Nynke Koopmans (BVNL): ‘Alle Europese regels maken ons land onleefbaar’

Alle stikstofregels kunnen de prullenbak in en boeren moeten weer de ruimte krijgen om te ondernemen. Dat is de visie van Belang voor Nederland (BVNL). Nynke Koopmans staat op plek 5 van de lijst en is klaar om in Den Haag te strijden voor de boeren.

Deel dit topic

Reacties

+1
-Jan-
Komt omdat men hier extra hun best doen met opstapelen boven op de basisregels eu
+2
arie.j
Quote Reactie van @-Jan-:
Komt omdat men hier extra hun best doen met opstapelen boven op de basisregels eu

Precies, en dan zeker met de regering die zich van D66 afhankelijk maakte
+8
jan 10
Verkiezings retoriek,de werkelijkheid is dat er niet door bestuurders geregeerd wordt maar door ambtenaren en rechters..
Daar moet ze wat aan doen..
arie.j
Quote Reactie van @jan 10:
Verkiezings retoriek,de werkelijkheid is dat er niet door bestuurders geregeerd wordt maar door ambtenaren en rechters..Daar moet ze wat aan doen..

Ambtenaren en rechters krijgen alleen kans als de politieke meerderheid het toelaat
En ook niks wenst te doen als een rechter een wet anders uitlegt dan de bedoeling was.
Maar ambtenaren en rechters maken geen wetten en regels
jan 10
Quote Reactie van @arie.j:
Ambtenaren en rechters krijgen alleen kans als de politieke meerderheid het toelaatEn ook niks wenst te doen als een rechter een wet anders uitlegt dan de bedoeling was.Maar ambtenaren en rechters maken geen wetten en regels

Ik heb begrepen dat bij het lnv ambtenaren de dienst uitmaken De vorige landbouw ministers hoorde je vaak klagen dat hun invloed te beperkt was.
Zelfs derogatie verlies is mede te danken door overijverige ambtenaren en een slappe minister,die als het nodig was niet in Brussel was om de nl boeren te ondersteunen.
Schouten noemde de boeren in haar periode,trouw.nl/duurzaamheid-economie/…
Dat heeft Schouten echt niet zelf verzonnen.
Ook Staghouwer noemde vaak de onwil/tegenwerking van het LNV ambtenaren apparaat.Uiteindelijk was hij er niet tegen opgewassen.
arie.j
Quote Reactie van @jan 10:
Ik heb begrepen dat bij het lnv ambtenaren de dienst uitmaken De vorige landbouw ministers hoorde je vaak klagen dat hun invloed te beperkt was.Zelfs derogatie verlies is mede te danken door overijverige ambtenaren en een slappe minister,die als het nodig was niet in Brussel was om de nl boeren te ondersteunen.Schouten noemde de boeren in haar periode,trouw.nl/duurzaamheid-economie/…Dat heeft Schouten echt niet zelf verzonnen.Ook Staghouwer noemde vaak de onwil/tegenwerking van het LNV ambtenaren apparaat.Uiteindelijk was hij er niet tegen opgewassen.

Je vergeet dat de regering ambtenaren aanneemt en ontslaat
En verder dwingende aanwijzingen kan geven
Een minister die met weinig vakkennis voor een maar 1 of 2 jaar minister is , die maakt weinig klaar.
Zeker als er nog een minister van Stikstof is die alles tegenwerkt. En dat was zo
Maar het is en blijft zo dan ambtenaren moeten gehoorzamen,en anders zo de laan uit kunnen worden gestuurd, zonder meer
jan 10
Quote Reactie van @arie.j:
Je vergeet dat de regering ambtenaren aanneemt en ontslaatEn verder dwingende aanwijzingen kan gevenEen minister die met weinig vakkennis voor een maar 1 of 2 jaar minister is , die maakt weinig klaar.Zeker als er nog een minister van Stikstof is die alles tegenwerkt. En dat was zoMaar het is en blijft zo dan ambtenaren moeten gehoorzamen,en anders zo de laan uit kunnen worden gestuurd, zonder meer

Beetje naief Arie.
+2
arie.j
Quote Reactie van @jan 10:
Beetje naief Arie.

