrijk zijn 😃

waar het straks natuurlijk om gaat draaien zijn de hectares dus "saldo per hectare" is dan het meest aangewezen kengetal, met daarbij dan direct ook beschikbaar het kengetal "bewerkingskosten per hectare"
+1
pieta
En wij komen dan over het algemeen tot een hoger voersaldo per hectare van mais dan van gras. Dat is weer net niet wat jij promoot. Wij hebben er natuurlijk wel gras bij. Hoe steekt jouw berekening in elkaar?
+1
MTSTAMMINGA
Op het ene plek is het mais op een andereplek gras@pieta
De berekeningen kun je misschien wel ergens vinden van 35 jaar terug ongeveer denk ik
meelezer
@Coen Erg logisch om wel de kengetallen per kg melk te berekenen. En heel verstandig. De inkomsten gaan namelijk ook per kg melk.
pieta
Dat is wel de realiteit geweest. In de toekomst wordt voersaldo per hectare belangrijker. Tenzij we natuurlijk melkveerechten krijgen en het koesaldo weer belangrijker wordt. En als we een maximaal aantal kg melk per hectare gaan mogen leveren blijven we bij het saldo per kg melk.
Gertje
Raar in de cijfers lijkt de groep extensief de hoogste gehalten te hebben maar de laagste melkprijs.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melk , voer , ruwvoer , voersaldo , meetmelk en saldo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2