Provincie Noord-Brabant wil veehouderij rond natuurgebieden extensiveren

De provincie Noord-Brabant heeft 22,5 miljoen euro beschikbaar om de extensivering van veehouderij rond natuurgebieden mogelijk te maken. Aanleiding is de noodzaak de kwaliteit van water en natuur in en rond Natura 2000-gebieden, natte natuurparels en in de beekdalen te verbeteren. Met het gereserveerde budget ondersteunt de provincie bedrijven die een extensiveringsslag willen maken.

Deel dit topic

Reacties

+1
demelkboer
"Grondeigenaren kunnen hun grond aan de provincie verkopen en tegen een aantrekkelijke prijs terug pachten. Voorwaarde is dan dat ze de grond alleen als grasland kunnen gebruiken. De pachtperiode is voor 26 jaar. Ook is het mogelijk dat de verkopende ondernemer een andere is dan degene die gaat pachten."

Eerst nog vrijwillig........................
bio boer
@demelkboer paar ha verkopen dan verder op nieuw kopen heb je goedkoop extra grond zou het alleen doen met veldkavels
Kars
@bio boer waar is verderop grond te koop? Daarbij duurzaam grond gebruik in brabant is de hoogste bieder krijgt hem.
bio boer
@Kars ga je toch het meeste bieden
demelkboer
@bio boer als jij na 5 jaar niet meer aan de voorwaarden voldoet schoppen ze je d'r af
bio boer
@demelkboer je hebt contract van 26 jaar huurder zijn best wel wat beschermd
robbies
@demelkboer Ze moeten alles openbaar aanbesteden wat ze in eigendom hebben. Eerst verkopen en dan niet meer terugpachten, omdat je geen bioboer, PP-boer of beter levenboer bent
+2
jan 10
Bedenk wel dat eigendom goud is en pacht ,nog geen oud ijzer...
+2
Kars
Maar dus als je tegen natura 2000 gebied zit zegt de provincie over 26 jaar. Toevallig 2050 mag je oprotten. Want jouw boerderij is dan van ons.
labella
Quote Reactie van @Kars:
over 26 jaar. Toevallig 2050 mag je oprotten.

Och dan ben ik 80+ dan zal ik mij er waarschijnlijk niet meer zo druk om maken..
+1
HansBa
Met extensiveren bedoelen ze vast ook de grond extensief gebruiken, dus weer minder plaatsings ruimte mest op een klein beetje vaste mest na dan! Vandaar ook vast die aantrekkelijke pachtprijs.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , veehouderij , natuur , landschap , natuurgebieden en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0