Meerdere wegen dicht door nieuwe boerenacties, politie meldt onveilige situaties

Op verschillende snelwegen in Nederland wordt weer door boeren geprotesteerd. De A7 bij Purmerend was in beide richtingen gesloten. Op de A50 stonden volgens Omroep Gelderland ruim honderd trekkers ter hoogte van Apeldoorn. De weg was dicht richting Zwolle.

Deel dit topic

Reacties

+12
Raben
Met meerdere gewonden tot gevolg , dom dit , laat het branden aan de Fransen over , maar haal hier geen domme dingen uit , als boer keer ik hier mijn rug naar toe , we hebben wakker dier niet nodig om ons te slopen , dat doen we zelf op deze manier wel
+10
labella
@Raben Dat is niet de schuld van die boeren! Tijdens mijn rijlessen is mij geleerd dat je de snelheid moet aanpassen aan de omstandigheden, dat hebben die automobilisten dus niet gedaan.
+4
MaxxuM4ever
@labella aah, nog ff dat appje afmaken op de linker baan of je haren kammen in de binnenspiegel en dan noem is ho.
+1
Braboboer
@labella

Dus als er zwarte rook over de snelweg trekt van autobanden in die in de wegberm staan te branden en er gebeurd een ongeluk, dan is het de schuld van de automobilist had die maar beter op moeten letten?
+2
labella
@Braboboer klopt.
+2
de jonge
@Braboboer eigenlijk heeft labella wel gelijk ja, als er bv een pand nabij de snelweg in de brand staat en de rook trekt over de weg,dan is het toch ook de schuld van de automobilist? net zoals bij de ongevallenkijkers aan de andere kant van de weg terwijl ze dan zelf achterop een auto klappen,dan is het toch ook de schuld van de betreffende automobilist?
+3
walker1
@de jonge Het maakt nog altijd verschil of een brand door een incident, blikseminslag, pech, etc ontstaat of dat een stel klapmongolen doelbewust een berg afval aansteekt. Zonder die dikke rook waren die ongevallen niet gebeurd en is volstrekte kolder om dan maar te zeggen dat die automobilisten beter hadden moeten opletten. Met jullie visie kan ik net zo goed morgenochtend dik honderd gaan rijden op de snelweg, dan zomaar uit het niets de rem maximaal intrappen. Dan weet ik nu al voor 99% zeker dat de achterligger er bij mij opklapt en dan zeg ik doodleuk dat die maar beter op moet letten...
+4
dx11
Quote Reactie van @walker1:
klapmongolen

Iemand die in verzet gaat tegen onrecht wat hun willens en wetens aangedaan wordt is geen klapmongool, hoe je het ook wendt of keert.

Ook wordt de situatie op de weg toch niet anders of de niet iedeale omstandigheden ontstaan door een incident of door iets anders
+1
dx11
Quote Reactie van @walker1:
dan zomaar uit het niets de rem maximaal intrappen. Dan weet ik nu al voor 99% zeker dat de achterligger er bij mij opklapt en dan zeg ik doodleuk dat die maar beter op moet letten

Is ook zo. Je hoort op te letten en afstand te houden he
+4
Fendt926Driver
Quote Reactie van @walker1:
Met jullie visie

Jij hebt een mooie baan een vast loon goede cao.
Elk jaar paar procent erbij.
Wie doet je wat.

Maar mensen die vechten moeten voor het voortbestaan van hun bedrijf klapmongolen noemen gaat mij te ver.

