Illustratie van: Alex Miedema

Klaas Knot pleit voor stop op glastuinbouw en vleesverwerkende industrie: ‘Baten wegen niet op tegen kosten’



Quote:
Klaas Knot pleit voor stop op glastuinbouw en vleesverwerkende industrie: ‘Baten wegen niet op tegen kosten’

Deel dit topic

Reacties

+10
Nevergiveup
Als we het over glastuinbouw hebben kunnen we de groenten beter invliegen met Pfas ronkende vlieg tuigen , of niet Klaas ....
+9
BertK
Tomaten uit Marokko en spercieboontjes uit Tunesie, servers van Google in Wieringermeer waardoor het net vol zit, computers in Zeewolde nog ff niet, dat helpt onze economie pas echt volgens dit soort volk.

Vergeet de tarwe en eieren uit Oekraïne niet, daar maken we ons brood van.
+30
labella
We kunnen ook wel zonder Klaas Knot, die kost ook meer dan ie oplevert!
+2
j h p
In '22 leverde Knot geen bijdrage aan de NL schatkist.
+2
Nevergiveup
Het schieten in eigen voet met allerlei sancties , geen gas en het bashen van 20-30 jaar Rusland begint pijn te doen he Klaas , maar voor U maakt het niet uit dat een krop sla 5 euro kost aangevlogen met een pfas ronkende jet toch .... ?
+6
Polder
Klaas kletst een aantal politieke partijen na.
Het bekt lekker om vleesverwerking en tuinbouw een loer te leggen vanwege arbeidsmigranten. De werkelijkheid is echter dat in deze sectoren maar een fractie van alle arbeidsmigranten werkt.
Sectoren zetten ook volop in op robotica.
Klaas moet zich meer inzetten om de waarde van onze munt te bewaren ipv met politiek te bemoeien. Wat een......
+2
altijdbeter
Och, als landbouw ben je gewoon het zwakste jongetje van de klas
Kun je lekker overal de schuld van geven, zonder dat jezelf iets hoeft te doen
+8
John Spithoven
Iedereen mag een mening hebben ook Klaas Knot. Maar mensen die kiezen (vrijwillig) voor een publieke functie zullen rekening moeten houden met belangen die spelen. Dat geldt voor Duursma , CRV vz, die in november 23 Timmermans promootte, maar ook voor Klaas Knot die zijn PvdA stempel op een thema drukt die buiten zijn publieke taken ligt.
hans1980

+5
hip
Klaas Knot evenals Rob Jetten lid van de Trilaterale Commissie van de Rockefellers. Vertegenwoordigd ons land niet. Spreekt dus niet buiten zijn boekje spreekt namens de Rockefellers.
demelkboer
Knot zei het nog breder. Uitfasering van sectoren die veel ruimte(fysiek stikstof co2 e.d. ) in nemen en daar mee te weinig opbrengst genereren voor de bv Nederland
GJ Bosch
@demelkboerVind jij dat Knot gelijk heeft? Ik ben het wel met hem eens
+1
cjw73
@GJ Bosch groter onbenul dat die knot kun je bijna niet vinden. Hij is mede de oorzaak van de haperende economie.
+1
demelkboer
@GJ Bosch
dan kun je het hele landbouw akkoord wel in de prullenbak gooien. En natuurinclusive landbouw ook, en de natuur zelf ook.
Nevergiveup
@GJ Bosch Er zijn altijd bepaalde (export) teelten midden in de winter wat je mischien beter niet kunt doen. Maar verder neem ik aan dat U dit niet meent.

In Middenmeer staat 10ha kas verwarmd met de servers koelings warmte van Google , dat zo'n google complex zoooveeeel energie gebruikt van een heel windmolen park vind de elite en knot dan weer wel best ....

Verder is het zo dat een kas die in de toekomst water onder de kaS kan verwarmen op momenten dat energie over is en zo de perfecte schone accu kan realiseren om energie op te slaan.

De rente was 2 jaar geleden nooit in de geschiedenis vertoont negatief. Knot denkt als een garnaal
vannorden1993
@Nevergiveup Wil je stoppen met servers?
+1
Realisme
@vannorden1993 die daar staan draaien voor ruim 80% voor Afrika.
+3
Nevergiveup
@vannorden1993 Er worden nog gigantisch meer servers nodig voor AI ,En om U en Mij te volgen zodat AI precies weet op de seconde wanneer U opstaat , Welk boodschappen U voor de kerst haalt en door de week , hoe kang U in het cafe zit , etc. etc.etc etc etc.wat mij betreft stoppen we daar mee ja .
familie pelle
@GJ Bosch
Quote:
. Ik ben het wel met hem eens

Waarom?
+1
GJ Bosch
@familie pelle Wat Knot zegt is dat NL tegen de capaciteitsgrenzen aanloopt voor wat betreft wegennet, electriciteitsnet, wonen, stikstof en co2, enz.

