Hulptopic voor gevorderde prikkers!

Bij gebrek aan een veelgestelde vragen pagina start ik even dit verzameltopic, die een hoop vragen zal beantwoorden. Tenminste, ik doe mijn best. Het kan natuurlijk voorkomen dat iets gewoon echt niet werkt. In dat geval doe ik mijn best om vandaag het probleem uit de wereld te helpen.

Mocht je iemand tegenkomen die niet weet hoe iets werkt, verwijs hem / haar dan even door naar dit topic.

Quote:
De structuur is anders! Hoe volg ik wat er gebeurd?

Op de homepage staan alle reacties (dus ook op foto's / video's) verzameld. Onder het tabblad Prikkebord staat het in dezelfde structuur als op het oude prikbord. Hier staan echter de reacties op foto's / video's niet tussen.

Quote:

Hoe reageer ik op iemand anders?

Het grootste kritiekpunt op de nieuwe structuur is dat het niet duidelijk is wie er op wie reageert. Aangezien het momenteel niet mogelijk is om reacties onder elkaar te hangen is het gebruiken van de Quote functie voorlopig de beste remedie. Hier staat daar meer info over. De persoon die jij Quote, krijgt ook een notificatie, zie onderstaand verhaal.

Quote:

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe reacties?

Persoonlijk vind ik dit de beste uitvinding sinds de uitvinding van droge worst. De notificaties. Rechtsboven in je scherm staat een rood blokje. Als je daar op klikt dan klapt er een scherm uit waarin alle reacties op jouw topics / foto's en video's staan. Het getalletje in het vlakje geeft aan hoeveel het er zijn. Ook als iemand jouw naam noemt (om je aandacht te trekken) komt er een notificatie. Met één klik spring je direct naar het betreffende bericht. Hier staat daar meer info over.

Quote:

Ik ben mijn oude account / gebruikersnaam / reacties kwijt! Hoe los ik dit op?

Maak even gebruik van de Contact pagina om een bericht te sturen naar Co met daarin je oude gebruikersnaam en eventueel je nieuwe. Heb je al een TractorFan account dan kunnen we die ook koppelen, stuur die dus eventueel ook mee.

Quote:

Hoe plaats ik smilies en maak ik mijn tekst op?

Hier hebben we dan wel een pagina voor opgesteld. Op deze pagina vind je een overzicht met tips & tricks.

Deel dit topic

Reacties

Jannus
Zie dat je de weergave aangepast hebt Tinus,komt beter voor de dag,ben een beetje aan het testen geweest voormezelf en vind het quoten (plakken) omslachtig,is het niet mogelijk om net als het oude MQP een dubbele knop mogelijkheid te maken,met of zonder quote,gelijk bij de reactie button, waardoor je een soort macro creëerd qua invoegen van text.

Wordt vervolgd... 😉
Valtra-Fordpower
melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/help/ Is dit niet een betere url voor de laatste link 😛
MBTrac1100
Bij het openen van een topic kan het vakje TEKST(introductie) wel een (heel)stuk breder/hoger. Het lijkt mij dat daar genoeg ruimte voor is (zeker in de breedte) als dit mogelijk is graag! dit maakt het namelijk mogelijk om in je eigen bericht sneller wat overzicht te krijgen als je ergens een tekst bijvoegt.. 😄
Tinus
Quote @MBTrac1100:
bij het openen van een topic kan het vakje TEKST(introductie) wel een (heel)stuk breder/hoger.

Aangepast 😄
Tinus
Quote @Valtra-Fordpower:
Is dit niet een betere url voor de laatste link :P

Foutieve linkjes aangepast! Bedankt, had het niet gezien.
Tinus
Quote @Jannus:
Zie dat je de weergave aangepast hebt Tinus,komt beter voor de dag,ben een beetje aan het testen geweest voormezelf en vind het quoten (plakken) omslachtig,is het niet mogelijk om net als het oude MQP een dubbele knop mogelijkheid te maken,met of zonder quote,gelijk bij de reactie button, waardoor je een soort macro creeerd qua invoegen van text.

Ik zal zeker kijken of hier nog iets in verbeterd kan worden, maar voorlopig moeten we het hier even mee doen..
Valtra-Fordpower
Notificaties rechtsboven worden niet upgedate bij Mentions op deze site. Echter alle mentions vanaf TF zie ik er wel op. Ook nog een bugje?