Wat ga jij eten als de boeren stoppen moeten?
Hoeveel werk heb jij direct of indirect omdat er een agrarische sector is?
+1
de jonge
@walker1 dat is toch ook zo? bij mijn weten ben je schuldig als je achterop iemand rijd want dan heb je te weinig afstand gehouden
walker1
Quote Reactie van @de jonge:
dat is toch ook zo? bij mijn weten ben je schuldig als je achterop iemand rijd want dan heb je te weinig afstand gehouden

In de basis is dat ook zo, maar er wordt ook naar de omstandigheden gekeken en iemand die daar opzettelijk een gevaarlijke situatie veroorzaakt kan zeker aansprakelijk gehouden worden. Kijk maar naar die zaak van die vrachtwagenchauffeur die bij eerdere protesten op de snelweg stol ging staan en er achter hem aanrijdingen gebeurde en een motorrijder overleed.
+2
Braboboer
@de jonge

Bewust een onveilige situatie creëren vind ik nogal een verschil met een reguliere brand die niet aangestoken is.

Nu is het gelukkig bij materiële schade en gewonden gebleven.

Als er een dode valt door een ongeluk als gevolg van zo’n actie zou ik niet op mijn geweten willen hebben.
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @de jonge:
eigenlijk heeft labella wel gelijk ja, als er bv een pand nabij de snelweg in de brand staat en de rook trekt over de weg,dan is het toch ook de schuld van de automobilist?

is dat pand dan ook bewust in de brand gestoken, wetende van de windrichting? Ik heb niet tegen acties,ze lijken ook wel nodig te zijn, maar denk eerst eens paar keer na voordat je iets doet. Als er ongelukken van komen heb je alleen maar achteruitgang geboekt. Zeker nu, nu de formatie ook nog loopt, kan de verkeerde toon best gevolgen hebben die de goede zaak niet vooruit helpen. En ja, het zijn allemaal pussy's die de zaak verdraaien, maar ze hebben net een iets te groot bereik en je hebt er helaas mee te maken. Er zijn ook al acties/blokkades gedaan waar gewoon goed over nagedacht waren, geeft wel iets hinder voor de burger, maar te overzien en daardoor respectvol van die kant, en ook evt hulpverlening kon door.
+3
Albert Peters
@labella praat jij die onzinnige acties maar goed
+1
labella
@Albert Peters De acties moeten nog veel harder want in Den Haag snappen ze het nog steeds niet als ik naar de stemmingen van vandaag kijk!
Braboboer
@labella

Laat de harde acties maar aan de Fransen over, daar pikken ze dat blijkbaar.

In NL niet.
labella
@Braboboer en toch is het hier nodig!
+1
Deutz77
Quote:
@Albert Peters De acties moeten nog veel harder want in Den Haag snappen ze het nog steeds niet als ik naar de stemmingen van vandaag kijk!

@labella @Fendt926Driver @de jonge @dx11

Precies, ga dan ook in Den Haag je gram halen. Asbest storten of onveilige situaties creëren aan de snelweg nemen jullie toch wel afstand van? Of ga je deze kromme gebeurtenissen recht lullen?
dx11
@Deutz77 ik lul niks recht. Ik dump nergens asbest, ik neem dan ook nergens afstand van. Waarom zou ik?

En dat mensen in Den Haag er last van hebben geeft niet? Lekker sociaal ben jij
arie.j
Quote Reactie van @labella:
De acties moeten nog veel harder want in Den Haag snappen ze het nog steeds niet als ik naar de stemmingen van vandaag kijk!

Ga je gang maar, en geef het voorbeeld.
Dus te eerder is er plaats voor je in de cel, en een flinke rekening aan je broek
-Jan-
@Raben je zwijgt van de wieg tot in het graf,kun je ook in het linker vak gaan zitten
Albert Peters
@-Jan- dat zou beter zijn
bio boer
@Raben juist wordt in onze cultuur niet geaccepteerd kun je niet vergelijken met Frankrijk denk ik
+1
Nevergiveup
@bio boer In de media word het bijzonder geframed zoals we gewend zijn , maar stond vandaag met twee ambtenaren van de gemeente te praten die het goed konden begrijpen , die zeiden zelf : als ze bij de ambtenaren er 100 euro per jaar af halen staat heel nederland op de kop ,bij jullie halen ze er 10.000+ af en je moet alles slikken.
Ford revisiemotor
@Nevergiveup
Zijn het niet ambtenaren die moeilijk doen, over alles en nog wat, over de simpelste zaken doen ze moelijk, barrieres opwerpen, opnieuw vragen stellen over gegevens die ze al hebben, om zo de beslis termijn te kunnen verleggen, enzo.