Dan kun je die beperkte ruimte beter invullen met activiteiten met een hoge toegevoegde waarde dan met banen waar minder dan het minimumloon wordt betaald. Meer toegevoegde waarde leidt immers tot hogere belastinginkomsten. Die hogere belastinginkomsten hebben we nodig om in de toekomst het niveau van ons sociale stelsel op peil te houden.
+1
Vdejong
@GJ Bosch
Quote:
waar minder dan het minimumloon wordt betaald
kan dat? Daarnaast wat heb je aan alleen kantoorvolk, als er geen mensen zijn om een kantoor te bouwen?
+4
pieta
@GJ Bosch Ik vind de redenatie ook wat simpel. Je hebt ook een mix nodig. Je kunt wel heel NL volzetten met ASML's maar ik zou graag wat van de voedselvoorziening in stand houden en een vuilnisman is ook wel handig.
Nevergiveup
@GJ Bosch Knot mist een paar stappen om sociaal te kunnen blijven , hij bedoelt we gaan steeds meer asociaal worden bij overheid.
+1
Nevergiveup
@GJ Bosch "ze" willen alleen maar meer immigranten , dus wegen auto's , afval , CO2 , stikstof , woningen etc.

We staan al eindeloos in de file.

Ze willen meer meer meer U ook als ik zo hoor ,voor de leefbaarheid vind ik juist dat het eens minder zou moeten , rust , vriendelijkheid , leefbaarheid.

Totaal dus averechts ,

Verder als ik kijk op mijn bedrijf(je) draag ik feitelijk heel veel bij aan belasting , zorg en sociaal geld , ook zorg ik voor werkgelegenheid , veel meer als die neusvreters in de Haag.
Nevergiveup
@GJ Bosch Als je gewoon kijkt wat er de laatste 10 jaar gebeurt is en we van 16 miljoen naar 18 miljoen inwoners zijn gegaan is dat het nu overal piept en kraakt.

Uit de praktijk blijkt dus gewoon dat alles wat ze voor ogen hebben gehad gewoon averechts werkt , we hebben een over hitte economie gekregen met weinig werklozen , en nu toch geld te kort , en hele grote sociale problemen met oa. elke dag een bom die afgaat.

Knot wil nog meer water naar de Zee dragen en gelooft daar zelfs in ....
Cowboy3
@Nevergiveup Het is net als een 25% overbezetting in een melkveestal dat kan een poosje goed gaan.
+1
Kars
@demelkboer klaas knot zit dat per ha landbouwgrond te weinig financiering zit. Door boeren weg te pesten en die grond te bebouwen, kunnen de banken per ha veel meer geld wegzetten. En dat is kassa voor de banken. Die zitten wel te wachten op een grote ruilverkaveling van nederland.
JohnDeere7serie
@Kars en als ik meer wil lenen per ha krijg ik het niet 😥
+2
demelkboer
@demelkboer dan kun je het hele landbouw akkoord wel in de prullenbak gooien. En natuurinclusive landbouw ook, en de natuur zelf ook.
+3
demelkboer
@demelkboer We moeten ook heel snel coaches, yoga leraren , mediators , kunstenaars e.d uit faseren. Die rijden allemaal rond in een auto of hun klanten komen met de auto naar hun toe. En ze houden nu ook een werkruimte bezet.

Veder vind ik dat dat supermarkt per directe uit gefaseerd moet worden. Het rendement is belabberd en ze kunnen alleen maar draaien met jongeren die voor jeugdloon schappen vullen
+4
Nevergiveup
We hebben gas
We maken ruzie met rusland
We voeren schepen lng aan
Oorlog je erbij in rode zee

Shit denkt knot , gas kan maar zo niet beschikbaar zijn.

Ff denken , we stoppen de groente teelt in NL dan hebben we minder gas nodig.
(Hij vergeet denk ook nog de WKK koppeling) .

Ze denken als een garnaal.
+1
casev2
Er is geen sector die beter weet hoe de markt werkt, als de glastuinbouw.

Veel van de oudere kassen hier in het westland staan al vol caravans, en de meeste kassen die nog met gas verwarmt moeten worden staan swinters leeg...