Zoals die Quote van jouw, kom ik ook niet meer tegen.
MBTrac1100
@Tinus
stukken beter zo 😄
Valtra-Fordpower
Quote @MBTrac1100:
bij het openen van een topic kan het vakje TEKST(introductie) wel een (heel)stuk breder/hoger. Het lijkt mij dat daar genoeg ruimte voor is (zeker in de breedte) als dit mogelijk is graag! dit maakt het namelijk mogelijk om in je eigen bericht sneller wat overzicht te krijgen als je ergens een tekst bijvoegt.. :)

Even een update extra, rechts onder zie je een gestippelde driehoek in het tekst / reactie veld. Ga er met de muis heen, die dan een dubbele pijl wordt en hiermee kun je het veld simpel zo groot maken als u zelf wenst. 😉
Tinus
Quote @Valtra-Fordpower:
Zoals die Quote van jouw, kom ik ook niet meer tegen.

Nu wel?
Valtra-Fordpower
Het werkt, werd nu hier heen gestuurd 😛
pieternel
Wie is nou dan weer de uitvinder van de droge worst?
Tinus
Quote @pieternel:
Wie is nou dan weer de uitvinder van de droge worst?

Waarschijnlijk dezelfde uitvinders als die van de hunebedden:
nl.wikipedia.org/wiki/Droge_worst/
Cornelis
Ik krijg niet de goede pagina als ik melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/ doe. Wat gaat er mis?
Tinus
Quote @Cornelis:
Ik krijg niet de goede pagina als ik melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/ doe. Wat gaat er mis?

Die link verwijst niet naar de juiste server. Misschien dat @Grasbaal er voor kan zorgen dat dit alsnog gebeurd..
Koeienboer Jannes
Komen er ook uitgebreide profiel pagina's voor de aagjes?
meende dat dat ook kon op 't oude prikbord.
oldhuus
Met de zoekfunctie zoekt ie gelijk op alle 3 de sites, persoonlijk vind ik dat een nadeel dan blijf je zoeken, als je dat wilt kun je immers ook even op alle 3 apart zoeken.
jan.1
Verwijderen werkt niet.
MTSTAMMINGA
@jan.1
Klopt en als ik mijn taalfouten later er probeer uit te halen zijn mijn 😄 soms weg

:)Ging nu goed ging niet goed dus
oldhuus
@MTSTAMMINGA
soms met op verversen klikken willen ze wel weer verschijnen
jan.1
Kan er er nix aan doen Co,maar dit prikkebord is harstikke saai geworden,(zit totaal geen leven meer in)komen weinig reacties meer en het blijft onoverzichtelijk,smilies gebruiken we maar niet meer...tijd voor een update.
Grasbaal
Quote @jan.1:
komen weinig reacties meer

Jan, een van ons moet misschien toch aan een andere bril. Ik heb hier de laatste maand verschillende leuke discussies zien ontstaan. Inderdaad geen honderden reacties over van alles en nog wat, maar op bepaalde onderwerpen wel tientallen zeer relevante reacties. En ik heb vrijwel geen reacties moeten verwijderen of mensen moeten blokkeren wegens misbruik van hun recht op vrije meningsuiting. Dat bevalt mij hier dus uitstekend.

Het smiley gebruik is inderdaad afgenomen maar op het oude prikbord werden de smiley's vaak te pas en onpas (mis)bruikt. Omdat het zo makkelijk was werden ze overal tussen en bijgeplaatst en dan was het weer veel werk voor mij om alles weer recht te zetten. Nu kun je ook smileys plaatsen maar daar moet je wel een kleine moeite voor doen. En meer als 1 of 2 smileys in een reactie zie dan ook niet verschijnen.

Wat de draadjes wens betreft komt @tinus binnenkort met iets leuks. Tenminste ik vind het nu al leuk, hoe anderen het oppakken is altijd weer een verassing.

Het zal nooit meer zo worden als het oude maar het nieuwe geeft zoveel mogelijkheden voor mij als beheerder en jullie als bezoekers maar je moet het wel willen zien (en gebruiken). Al met al ben ik zeker niet ontevreden over de eerste maand, veel nieuwe bezoekers die via Google, Twitter, Tractorfan of Facebook komen binnenwaaien.

Een van mijn belangrijkste doelstellingen is dat het moet geen kliekje worden waar andere (nieuwe) mensen zich niet thuisvoelen en niet willen/durven mee te doen. Om het in cafe termen te houden: een goed gevulde stamtafel is leuk en belangrijk maar in de rest van de zaak moet ook reuring zijn om de tent draaiende te houden. In een maand tijd zijn er hier meer nieuwe mensen binnengeweest dan op het oude prikbord in een jaar.

Ik weet dat veel van de stamgasten helemaal niets op hebben met de mogelijkheden die Twitter of Facebook voor dit Prikkebord bieden maar voor mij als webmaster zijn ze wel heel belangrijk.
mlkvhoudr
@Grasbaal

Wanneer komt het rondje van de zaak voor de stamgasten 😄 😄 😉 😃 Hier hou ik maar op met de smileys anders krijg ik de uitsmijter om mijn dak 😉
jan.1
Co dan zal ik wel aan een andere bril moeten,kan ik de nieuwe stamgasten ook zien:)Maar als ik het goed begrijp heb je voor eigen gemak gekozen boven gebruikersgemak.Is idd een keuze.
Maar waarom is twitter of facebook belangrijk,heeft toch helemaal nix te maken met dit prikkebord.
Grasbaal
Quote @jan.1:
waarom is twitter of facebook belangrijk??

Via Nieuwsgrazer, Twitter, Google en Facebook worden de nieuwe berichten nu razendsnel verspreid onder een veel grotere groep geïnteresseerde mensen dan die op het oude prikbord kwamen. Zoals je weet draait alles om de kijkcijfers. Op deze manier rolt de sneeuwbal harder en makkelijker.

De nieuwe bezoekers zijn geen stamgasten die gezellig om de stamtafel gaan zitten en over van alles en nog wat willen kletsen maar meer passanten die langs komen als er iets is te vinden wat ze interesseert.

De groep mensen die alleen lezen is altijd al vele malen groter geweest dan de mensen die actief meedoen met de discussie. En dat is nu nog steeds zo.

Het gemak van het eenvoudiger beheren van dit Prikkebord is natuurlijk heel belangrijk voor mij maar ik durf ook te stellen dat het voor de gebruikers eenvoudig is om mee te werken. Alleen sommige dingen gaan iets anders als vroeger. Maar daar moet je wel voor willen open staan.
casev
@Grasbaal
Co, je kan zo `n carriere beginnen in de politiek, door alles in het positieve te trekken.

Ik deel Jan.1 z`n mening dat het `n beetje saaie bedoeling is geworden, nu een deel van de `stamgasten` een ander forum gekraakt hebben. Je kan zeggen wat je wil, maar Wimsumar, en de jan de hobbyboer (waar is hij eigenlijk?) gaven toch smaak aan dit forum

Ik zie ook wel dat jij je best doet, door allerlei topics te openen, maar je zag het tijdens je vakantie, met
Grasbaal
@casev Mijn glas is altijd half vol, je kunt je ook afvragen wat ik op moet hebben met stamgasten die direct weglopen als de menukaart een keer wordt aangepast en de nieuwe gerechten (gemaakt van dezelfde ingrediënten) niet eens willen proeven.
Eddie v
Co:

Ha ha hier sluit het spreekwoord ,,wat een boer niet kent eet hij niet " goed op aan .
Ik zelf vond het in het begin nogal onduidelijk en verwarrend hier .
Het wordt en gaat nu steeds beter .
Kijken hier doe ik nog steeds ,maar eerlijk gezegd lees ik ook op de andere site .

Succes met het verder ontwerpen en bouwen van je site

groet Eddie .........V????
pieta
Levendige discussies mis ik hier eigenlijk wel. Voor nieuwsgaring kijk ik wel regelmatig. De discussie mis ik eigenlijk dus wel. Twitter, facebook ed kan ik nog steeds missen als kiespijn. Hopelijk gaan de nieuwe lezers ook een keer gaan reageren. Verder veel succes met de veranderingen.
producent
Het probleem hier is eigenlijk dat een lange discussie moeilijker te volgen is.
Makkelijker volgen en lezen doet ook eerder reageren.
jan.1
Alleen hulp topic heeft de meeste reacties.
MTSTAMMINGA
@producent
Na 20 keer reageren was in de regele ook alls wel gezegd wat leerzaam was vond ik meestal

Maar even ouwehoeren is ook wel leuk soms 😄 😄
meelezer
[@Grasbaal
Quote:
De nieuwe bezoekers zijn geen stamgasten die gezellig om de stamtafel gaan zitten en over van alles en nog wat willen kletsen maar meer passanten die langs komen als er iets is te vinden wat ze interesseert.

En heb je nog enig inzicht over de achtergrond van je nieuwe gasten? Zijn het over het algemeen veehouders of gezinsleden of zijn het mensen uit de dierdoodknuffelhoek, de groene maffia of andere actiegroepen.

Bij vaste stamgasten weet je wat je in huis hebt!
Grasbaal
Quote @jan.1:
de meeste reacties

Jan je moet echt aan een bril of wil je de mooie dingen bewust niet zien??, het voorstellen topic is op dit moment het topic met de meeste reacties: melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/topic/42057/

Daarnaast zijn er hier ook veel topics geweest met tussen de 10 en 20 reacties, het is net zoals @MTSTAMMINGA zegt: na enkele tientallen reacties wordt het inhoudelijke niveau meestal hard minder. Ook voor mij als moderator wordt het op het moment als het niet meer om de inhoud gaat veel drukker.
Grasbaal
Quote @meelezer:
de achtergrond van je nieuwe gasten

Geen idee wat de achtergrond van de nieuwe gasten is, iedereen is hier welkom. De meesten zullen op de een of andere manier interesse in de melkveehouderij hebben
producent
Quote @grasbaal:
Jan je moet echt aan een bril of wil je de mooie dingen bewust niet zien??, het voorstellen topic is op dit moment het topic met de meeste reacties: melkveehouders.nieuwsgrazer.nl/....

Daarnaast zijn er hier ook veel topics geweest met tussen de 10 en 20 reacties, het is net zoals @MTSTAMMINGA zegt: na enkele tientallen reacties wordt het inhoudelijke niveau meestal hard minder. Ook voor mij als moderator wordt het op het moment als het niet meer om de inhoud gaat veel drukker.

Co, het voorstellen topic is ook geen discussie maar een topic om je zelf voor te stellen.
Voor mij is het prik(ke)bord voor de ontspanning om zo maar even door te lezen en/of kort te reageren.:)
jan.1
Co,ik zie graag mooie dingen..haha,maar ga me nou niet wijsmaken dat het getwitter een bijdrage levert aan een discussie hier.De twitteraars maken veelal reklame over zichzelf of denken zelf iets nuttigs te vertellen,maar ik begrijp ook dat bij jou de schoorsteen ook moet roken.
Grasbaal
Quote @jan.1:
dat het getwitter een bijdrage levert aan een discussie hier

Jan, je moet het andersom zien. Berichten hier geven op Twitter en op andere plekken weer reacties of worden doorgezonden. En door die acties komen hier weer nieuwe bezoekers.
Tinus
Volgens Co gaat dit mis.
Farmer_
@Tinus

De boel aangepast?, zie net dat alles wat gelezen is kleurt wat vaal,komt er een nieuwe reactie dan weer vetter gedrukt? is wel makkelijk.
Tinus
@Farmer_
Klopt. Je springt bij het klikken op een topic naar het begin van de pagina en bij het klikken op een naam naar de laatste reacties. Leek ons de beste oplossing?
Jack Rijlaarsdam
@Tinus Heb 'm nu ook net door... Topics worden toch niet erg lang, dus voegt niet heel veel toe, wat mij betreft. Jammer dat het twee aparte systemen zijn: bij klikken op topictitel blijft laatste reactie zwart en bij klikken op laatste reactie in nieuwe topic blijft titel zwart.
Tinus
Na wat wijzigingen even een test met een grote foto (2,7mb).
MBTrac1100
âE˜Inkomen niet in lijn met succes agrosectorâE�
@grasbaal @tinus hoe kan het dat de topictekst niet goed wordt weergegeven?
Zeerserieuzeboer
@MBTrac1100 tja wat zal ik zeggen
MBTrac1100
@Zeerserieuzeboer Weet je het antwoord? Ik ben zeer benieuwd!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's prikkebord , prikbord , notificaties en structuur geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
46
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0