Duitse boeren de weg op


Deel dit topic

Reacties

hans1980

Huppel
In Frankrijk wordt net als in Nederland ook niet het beloofde GLB geld voor de ecoregeling volledig uitbetaald. De korting bedraagt tussen de 15 tot 20 euro per hectare
hans1980

+3
Nevergiveup
Mooi man
+1
Braboboer
@Nevergiveup

Mooi dat ze van zich laten horen, jammer dat het nodig is.
+6
JohnDeere7serie
Heb het hier gemist op de NOS.
+1
Hans van Bergen
@JohnDeere7serie Nee was net op de radio (10) paar honderd trekkers in Berlin. Tja die media
hans1980

+2
Erik1979.
Ik wacht even tot een Nederlander weet waar het om gaat. Ben benieuwd. Duitsers aub niet reageren. Volgens mij worden jullie hier niet eerlijk over geïnformeerd.
hans1980
@Erik1979. Gaat over dat boeren (net als in Nederland) over van alles worden beschuldigd hoog nitraat gehalte grondwater, insecten sterfte etc etc
+1
kearl
@hans1980 Je zit er een beetje naast.
hans1980
@kearl vertel ?? (Kijk filmpje wat Duitse boer zegt)
sorry
Dacht dat ze in frankrijk ook nog rode diesel hadden, is dat niet meer ?

stefan56breizh
@sorry nog steeds rode diesel.
Mh12
@Erik1979. Zou het maar zeggen..... kunnen we het ook doorgeven..... zag wel veel trekkers idd.....
Cowboy3
@Erik1979. Op zijn Kleverlands.
Hans van Bergen
@Erik1979. Jij bent in Berlin neem ik aan?
Erik1979.
@Hans van Bergen nee, ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan haal.
Hans van Bergen
@Erik1979. Naja je maakt je nogal druk overwat er in NL allemaal gebeurt en in de wef en in Oekraine en Rusland terwijl je une Pruus bent al 20 jaar oid.
Erik1979.
@Hans van Bergen wij hebben hier een regering die de Green Deal uitvoert. Dus natuurlijk maak ik mij daar druk om omdat het Europees is. En ik kan jammer genoeg op dit moment hier niet weg. Zelfs met kerstmis ga ik even een middagje op en neer. Is nu even zo. Als ik meer tijd had dan ging ik wel met de trekker de straat op. Misschien ben ik morgen avond wel in Koblenz.
Koeien boertje
@Erik1979. Gasolie
+1
koe-boer
@Erik1979.
Quote:
Ik wacht even tot een Nederlander weet waar het om gaat. Ben benieuwd. Duitsers aub niet reageren. Volgens mij worden jullie hier niet eerlijk over geïnformeerd

In de Duitse hoofdstad staan vandaag (maandag 18 december) honderden of zelfs duizenden trekkers. Boeren vanuit alle deelstaten protesteren tegen het afschaffen van het belastingvoordeel op diesel en het verdwijnen van de uitzonderingsregel op het betalen van wegenbelasting. Dat levert de Duitse staatskas miljarden op. Boeren weigeren die op te hoesten.

De driemogendheid in de Duitse bondsdag heeft voor het komend jaar een financieel gat van €17 miljard te dichten. Geld uit een Covid-19-potje dat daarvoor bedoeld was, werd door het hoger gerechtshof gepareerd. Het gevolg was dat landbouwminister, de 'groene' Cem Özdemir, voorstelde om dan maar de belastingvoordelen voor boeren op te heffen. Uiteraard tot grote woede van de sector.
+1
koe-boer
@koe-boer
@Erik1979.
Klopt dit of zijn er nog andere redenen?
+1
hans-hans
+2
achterhoeker2
@Erik1979. De accijns op diesel gaat omhoog, om een gat van 60 miljard te dichten.
Die 60 miljard zat nog in het covid fonds, en wou de regering gebruiken voor klimaatmaatregelen maar het hooggerechtshof van Duitsland heeft geoordeeld dat het in strijd is met de begrotingsregels en dus moet er op een andere manier geld gevonden worden voor die klimaatmaatregelen.
hans1980

hans1980

hans1980

+1
hans1980

hans1980

+1
Limburgs boertje
Het einde van een beroeps groep nader, hun einde van bestaan.
+1
Spuit11
@Limburgs boertje Heb je het over de politici die zometeen op de platte kar worden gehesen en dan richting Neurenberg gaan?
hans1980
Het geld is op dus onconventionele maatregelen
autoweek.nl/autonieuws/artikel/…
hans1980
8 Januari

hans1980

+1
Claas 1986
De politiek en landbouw gaan nergens meer samen. er word over ons gepraat en niet met ons.
+2
Koeien boertje
@Claas 1986 ik vind het anders heel apart dat die Fransen en Duitsers nog strijdbaar zijn
Hier ligt alles lamgeslagen in winterslaap
de jonge
@Koeien boertje zullen de duitsers en fransen de protesten ook keurig aangevraagd hebben??
hypotheekboer
Ik lees dat de Duitsers 8 januari weer de weg op gaan. Mooie gelegenheid om samen met de Fransen bij hun aan te haken. Mooie opmaat naar de Europese verkiezingen in juni.
hans1980

Erik1979.
Paar dingen die er bij ons veranderen. Trekkers moeten zwarte nummer borden. Houdt in dat je volop belasting betaald. Waarschijnlijk vrachtwagen rijbewijs nodig hebt. Aanhangers dus ook rijdende werktuigen zoals een schudder niet meer onder 25 km nummer mag rijden. De verlaagde belasting op diesel wordt afgeschaft. En wat nu al is is dat we vanaf 1 december meer maut betalen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN