CLM ziet potentie in samenwerking akkerbouwer en melkveehouder

Samenwerkingsverbanden tussen melkveehouders en akkerbouwers kunnen beide partijen voordelen opleveren. Dat meldt CLM Onderzoek & Advies in een rapport waarin de effecten van nieuwe regelgeving op de samenwerking tussen melkveehouders en akkerbouwers in kaart zijn gebracht.

Deel dit topic

Reacties

+1
Noorderling
Eerst rvo maar eens faciliteren in gezamenlijke gdi en bemestingsplan. Dan is de grootste hobbel weg, op papier is het spannender dan in de praktijk.
Jaarlijkse schuiven met percelen en gewassen tot de juiste papieren werkelijkheid is weer begonnen.
Wij gaan voor goud!
+2
willemvanaaken
Ja goed idee, jezelf voor de helft van je omzet afhankelijk maken van de goodwill van een akkerbouwer. Niet dus. Ze zijn de hoofden zachtjesaan rijp aan het maken voor grondgebonden melkveehouderij. Net of je je bedrijfsvoering van de komende 20 jaar op de gunning van een akkerbouwer kunt baseren.
+2
jan 10
Op grasland met derogatie spoelt nix af,juist akkerbouw heeft last van te hoge N in water...
+1
hans1980
@jan 10 wat dacht je van elk jaar ploegen!
Die akkerbouwer is echt niet zo milieu vriendelijk ook methaan uitstoot ploegen diesel verbruik en bestrijdingsmiddelen vele malen hoger dan de gras boeren
Noorderling
@hans1980
Waar groeit jou krachtvoer, perspulp, maisgluten, tarwe, bierbostel, snijmais?
Wie er niet aan meedoet zijn er maar heel weinig.
hans1980
@Noorderling heb er persoonlijk niets tegen maar omdat Brussel naar plantaardig eiwit wil is het nog niet automatisch duurzaam te noemen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's advies , regelgeving , melkveehouders , melkveehouder , clm en akkerbouwer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0