Tja, mensen willen blijkbaar nog steeds niet geloven wat een partij als de VVD écht doet.
Leuk mens die VVD minister van Stikstof nietwaar? Echt een VVDer
Maar de VVD, die scoort in peilingen als de grootste.
En de EU geven we de schuld .......
+1
Weidezicht
@arie.j je bent veel te naief arie. Jij denkt dat het werkt zoals het zou moeten. Kijk nasr Arib en Wiersma. Hebben beiden paar keer boe geroepen tegen hoogst wasrscbijnlijk een pasr onwillige collega,s en beiden zijn ze eruit geflikkerd. Als je de bijdrage s van rene de jong hier leest, weet je ook dat de top dwarsdrijft. Bij Omtzicht staat het zelfs in zijn programma, hij wil andere structuur zodat het voor top ambtenaren niet meer mogelijk is, dat zij beslissen over nieuwe topambtenaren. Ken een voormalig ambtenaar van lnv. Nou die zat er niet voor de boeren....
pieta
@arie.j Van de week was op TV een item over de overheid. De hogere overheid bestaat grotendeels uit theoretisch geschoolde mensen. De balans is zoek. Die ambtenaren vertellen de ministers hoe een en ander is maar wel vanuit hun eigen beleving. En die beleving is niet altijd juist. Daar zit gewoon een aandachtspunt.
Het is net als bij RFC met de ledenraad. De onderneming wil iets. Er zijn rapporten over gemaakt met waarom het een goede zaak is. Die rapporten krijgt de ledenraad om het goed te keuren. Die zullen best wel eens kennis te kort komen om er een oordeel over te kunnen vellen.
+1
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
@arie.j Van de week was op TV een item over de overheid. De hogere overheid bestaat grotendeels uit theoretisch geschoolde mensen. De balans is zoek. Die ambtenaren vertellen de ministers hoe een en ander is maar wel vanuit hun eigen beleving. En die beleving is niet altijd juist. Daar zit gewoon een aandachtspunt.Het is net als bij RFC met de ledenraad. De onderneming wil iets. Er zijn rapporten over gemaakt met waarom het een goede zaak is. Die rapporten krijgt de ledenraad om het goed te keuren. Die zullen best wel eens kennis te kort komen om er een oordeel over te kunnen vellen.

Ben het aardig met je eens.
Minister is tegenwoordig niet zelden geen vakdeskundige op een misterie waar het wel zou moeten
Neem minister Kaag op financien, drijft natuurlijk alleen op haar ambtenaren wat financieel beleid betreft
Maar was daar ook niet voor gekomen, maar wel voor de politieke invloed en buitenlandse contacten, totaal waardeloos en funest
Als er iets aan veranderd wil worden dan zal er een wat andere politieke wind moeten gaan waaien
En ministers met de staatssecretarissen die een rechte rug hebben, en zo nodig van zich afbijten en zeggen waar het op staat.
+1
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
en zo nodig van zich afbijten en zeggen waar het op staat

Dan heb je direct integriteitsmeldingen aan je broek.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan 10:
ambtenaren en rechters..

Allen D66...
arie.j
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Allen D66...

Je bedoelt waarschijnlijk de rechters?
Want 12% van de werkend bevolking in Nederland is Ambtenaar
Zo groot is D66 lang niet in de recente peilingen
Want ambtenaar is ieder bij politie, onderwijs tot de vuilnisman van de gemeente toe
En 180.000 alleen al aan gemeenteambtenaren
Als die er tekort zijn is er vervelend voor de burger, duurt alles nog 3 keer zo lang