Geen vertrouwen in ambtenaren.
+13
dx11
Prachtig, laat de grote mannen maar zien dat ze niet alles met een pennenstreek kunnen beslissen wat er achter onze voordeur gebeurt! We hebben inmiddels allemaal wel kunnen zien dat we het met ons lidmaatschap van de lto en op zondag onze handjes vouwen het ook niet redden om het tij te keren!
+3
Wolswinkel
@dx11 Waarom dan ook alleen op zondag?
+4
Dirk van Zetten
Enige manier om aandacht te krijgen en druk te houden op de provincie, den Haag en Brussel.
erik9831
@Dirk van Zetten dan kom je al weken te laat... Vorige week was het te doen in Brussel!!!! Niks van gelezen of gehoord? Klopt, hier in België horen wij ook niet dat de Duitsers al weken betogen. Enkel Frankrijk kwam in het nieuws, omdat ze er daar zwaar ingegaan zijn.
+2
Twentsch Land
S’morgens zijn 98 procent van de automobilisten enorm druk omdat ze 2 min te laat uit bed zijn gegaan.
+9
Bekkink
We hebben ook niet zoveel meer te verliezen..
We kunnen ook met een roodzakdoekje gaan zwaaien
+1
Koeien boertje
@Bekkink alles word er door gedrukt.

We moeten nog wel wat van die Fransen leren maar het begin is er.
Daar draaien ze gewoon de regels terug
+6
dx11
Quote Reactie van @Koeien boertje:
Daar draaien ze gewoon de regels terug

Kan hier ook, maar dan is er wel een massale opstand nodig. Op een publieksvriendelijke lieve manier vragen werkt blijkbaar niet helemaal
RaHeados
@dx11 tja, maar om nou asbest in de brand te steken gaat ook wel ver. Breng je ook nog eens de gezondheid in gevaar...
+10
labella
Quote Reactie van @RaHeados:
om nou asbest in de brand te steken gaat ook wel ver

Dat is nepnieuws van de staatsomroep want asbest is onbrandbaar...
+1
Cowboy3
@labella Is bijna hetzelfde als blussen met benzine.
Binnenkant van de kachel was altijd asbest.
+4
Raben
@labella er is blijkbaar asbest gedumpt , een boer maakt gebruik cq misbruik om 3ven goedkoop er vanaf te komen , je moet dit niet gaan doen
-Jan-
@labella Ze moeten gaan blussen met PFAS
+1
kleine boer
@RaHeados met honger ook....
-Jan-
@kleine boer wanneer je bekent bent met de smaak van krekels kunt je het lang uitzingen
kleine boer
@-Jan- moet je ze wel hebben.....
-Jan-
@kleine boer Ze kunnen goed vliegen afvangen dus..
+2
Twentsch Land
Om nou asbest in de brand te steken gaat ook wel ver.

Asbest wil heel moeilijk branden of er moet een enorme hitte zijn.

Sterker nog, we hadden hier eerder nog deuren in een gebouw met asbest bekleding aan de buitenkant, dit moest destijds van de brandverzekering zodat het niet bij brand zou overslaan naar andere gedeeltes in het gebouw.

Jarenlang zat ik koppelingsplaten/drukgroep en remblokken veel asbest .....hoeveel stofdeeltjes zal er in de buitenlucht en grond zijn gekomen ?????

Ze maken van asbest een uitgemeten opgeblazen gebeuren !

Het storten van asbest zoals deze dagen is gebeurd sta ik niet achter en veroordeel ik.

