Illustratie van: wotan2

Zeer slechte service delaval melktank

We hebben in januari een andere delaval melkkoeltank laten plaatsen met een nieuwe koeler.
Er werd ons toen verteld dat de koeler tijdelijk voor aan de weg werd gezet omdat ze op de afgesproken plaatsingsdatum geen tijd hadden om de koeler op de goede plek te zetten en dat ze binnen 2 weken terug zouden komen om dat af te ronden.
We zijn nu dik 4 MAANDEN verder en meermalen gebeld,maar de koeler staat nog voor aan de weg.
Het is net alsof ze denken "die boer heeft toch al betaald dus daar hoeven we ons niet meer voor in te spannen".
Wat moet ik doen?

Deel dit topic

Reacties

+1
Farmer_
Zet de naam van de dealer hier, wil soms weleens helpen.
paul1
Niet heel slim om al betaald te hebben voor het af is....
+1
harke
Klopt maar je gaat ervan uit dat ze het wel afmaken.
delaval steenwijk
Ynze Oenema
@harke Ik vind de service van Laval Steenwijk altijd heel goed, maar het gaat blijkbaar ook wel eens fout.
jan.1
Quote @harke:
klopt maar je gaat ervan uit dat ze het wel afmaken.
delaval steenwijk

Helaas kan dat tegenwoordig NIET meer,is een leermoment voor je.Eerst installeren en draaien en daarna betalen.Beste is een mail te sturen naar hoofdkantoor en als nodig is herhalen.
kaas
Altijd de laatste 20 tot 30 % inhouden dat alles klaar is anders word het op de lange baan geschoven
MTSTAMMINGA
Wat ik hoor van die monteurs van laval,en zelf ook meegemaakt heb,hebben ze het druk en wordt zulks werk voor zich uitgeschoven
Het is hier altijd wel afgemaakt volgens afspraak [Delaval Sneek] En de ergenis die dat soms oplevert heb je er gratis bij :sad:
jvt
Probleem zit idd bij drukte bij Laval. Kunnen voor koeltanks eigenlijk geen jonge gasten meer aankomen, ondanks de crisis. Deze jeugd heeft geen zin meer in storingsdienst in nacht en ontij..
Hier in Brabant rijden op dit moment zelfs weer 2 gepensioneerde monteurs rond, hun blij dat ze weer achter de geraniums uit zijn, Delaval blij dat er nog wat werk gedaan wordt behalve storingen..
abarie
Met deze manier van werken krijg je vanzelf meer tijd om dit soort dingen en storingen op te lossen.
Hebben ze niet meer personeel nodig.
Thuis overigens altijd en nog steeds Delaval melktanks gehad en altijd nar wens afgehandeld.
ROORDA J
Heb zelf een silo tank van Delaval en de cervice is goed.Heb hetservice abonement opgezegd en betaal ze nu gewoon per uur in een interval periode die voor de zuivel onderneming verplicht is.Dan kom je aardig voordeliger uit. De service voor wat betreft de melk instalatie ben ik minder tevreden over (steenwijk) over nog aftehandelen zaken bij de aanschaf nu 3 jr van de instalatie.
Chris Vanwinsen
Hallo,

Beste Harke,
Ik werk voor Delaval, verantwoordelijk voor het projectbureau.
Graag even contact nemen met DeLaval Steenwijk.
Wij kunnen niet bedenken om welke tank het gaat zonder naam of woonplaats. Van zodra wij de details kennen zullen we het inplannen voor afwerking.
Graag bellen met 0521/53.75.70.
Dit is de planning montage koeltanks.
Bedankt
Farmer_
Zie, het helpt om de naam hier neer te zetten. 😉
T6040
Ik heb geen onderhoudscontract voor mijn melkkoeltank. nu moet ik van qlip een onderhoudsbeurt doen. Heb prijs op gevraagd voor een onderhoudsbeurt.
90 euro voorrijkosten en 120 euro per uur + onderdelen. 1 woord schandalig

Nu kwam ik bakhuis koudetechniek tegen op internet. Iemand ervaring mee?
+3
slagroomvla
Quote Reactie van @T6040:
nu moet ik van qlip

Daar moet het aantal medewerkers nodig is evenredig met het aantal melkveehouders dalen, ze willen steeds vaker langskomen om zichzelf aan het werk te houden!
+1
spotmelker
@slagroomvla totaal overbodige instelling. Leg de melkkwaliteitscijfers van nu maar eens naast die van 20 jaar geleden en trek de onthutsende conclusie.
+1
ricardo
@T6040 heb pakhuis voor onze Gea silo tank 2 jaar nieuwe tank nog geen problemen gehad dus kan er nog niet alles van zeggen maar lijkt goed harde werkers no nonsens instelling
+1
cowboys
@T6040 bij wie heb je een prijs opgevraagd? Want bij de laval weten ze wat van op lichten .
+1
van Ittersum
@cowboys zelf ermee beginnen, je kunt dus daar legaal veel geld maken, of zou het toch anders zijn. Zoals bij de meeste bedrijven moeten de niet niet-productieve uren in de productieve uren verrekend worden. Goedkoopste is 1 service monteur per provincie maar dat zal wel andere problemen geven
+1
de jonge
@van Ittersum juist en waarom kan het bij de een dan veel goedkoper dan bij de ander. jij laat zeker ook het onderhoud van een machine doen bij het adres die de duurste uurtarieven hanteert met evenhoog geclassificeerd personeel als de buurman die aanzienlijk goedkoper is??
+2
van Ittersum
@de jonge hoeveel keuze heb je nog, tis al aardig uitgedund. Mede doordat.....iedereen alleen maar goedkoop wil tegen de onmogelijkste eisen. Langzamerhand is mijn instelling; kunnen ze nakomen wat ze beloven en zijn ze er wanneer ik ze nodig ben. Tis een simpel iets, als je ze echt direct nodig bent is 100 euro per uur aanvaardbaar . Krijg je de rekening van die storing 2 weken later in de bus is 35 euro/uur nog te veel.

Zo werkt het en niet anders, ook wij zijn net burgers in een supermarkt
de jonge
60 a 70 euro voor alleen een man met soms zelfs nog voorrijkosten er overheen vind ik niet normaal nee. helemaal als je dan ziet dat bv loonbedrijven voor dat geld met een man,trekker en een kipper rondrijden.
+4
van Ittersum
@de jonge daarom heeft Troostwijk het ook zo druk met "vrijwillige" veilingen van loonbedrijven die sluiten wegens rijkdom?

Geen appels met peren vergelijken, alles naar zijn waarde , de buitenkant van een bedrijf zegt me niks en met wat voor tarieven ze lopen. Als het zo lucratief was had je op elke hoek van de straat wel een bedrijfje in dat.
bio boer
@van Ittersum loonwerkers zitten wel op elke hoek van de straat van daar dat ze zo goed koop zijn moordende concurrentie als elke loonwerker cooltank dealers waren was hadden ze voor de helft gekund
+1
de jonge
@van Ittersum dan klopt de mentaliteit van ons melkveehouders toch niet...... waarom knijpt iedereen de voerleverancier,loonwerker en de dieselleverancier dan zoveel mogelijk uit en is het haast een statusding onderhand als de monteur van de melkmachine of robot er staat. stel je voor dat de voerleverancier met voorrijkosten begint bij een bedrijfsbezoek en we voor zijn diensten een nota krijgen van 60 a 70 euro per uur. de wereld te klein!!!
ricardo
@de jonge mijn voeradviseur rekent meer dan 70 per uur😂😂
+2
van Ittersum
@de jonge hoever zijn we er vanaf? De voerleverancier/vertegenwoordiger is bij sommigen al een halve accountant. Mestbonnen, voeruitslagen, kringloopwijzer, enz, enz. Je moet eens weten wat ze voor de voeten krijgen . Allemaal onder mom : kun jji wel even voor mij doen . Als het voer nu eens 3 cent goedkoper kan en je betaald je voerleverancier 70 euro per uur voor advies en begeleiding, waar zou u dan voor kiezen? Of is het toch een sociaal praatje om vooral te weten komen wat je overbuurman aan het uitvreten is?
de jonge
@van Ittersum neee,als je het vergelijkt met een monteur van de melkerij moet je het anders berekenen. en dezelfde prijs voor de brok en nog een keer 60 a 70 euro per uur of nog meer als hij bij je langs komt met nog een keer voorrijkosten er overheen.
vedder
@van Ittersum ik denk dat de veevoerindustrie hier zelf mee begonnen is als onderscheidend vermogen omdat ze overal voer mengen kunnen. Daarnaast is door de jaren heen flink meer kilo's brok geadviseerd. Als geen een het meer doet houdt het vanzelf weer op.
+2
buorman
Quote Reactie van @de jonge:
stel je voor dat de voerleverancier met voorrijkosten begint bij een bedrijfsbezoek en we voor zijn diensten een nota krijgen van 60 a 70 euro per uur. de wereld te klein!!!

