Illustratie van: Alex Miedema

Kosten B.B.P. en B.G.P.

Vandaag een rekening van de dierenarts in de bus. De bespreking van het bedrijfsbehandelplan en bedrijfsgezondheidsplan dat ongeveer een uur duurde kost 106 euro exclusief b.t.w. De bespreking was in combinatie met drachtcontrole dus de voorrijkosten houden we even apart. Alle geneesmiddelen haal ik bij dezelfde dierenarts dus die marge is ook voor hem. Wat vinden jullie van deze vergoeding voor zo'n praatje om uit te leggen welke medicijnen niet meer gebruikt mogen worden en welke paar nog wel en een terugblik over het medicijnengebruik van 2012 ?

Deel dit topic

Reacties

jan w
Valt mee die 106 euri, je hoort ook bedragen tussen de 300 cen 400 euri
-1
hans van toos
De meeste bedrijven zijn miljoenen waard dus wat is nou 106 euro!
kaas
Ik heb eigelijk geen probleem met deze prijs als de zuivel het maar dubbel en dwars weer terug betaald maar wie heeft daar zicht op
jan w
Volgens mij stellen die alleen maar eisen, maar om er ook rekening mee te houden met het uitbetalen......... Vergeet het maar.
john 3
Het bedrag is redelijk, zeker voor BGP nieuwe stijl.Er mag vanaf vanaf 1 april als het nieuwe formularium van kracht wordt bijna geen enkel 2de of 3de keusmiddel meer gebruikt worden.We zijn dan ineens weer 40 jaar terug in de tijd. De zuivelaars hebben dan hun zin en wij als boeren worden aan ons lot overgelaten. Vaarwel dierenwelzijn. Alsook de dierenartsen zijn laaiend, maar niemand komt in actie.
Chocomel
@ john 3. Ik vind aan dat bedrag niks redelijks aan. Zeker als je bedenkt dat je via de 1 op 1 relatie gedwongen bent bij dezelfde dierenarts het te regelen. Zou je een consument een 1 op 1 relatie opleggen met een leverancier dan kwam de NMA wel ik actie.
GeertS
Je bent nog steeds vrij om naar een ander te gaan hoor!
jan w
Dat is niet geheel waar. Je kunt overstappen, maar.... dan moet er weer een nieuwe papperassen opgesteld worden en die mogen geen vergeljking vertonen met de oude papieren. tenminste zo heeft mij de controleur van qlip mij verteld.
jan w
Dat is niet geheel waar. Je kunt overstappen, maar.... dan moet er weer een nieuwe papperassen opgesteld worden en die mogen geen vergeljking vertonen met de oude papieren. tenminste zo heeft mij de controleur van qlip mij verteld.
GeertS
@jan w
Dat kan kloppen Jan, Ik bedoel met mijn reactie, dat je totale paket bij je dierenarts moet kloppen. Kwaliteit van werk en de prijs van arbeid en medicijnen. Heb je hier geen goed gevoel over (zoals chocomel) dan zou ik toch maar de papperassen invullen en naar een ander gaan. Zo'n samenwerking houd anders niet lang stand
beemster5
Quote:
@hooivork: Wat vinden jullie van deze vergoeding voor zo'n praatje

Voor een universitair geschoolde specialist met ervaring lijkt me dat geen raar tarief.
HansBa
Hier totaal 220 euris;
voorbereiding BBP 22,5 Arbeid dierenarts 52 voorbereiding BGP
22,5 Arbeid dierenarts 63 en jaarlijkse bijdrage 60.
Uurtje aan de keukentafel met koffie.
paul1
Eigenlijk is dat peanuts, we zouden ons drukker moeten maken over de melkprijs, dat zet zoden aan de dijk.....
josl
Oja Paul, als wij ons druk maken over de melkprijs zet dat zoden aan de dijk?
Farmer_
Laten we ons druk gaan maken over kentekens.
+1
mlkvhoudr
Of.......we gaan ons eerst druk maken over waarover een ander zich druk maakt 😃

Ter info : ik ben de hele week druk geweest met niks doen, waarbij maar weer eens bleek dat gezondheid veel belangrijker is dan materiele dingen. Maar ook die blijf ik nastreven 😃
Grasbaal
Griep??
mlkvhoudr
@Grasbaal

Het nageslacht was ziek, nou met een spugende tweeling dan heb je zelfs aan 2 wasmachines niet genoeg. Sneu werk die kleintjes die niks binnen kunnen houden.

Op een gegeven moment adviseerde een arts : sportdrank, ik had er nog nooit van gehoord, maar het werkte wel. Ze knapten er echt van op.

weten we dat ook weer 😃
pieta
@mlkvhoudr
Cola met paprikachips

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dierenarts , bedrijfsgezondheidsplan , btw , bedrijfsbehandelplan , 2012 en marge geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
7