VS: forse toename aantal koeien


Zoals te lezen valt is het opkopen van vee om de melkproductie te drukken van het CWT in de V-Sgeen succes.
Dat plaats de hele propaganda van de NMV in een wat dubieus daglicht.
Wat waarom riepen die overal dat het wél een succes was? , Waar haalden die hun informatie? Alleen maar gedroomd? Zoals de hele DDB gedachte?
<<<<<<<<<<<<<<<

VS: forse toename aantal koeien
Het aantal koeien in de VS is het afgelopen jaar fors gegroeid. Dit gebeurde ondanks de activiteiten van Cooperatives Working Together (CWT), een groep boeren die koeien ruimt om te proberen het aantal klein en daardoor de melkprijs hoog te houden.
De hoeveelheid geproduceerde melk stijgt ook. Het ministerie van landbouw verwacht dat er in het laatste kwartaal van 2005 4 procent meer melk op de markt zal komen. Als die voorspelling uitkomt, zal dat de grootste stijging zijn in de productie de afgelopen 20 jaar.
CWT meldde in november dat het iets meer dan 64.000 koeien had gekocht en geslacht. Maar volgens de jongste cijfers van het ministerie van landbouw waren er in november in totaal 8,16 miljoen melkkoeien in de VS, 60.000 meer dan een jaar geleden.

Deze koeien produceerden in totaal 5,9 miljoen ton melk in november, 4,6 procent meer dan in november 2004.



Publicatiedatum: woensdag 28 december 2005
Door: Agrarisch Dagblad

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
dat is nu gebruik maken van de varkenscyclus in een vrije markt;
gaan wij als melkveehouders de komende periode helaas ook mee te maken krijgen en ik weet niet of de mentaliteit van alle melkveehouders daaraan toe is.
Onbekend
De DDB/EDB gaat helemaal geen koeien opkopen.
***********************

"Zoals ik hier al eerder schreef was zelfs overheids ingrijpen op dit gebied in de dertiger jaren niet effectief."

En zoals ik hier al eerder schreef was het succes van de productiebeperkende maatregelen in de dertiger jaren in de VS een enorm succes.
Onbekend
"Jij schreef dat het opkopen van koeien door het CWT een succes was.
Dat is dus hierbij gelogenstraft"

Nee, beter lezen, ik schreef:
"het CWT-systeem welke haar effecten reeds heeft bewezen. Daarbij kun je ook niet ontkennen dat de productiebeperking in de Verenigde Staten wel enorm succesvol was"
[www.prikpagina.nl]

Met deze productiebeperking doelde ik natuurlijk op de daar reeds eerder genoemde gesubsidieerde productiebeperking in de Verenigde Staten.
Daar staat in het derde deel:

"Daarnaast is dit een vreemde uitspraak omdat ik aanneem dat je op de hoogte bent van het enorme succes van de gesubsidieerde productiebeperking in de Verenigde Staten in de dertiger jaren."
[www.prikpagina.nl]
*****************************

"Wat de landbouwpolitiek in de jaren dertig was van de V-S weet ik niet tot in de finesse, en jij ook niet neem ik aan."

Het enorme succes van de gesubsidieerde productiebeperking in de Verenigde Staten in de dertiger jaren is geen finesse, maar een volledig hoofdstuk in de geschiedenis:

"Het was in de Verenigde Staten waar in 1934 de landbouwcrisis op een nieuwe
manier werd aangepakt. Een van de eerste wetten in het kader van de New Deal was de Agricultural Adjustment Act (AAA). De kern daarvan was beperking van de landbouwproductie door middel van premies aan boeren die bereid waren hun productie te beperken. In 1934 én in 1935 werden meer dan twaalf miljoen hectares uit de productie genomen. Het gevolg was dat de landbouwprijzen weer gingen stijgen. De tarweprijs steeg tussen 1932 en 1936 met circa 200%, de prijzen voor katoen verdubbelden en die voor varkens stegen tot het drievoudige. Het netto inkomen van de Amerikaanse boeren nam toe van het angstwekkend lage bedrag van 2,5 miljard dollar in 1932 tot 5 miljard dollar in 1936."