Daarom heeft hij dat ook in zijn brokprijs verrekend, onder het motto; wat niet weet wat niet deert.
Of dacht je dat het verdienmodel van de brokleverancier bestaat uit het leveren van gratis diensten?
de jonge
@buorman dus als de brokleverancier begint met voorrijkosten en een tarief per uur voor advies boven op de brokprijs vind jij het wel prima. leveranciers van onderdelen van melkstallen en melkrobots hebben ook heus een behoorlijke marge op de onderdelen,onder het motto wat niet weet wat niet deert. of denk jij dat ze die gratis weggeven
pietjepuk
@de jonge inkoop maal 3 minimaal
+2
van Ittersum
@pietjepuk zeg toch niets die aanname. Wat houd hij er jaarlijks van over net als ons
pietjepuk
@van Ittersum waarom zou je scherp zijn op kostprijs als het zo ook gaat.
+2
van Ittersum
@de jonge argwaan wat een ander verdient of nodig heeft om zijn kosten mee af te dekken heeft u nogal in de macht. Benader u leverancier dan anders en zeg inkoop + uw kosten + 2% marge misschien lacht hij u uit of u krijgt een schouderklopje
T6040
Quote Reactie van @de jonge:
60 a 70 euro voor alleen een man met soms zelfs nog voorrijkosten er overheen vind ik niet normaal nee.

Bij mij hebben ze het over 90 euro voorrijkosten. Kan ik mee leven als ik nu bel dat ik een storing heb maar niet voor een onderhoudsbeurtje dat ze zelf in kunnen plannen. Ze rijden van mij naar een andere boer drie straten verder en daar rekenen ze weer 90 euro. En zo vier a vijf boeren per dag.

Uurtarief 120 euro zullen we het helemaal maar niet over hebben.
de jonge
@T6040 en dat vind ik zo vreemd,van de ene word het geaccepteerd en van de ander niet. stel je voor dat de loonbedrijven of de voerleveranciers beginnen te rekenen met voorrijkosten als de klant niet ruim genoeg vantevoren belt dan is de wereld te klein.....terwijl dat dat net zo goed specialistisch opgeleide mensen zijn.als die dan ook nog eens beginnen te rekenen met een uuroontarief alleen voor de man van 60 a 70 euro per uur en daar de machines nog eens overheen berekent worden,wil ik wel eens zien hoe de reacties zijn
JappieJo
@de jonge liepen alle koeien weer dag en nacht buiten
+1
vedder
@de jonge is niet een man alleen, een flink uitgeruste servicebus kost misschien meer dat een gemiddelde trekker.
+1
cowboys
@van Ittersum nou bouw er maar is een nieuwe delaval melkstal in met tank en koeling dan kun je uit ervaring praten.
+1
van Ittersum
@cowboys heb alleen een laval melkstal met mijn vaste service monteur Gerke van ASP Sneek. Tank, voorkoeler en fre-heather van Meko met servicecontract. Beiden niet goedkoop maar ze komen hun afspraken beiden goed na op het moment dat ik ze echt nodig ben

Vorig jaar januari wel in twee dagen mijn melkstal geüpdatet en dat ging volledig volgens afspraak met voldoende mensen erbij. Dus geen klagen gehad. Tevens een grotere meko tank, hetzelfde verhaal alles gedaan tussen het melkbeurten door en weer met voldoende mensen. Het kan dus wel in de projectomvang die ik had
T6040
@cowboys alfa koeling
+1
richard melkvee
Doe al jaren met bakhuis prima bedrijf
+3
Nick83
@T6040 volgens mij kan het qlip niks schelen of je een service contract heb of niet. Je moet moet gewoon je tank elk jaar laten keuren, net als je melkinstallatie. Volgens mij is dat altijd al zo geweest, niets nieuws aan.
Case max
@T6040 goedemorgen bakhuis is goed aan te raden
sjoerd de melker
Vul zelf dat logboek in. Ik hoor graag van de afloop.
Case max
De laval tanken niet goed be achter gekomen worden gemaakt n Polen zo dun als scheermes vooral problemen met silo tanks

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melktank , delaval en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
46
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
28
TREFWOORDEN