Trendbreuk: Aantal Belgische melkveehouders neemt sterk af

In het eerste kwartaal van 2024 legden maar liefst 117 melkveebedrijven de boeken neer. “Aan dit tempo, verliezen we dit jaar 10 procent van onze melkveehouders, of zelfs nog meer. Dat is zorgwekkend.” Dat was de belangrijkste boodschap van Benedikt Sas, directeur van het Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) tijdens de presentatie van het jaarverslag 2023. Hoewel vorig jaar de melkprijs sterk daalde, stabiliseerde het aantal stoppende melkveehouders op 4 procent en noteerde de hoeveelheid geproduceerde koemelk zelfs een nieuw record. “Maar het zou goed kunnen dat we dat niveau nooit meer aantikken.”

Bron: vilt.be/nl/nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

+3
jvt
Co, leer nu eens het verschil tussen vlaanderen en belgie. Net zoals jij en veel anderen menen dat eea hetzelfde is, maar eigenlijk zijn wallonie en vlaanderen gewoon twee aparte landen die een soort samenwerkingsverband hebben. Als een vlaamse directeur spreekt, spreekt hij over vlaanderen, niet over belgie.
robbies
@jvt inderdaad. België is in deze kop een toevoeging door Co
Vdejong
@jvt wanneer het in Vlaanderen 117 zijn, hoeveel zijn er dan gestopt in heel België?
weurding
Zal in nl weinig anders zijn, maar daalt de productie ook? Nee dus
weurding
@Spuit11 niet in Vlaanderen als ik stukje lees

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's record , melkprijs , melkveebedrijven , melkveehouders , vlaanderen , boeken en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0