Oproep LTO: stem tegen de natuurherstelwet

Vrijdag liet minister Van der Wal de ‘oude’ Tweede Kamer via een Kamerbrief weten dat het kabinet voornemens is om vóór de Europese natuurherstelwet te stemmen. LTO is hoogst verbaasd over dit besluit. Wij roepen het demissionaire kabinet en de Tweede Kamer in nieuwe samenstelling op om tegen de wet te stemmen.

In Vlaanderen heeft de minister voor milieu en natuur Zuhal Demir aangegeven dat zij eerst een impactanalyse uit wil laten voeren, waaruit duidelijk moet worden wat de effecten van de natuurherstelwet zijn, voordat Vlaanderen bereid is om over deze wet te stemmen. LTO roept het demissionaire kabinet en de Tweede Kamer in nieuwe samenstelling op om voor diezelfde route te kiezen. Het ‘geblinddoekt’ instemmen met nieuwe Europese wetten waarvan we in de daaropvolgende jaren pas écht ontdekken wat daarvan de consequenties zijn, is een recept voor crises. Van dié dure les uit het verleden hopen we dat de nieuwe Tweede Kamer rekenschap wil nemen.

Deel dit topic

Reacties

+3
Bekkink
Van de wal wil de sloot nog iets dieper maken, zodat de boeren nog beter verzuipen.
Jan-T
Quote Reactie van @Bekkink:
Van de wal wil de sloot nog iets dieper maken

Wat dat betreft beter dat de VVD niet in een regering komt. dan hebben we ook geen last meer hiervan.
Dus duimen maar dat ze er uit komen.
Wat er nu nog demissionair zit is ook niks.
+1
MBMB
Ja, wat gebeurt hier nu weer? Een demissionair minister heeft niets meer te vinden en heeft eenvoudig geen mandaat om voor een ingrijpende wet te stemmen. Het (nieuwe) parlement bepaalt en niet deze troela die al genoeg op haar conto heeft: kaartjes enzo. Stoppen he voor deze nieuwe ramp (bedacht door onze grote vriend Frans Timmermans) over ons heen rolt. Dit soort zaken zijn ook items die EU tegenstanders aangrijpen om uit de EU te willen stappen. En weer bedankt, Frans!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , lto , milieu , natuur , vlaanderen , tweede kamer en van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0