Een prijskaartje hangen aan de uitstoot van stikstof? Experts nemen die proefballon van een topambtenaar serieus

Laat boeren en industrie betalen voor hun stikstofuitstoot, oppert topambtenaar Sandor Gaastra. Experts zien haken en ogen, maar vinden het plan levensvatbaar.

Wat mogelijk is voor het broeikasgas CO2, is ook mogelijk voor stikstof. Met die gedachte in het achterhoofd heeft topambtenaar Sandor Gaastra van het ministerie van economische zaken en klimaat een pleidooi geschreven in economisch vakblad ESB. Hij pleit voor ‘emissiehandel’ voor stikstofuitstoot, waarbij boeren, industrie en luchtvaart een bedrag moeten betalen voor elke gram stikstof die ze uitstoten.

Deel dit topic

Reacties

vannorden1993
Ik stoot net zoveel uit als mijn buurman
Hij is timmerman

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's broeikasgas , stikstof , uitstoot , CO2 , klimaat , stikstofuitstoot , boeren en luchtvaart geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0