Dit is o.a. terug te vinden in het geschrift van Robert L. Heilbroner: De ontwikkeling van de economische samenleving (Het Spectrum, Utrecht/Amsterdam, 1997).
Onbekend
"Dat is op geen enkele manier te vergelijken met wensen van een belangenorganisatie die geen enkele wet en regel bevoegdheid heeft"

Jawel hoor. Elke verandering begint bij een idee van een individu (niet ik, om je al vast de wind uit de zeilen te nemen).
Daarbij is hiermee weer eens de werking van de wet van vraag en aanbod bewezen, voorzover er nog ongelovigen in deze bestaan.
Onbekend
"En als jij bedoelt dat het idee van de DDB eerst via de politiek kracht van wet moet krijgen dan heeft de DDB nog een lange en totaal andere weg dan nu te gaan."

Nee dat bedoel ik niet, je hebt niet goed opgelet.
Heb altijd geschreven dat de DDB/EDB wél werkt in tijden van gestuurde productiebeheersing, en dat deze zolang de quotering er is, dus gewoon werkt. Overbodig daarbij te herhalen dat ik verwacht dat de qutering weer zal worden verlengd, daar de Europese politiek haarzelf zal aanpassen aan een nieuwe situatie.
Onbekend
Als jij dat niet kan, dan moet de tijd dat maar voor jou doen?

Zielig.
Onbekend
Zielig: mensen wie met hun vermeende verstand niet met gegronde redenen kunnen uitleggen waarom zij tegen een eerlijk systeem zijn danwel waarom dit systeem niet zou werken, terwijl ze dat systeem blijven afkraken.
Onbekend
De hele DDB gedachte is goed bedoeld maar volkomen ineffectief als er geen overheid is die het met wettelijke maatregelen ondersteunt.
Ik heb het al eens vergeleken met een vakbond die een CAO afsluit met een brancheorganisatie zonder dat de overheid die CAO algemeen verbindend verklaart.
Zo'n brancheorganisatie kan zijn leden niet eens verplichten zich eraan te houden, om maar helemaal niet te spreken over niet-leden.

De snelste manier om een FNV-er op de kast te krijgen is dan ook om hem voor te stellen, die algemeen verbindend verklaringen af te schaffen !!
Onbekend
Zolang het quotumsysteem bestaat kan de DDB/EDB dus wel werken. Des te meer reden om het quotumsysteem te willen behouden.
Onbekend
Nee hoor, denk eerst eens even goed na (misschien een goed voornemen voor 2006 !)
Juist het werken van het quotumsysteem , onder druk van de overheid, bewijst dat DDB achtige initiatieven, zonder druk van de overheid, niet zullen slagen.

Om van DDB een succes te maken moet je de politiek achter je ideeen zien te krijgen. Alle energie die je steekt in het bewerken van een paar boeren is zinloos.
Als je wat wilt bereiken, ga dan in de politiek. Partijen genoeg, lijkt me.

Alleen ik zie er niets in.
Onbekend
"Om van DDB een succes te maken moet je de politiek achter je ideeen zien te krijgen."

Ik had reeds uitgelegt dat zolang de quotering bestaat de DDB/EDB niet afhankelijk is van politieke medewerking. Tot 2014 dus de tijd om de Europese politiek ook van haar belang in deze te overtuigen, voor zover dat nog nodig mocht zijn.
Onbekend
Maak me even wakker Arie, ik kan me zo niet meer voor de geest halen dat de DDB i.o. ooit van plan is geweest koeien op te kopen.
Onbekend
Melk uit de markt halen is een andere practische oplossing dan koeien opkopen, ondanks dat het doel hetzelfde is.
Daarom heeft de NMV het CWT-systeem ook niet 1-op-1 overgenomen.
anonymous_821
Het is natuurlijk niet meer dan een logische ontwikkeling.
Stel dat in de EU er door die DBB een groot aantal koeien werd opgekocht.
Wat gebeurt er dan?
Nou de eerste paar maanden wat minder melk en wellicht een ietwat hogere melkprijs.
Maar boeren gaan natuurlijk dat gat opvullen, dus minder uitstoot, minder selectie in de vaarzen en minder export naar buiten de EU
Plus een schepje meer voer voor iedere koe.
En het effect is te niet gedaan, door positieve verhalen van de bedenkers van het plan over de melkprijs doen boeren nog eens extra hun best, en hopla er plotseling méér melk dan voor die tijd.
En als ze ieder jaar opkopen? Nou dan houden boeren wat meer jongvee aan, voeren iets meer enz.
<<<<<<<
Zoals ik hier al eerder schreef was zelfs overheids ingrijpen op dit gebied in de dertiger jaren niet effectief.
Toen werd een aantal jaren een maximum aantal vaarskalveren per bedrijf ingesteld.
Veel ambtenarij, want het was een tijd dat er nog niets was vastgelegd.
Maar desondanks haalde het niets uit, de boterproductie steeg zelfs.
Eén positief effect had het beslist wel n.l. de deelname aan de melkcontrole en veeverbetering steeg flink.
anonymous_821
Jij schreef dat het opkopen van koeien door het CWT een succes was.
Dat is dus hierbij gelogenstraft
Wat de landbouwpolitiek in de jaren dertig was van de V-S weet ik niet tot in de finesse, en jij ook niet neem ik aan.
Wel weet ik dat er een onoverbrugbaar verschil zit tussen wettelijke voorschriften enerzijds, en anderzijdsverlangens van een bepaalde groep die geen enkel effectief middel tot dwang heeft en ook geen middel tot dwang mag gebruiken.
anonymous_821
Dat was drastisch ingrijpen in de economie door een overheid
Dat is op geen enkele manier te vergelijken met wensen van een belangenorganisatie die geen enkele wet en regel bevoegdheid heeft
anonymous_821
<<<"Jawel hoor. Elke verandering begint bij een idee van een individu (niet ik, om je al vast de wind uit de zeilen te nemen).
Daarbij is hiermee weer eens de werking van de wet van vraag en aanbod bewezen, voorzover er nog ongelovigen in deze bestaan.">>>

Wet van vraag en aanbod?Die heb ik hier altijd een ieder voorgehouden
En als jij bedoelt dat het idee van de DDB eerst via de politiek kracht van wet moet krijgen dan heeft de DDB nog een lange en totaal andere weg dan nu te gaan.
anonymous_821
<<Heb altijd geschreven dat de DDB/EDB wél werkt in tijden van gestuurde productiebeheersing<<

De tijd zal je ongelijk bewijzen
anonymous_821
Zielig?
Dat zijn mensen die liever hun kop stoten dan hun verstand gebruiken.
anonymous_821
Jij vindt een ander zijn mening per definitie niet steekhoudend omdat je het er niet mee eens bent.
Argumenten worden door jou niet op waarde beoordeeld maar alleen of je het er mee eens bent.
Nou je gaat lekker nog maar een poosje zo door, net als die twee op onderstaande afbeelding, de tijd leert het vanzelf wie gelijk had, maar dan is Graats er natuurlijk niet meer
Die vindt alleen lekker doordrammen belangrijk, net als die twee hieronder.
Denk erom dat je vooral om dat je het laatste woord krijgt!!
<img src="[tinypic.com]; alt="Image hosted by TinyPic.com">
anonymous_821
Het CWTwordt als groot voorbeeld gezien
[www.prikpagina.nl]
en
[www.prikpagina.nl]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , koeien , melk , melkprijs , nmv , ddb en melkproductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0