Daar hebben ze klaag knot niet voor nodig.
+4
hans1980

+3
weurding
Knotwilgen moet je kort houden
Erik1979.
Ik wordt zo moe van die onzin over fossiele subsidies. Dat is gewoon energie geleverd waar de overheid minder van steelt. De betere oplossing is iedereen minder belasting op energie laten betalen en op te houden met linkse hobby's.
+1
Erik1979.
Dit is ook een wef plan. Daarom allemaal gaan stemmen dit jaar bij de Europese verkiezingen. Stem ze weg!
+1
Erik1979.
Ook lachen eigenlijk. Kassen slopen en via Schiphol binnen vliegen. Uit andere landen. Je moet er maar opkomen 🙈
GJ Bosch
@Erik1979. trouw.nl/duurzaamheid-economie/…

Vliegen is duur
Dit heeft alles met de kosten te maken: vervoer over water is veel goedkoper dan door de lucht. Reden waarom teler Rosa Villacorta Rath uit Peru haar druiven altijd per schip vervoert. De productie van haar bedrijf RVR Agro, net ten zuiden van Lima, is goed voor zo’n 3 procent van de totale druiventeelt in Peru.

Een keer verstuurde ze een lading per vliegtuig, voor een klant in Hong Kong. “Voor zeetransport naar Hong Kong betaal ik normaal gesproken zo’n 6 dollar per doos druiven; terwijl hetzelfde pakketje per vliegtuig zeker 50 dollar kostte.”

Als het aan supermarkten Lidl, Albert Heijn en Jumbo ligt, komt er binnenkort een einde aan het transport van groenten en fruit per vliegtuig. Lidl was vorige week de eerste die de maatregel aankondigde, wijzend naar de milieubelasting van het vliegverkeer.
Twentsch Land
Het is weer een punt uit een heel verhaal.

Kosten naar de boot brengen, is er een vliegveld dicht bij het druivenverbouw....

Vliegvelden zijn er veel, met vliegtuig dicht bij de locatie brengen ....

Of het in Antwerpen, Rotterdam brengen en vervolgens met vrachtwagens naar verre locaties brengen .....

Wat je in het verhaal ziet zie je heel vaak bij theoretische benaderingen .....

Niet het totaal van a tot z in beeld maar er maar 1 letter uit het alfabet plukken en daar de berekening op los laten.

@GJ Bosch
+1
Erik1979.
@GJ Bosch schip is veel beter. Dan kunnen ze in Rotterdam mooi die troep erbij mengen. Leuk verdien model. ( Sorry, lekker sarcastisch, maar de 5 grootste schepen vervuilen meer als alle auto's in de wereld bij elkaar, voedsel moet gewoon lokaal)
GJ Bosch
@Erik1979. de 5 grootste schepen vervuilen meer als alle auto's in de wereld bij elkaar

Het zit toch iets anders:

ce.nl/wp-content/uploads/…

Uit het rapport:

CO2
De CO2-emissies van alle auto’s zijn twee tot vier keer zo hoog dan de CO2-emissies van alle
zeeschepen
+1
cjw73
@GJ Bosch zit weer een addertje onder het gras. Dit onderzoek is speciaal gericht op co2 en verder niks. Je wil niet weten wat er verder nog vrij komt bij stookolie
Nevergiveup
@GJ Bosch CO2 is zowiezo een kul verhaal dat is een levens ader van de natuur en was ooit ruim 1000 ppb in de geschiedenis.

Maar wat denk U bv. van oa. de kankerverwekkende Pfas die ze uitstoten met de chemische rest verbranding waar ze op land geen raad mee weten ?
+1
Nevergiveup
@GJ Bosch Scheepvaart is ook niet best , op zee stoken ze zware olie met chemisch afval waar ze op land geen raad mee weten , lekker pfas vis eten ....

Hoezo lokaal waar bv. Carola de mond vol van had 🤷
+2
demelkboer
@Nevergiveup in de brandstof van schepen wordt allerlei chemicaliën bijgemengd waar men ander niet van afkomt. een scheepsmotor verbrand alles zonde problemen.

Schepen uit de middellandse zee routes varen speciaal om naar Rotterdam om daar te bunkeren. De brandstof is daar veel goedkoper door dat in Nederland de normen voor bij mengen van allerhande rootzooi niet zo streng zijn
Weidezicht
@Nevergiveup had Carola de mond vol?
+1
Nevergiveup
Albert Peters
Ieder die reageert heeft een beetje gelijk.
Maar toch is het raar gas te verstoken om iets te telen wat ergens anders in de zon groeit
+3
weurding
@Albert Peters raar hè, net zo dat mensen warme landen ontvluchten naar een oord waar ze de kachel stoken moeten
Vdejong
@weurding die wachten op zwarte piet uit de schoorsteen
+3
Nevergiveup
@Albert Peters Daarom kunnen we beter dieren houden voor primaire voedsel aanvulling, vooral in de winter , die hebben al dat gas niet nodig voor onze vegetarische groenten veelvraten. Met vlees , zuivel en een ei kom je al heel eind in je behoefte , appeltje en peer erbij , ui , peen , boerenkool en spruiten. Alles okidoki
Theo61
@Albert Peters jij kan ook bij de evenaar gaan wonen, heb je ook geen gas nodig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Glastuinbouw , klaas en wegen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
52
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN