Home Made Eiwit project: minder krachtvoer voor een hoger voersaldo

Vaak voeren melkveehouders meer krachtvoer met de gedachte dat dit genoeg extra melk oplevert om voordelig te zijn. Maar is dat ook zo? Het project Home Made Eiwit (HME) ging op zoek naar het antwoord op deze vra

Deel dit topic

Reacties

Boertjet
Wij presteren het al sinds jaar en dag dik onder de 25 kg krachtvoer per 100 kg melk te blijven. sterker we zitten jaarlijks maar op 22 kg. We streven er wel naar met zoveel mogelijk dezelfde grondstoffen te werken in ons mengvoer. we maken de samenstellingen steeds zelf afhankelijk van de kuilen. wel in samenspraak met een onafhankelijk voervoorlichter die ik op afroep kan benaderen. Voor een energiebrok Gerst, mais, bietenpulp, tarwe. Voor eiwit bestendige soja, soja Best. raap en raap. aangevuld met een ruwe celstofbron van sojahullen (goed verteerbaar wijst bij ons de mest uit). we maken stemmen onze samenstellingen af op het ruwvoer en maken en bestellen de samenstelling op MijnVoer.nl dan hebben we ook nog eens een goed vergelijk.
Henry1
@Boertjet bij welke productie per koe is dat? En incl. Losse grondstoffen en vochtige bijproducten?
royale
En ruwvoer is gratis? Ik lees weinig over ruwvoer. Ik mis ook voerefficiency.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , melk , krachtvoer , eiwit , melkveehouders en voersaldo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0