@RaHeados
+1
Hans van Bergen
@Twentsch Land In een ander topic hadden we het over propaganda. Dit is ook propaganda. Branden stichten langs de snelweg zou zeker niet mijn keuze zijn tis erg gevaarlijk. Maar ja ik was er niet bij ik werkte gewoon door dus ik kan beter geen commentaar geven
Twentsch Land
Maar ja ik was er niet bij ik werkte gewoon door dus ik kan beter geen commentaar geven

Heel verstandig 👍🏻

@Hans van Bergen
Bekkink
@RaHeados sinds wanneer brand asbest en puin??🥴
+1
Jzandbergen
@dx11 t is de hoogste tijd voor hieper de kieper
+5
walker1
Men heeft hier bijzonder weinig kennis van asbest en wat dat doet bij brand. Protesteren prima, maar afval met Asbest dumpen en in de fik zetten is asociaal en wat mij betreft laten ze daders opdraaien voor de saneringskosten. En als er door de dikke rook ongelukken gebeuren is dat de schuld van die automobilisten zelf. Flikker toch op en denk een beetje na.
+1
vannorden1993
@walker1 Bij boerenprotesten ga ik nooit met de auto de weg op!!
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @vannorden1993:
Bij boerenprotesten ga ik nooit met de auto de weg op!!

Ik wel, want alles is ook dan nog even ver weg, en vrijwel alle wegen zijn nog gewoon begaanbaar.
walker1
@vannorden1993 voor jou kan dat misschien, maar de meeste mensen kunnen niet zomaar thuis blijven en moeten de weg op voor hun werk en inkomen.
+3
dx11
Quote Reactie van @walker1:
kunnen niet zomaar

Boeren kunnen niet zomaar halveren of aan extra regels voldoen, dat mag best duidelijk gemaakt worden
+8
Bartlehiemboer
In Zweden gingen ze gewoon netjes het "mediapark" afzetten.
Om eerlijke berichtgeving van alles wat er gaande is.

Ik begrijp niet dat we in Nederland niet naar de media toe gaan.
Zij kunnen tot nu toe nog steeds alles negeren, uit het nieuws halen.
Zo zullen veel burgers niet het echte verhaal horen.

Had zelf afgelopen weekend een verjaardag waar bezoek van "burger banen" kwam.
Ik had het idee dat ik van een andere planeet kwam.
Ze volgen dus gewoon de lokale krant en media.
Geen idee wat er allemaal aan zit te komen en ondertussen wel boos dat de boeren weer op pad zijn en in de weg staan

Rob Roos (Ja 21) pleite van de week in Brussel om de uitingen van het " boeren probleem "om te buigen in het "burger probleem" Daar sta ik helemaal achter.
Wij boeren redden ons zelf wel maar ik zie het niet zitten hoe deze "woke" generatie zichzelf gaat redden wanneer er geen boeren meer zijn.

Tuurlijk staan de boeren er ook voor hun zelf maar ik neem aan dat we er hoofdzakelijk staan voor de burger. Deze burgers hebben het nog te goed met hun loonsverhoging.

Huidig kabinet weet heel handig ons tegen elkaar op te zetten. En in tussentijd plannen door te zetten.
dx11
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Ik begrijp niet dat we in Nederland niet naar de media toe gaan.

Wie heeft jou daarin tegen gehouden?
+1
Erik1979.
@Bartlehiemboer ik ben het in deze volledig met jou eens. De media is door betaalde staatspropaganda een belangrijk instrument van de politieke macht. Die liegen en bedriegen. Ze weten het vaak zelf niet maar hoor en wederhoor zoals het eigenlijk moet doen ze niet aan. Iedereen die niet past in het narratief waarvoor ze betaald worden wordt weg gehouden en gedemoniseerd. Als je er heen gaat moet je wel zeer bekwame sprekers hebben. Meeste zijn er niet tegen opgewassen.
+2
johndeere6910
Ik zeg net als in frankrijk bij de distributiecentrum’s. De toegangs wegen open trekken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's a50 , politie , trekkers , gelderland , zwolle , richting , boeren , wegen en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
60
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
0