Maar rechters worden benoemd, die komen er niet vanzelf
Dat gebeurt door de politiek
+1
Weidezicht
@arie.j in .ijn ogen zijn er 2 soorten ambenaren. 1 soort zijn de gewone werkenden zoals politie, plantsoendienst enz. Die moeten ook gewoon voor niet teveel hard werken, daar hebben wij als burger en/ofondernemer geen last van, sterker nog, nodig. Maar het gaat mis bij die ambtenaren, die wij in onze spreektaal ambtenaren noemen, dus die op de ministeries en andere hoge posities. Bepalen beleid, delen met geld van een ander, schuiven elkaar de bal toe enz.
+1
Leo,s vriend
@Weidezicht Klopt, in mijn ogen zal het beleid met de huidige generatie ambtenaren van de 2e categorie niet veranderen, die hebben 30 jaar lang gepredikt dat alles anders moet qua stikstof, natuur etc, dus die zullen nooit toegeven dat ze 30 jaar lang fout hebben gezeten. En helaas hebben die ook de volgende generatie ambtenaren zo opgeleid, dus die denken net zo.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @arie.j:
Want ambtenaar is ieder bij politie, onderwijs tot de vuilnisman van de gemeente toe

Klopt, maar ik bedoel vooral de Haagse papierschuivers.
+1
Hans van Bergen
"Brussel" dat is gewoon Diederik Samson. En de onderzoeken worden gedaan door de WUR. Ontkennen niet eens dat ze een Nijmeegs hondentoilet meetelt
Bennie Stevelink
Met “alle Europese regels maken ons land onleefbaar” zal ze alleen stemmen weghalen van FvD. De stemmers van andere partijen spreekt dit niet aan.
@Bennie Stevelink Fvd die wil het liefst zo snel als mogelijk uit de EU , dus BBB zal geen stemmers krijgen van Fvd .
bio boer
De regels zijn toch ook ergens om tot stand gekomen
bio boer
@bio boer is maar net hoe je met die regels om gaat
Wolswinkel
Quote:
De regels zijn toch ook ergens om tot stand gekomen

@bio boer ja

Vond het een beetje l-lig dat je op je op je eigen reactie moest reageren vandaar.
+5
jordi 1455
Vele mensen leven nog steeds met de illusie dat de Eu iets goeds is en in hun belang handelt. De eu ziet de Europese bevolking als een nummer op een spreadsheet en de lidstaten zijn voor hun niets meer dan economische zones. Terwijl de eu eist dat Nederland voldoet aan de meest absurde regels, breken de zuid-Europese landen structureel de begtotingsregels en is corruptie in diverse lidstaten nog steeds een probleem. Daarnaast wilt de Eu corrupte landen als Moldavië en Oekraïne erbij hebben ook al sluiten ze de oppositie op. Ook wilt de eu bepalen wat feit of een leugen is onder het mom van het bestrijden van disinformatie.
@jordi 1455 Hoe sneller deze landen toetreden hoe sneller zal de EU uit elkaar klappen , dit houd geen stand .
Bennie Stevelink
@jordi 1455 Jij denkt dat de EU een autonome macht is boven de lidstaten? In de EU zijn de lidstaten de baas. De EU zijn de lidstaten.
+2
de jonge
@Bennie Stevelink ooo dus nederland zit altijd gewoon te liegen dus als ze zeggen,het moet van de eu, afspraken met de eu, blablabla. Dat is dus helemaal niet nodig,dus als ze willen is dan het hele stikstofprobleem ook opgelost dus,dan zeggen ze gewoon de normen omhoog en tsjakka het land van slot...
+1
bio boer
@de jonge elk lidstaat heeft stem wat volgens mij weer afhangt van aantallen inwoners hoe zwaar die mee telt dus voor alle regels waren ooits meerderheid voor onder de lidstaten
Bennie Stevelink
@de jonge De EU is een vereniging van landen. Regels van de EU zijn niets anders dan afspraken die de lidstaten met elkaar gemaakt hebben. Als de lidstaten andere regels willen komen er andere regels.
Bij sommige onderwerpen is volledige consensus vereist. Dat wil zeggen dat alle lidstaten moeten instemmen. Als ook maar 1 lidstaat niet instemt gaat het niet door.
Op andere gebieden worden beslissingen genomen met tweederde meerderheid van de lidstaten die vervolgens tweederde van de EU bevolking moeten vertegenwoordigen.
pieta
@de jonge Ja, hoe ze richtlijnen naar NL vertalen is niet altijd landbouwgezind. Met de wolf niet en met stikstof ook niet. En dan wil je als landbouwer uit de EU. Ik nog niet misschien.
+1
jordi 1455
@Bennie Stevelink De EU zijn niet de lidstaten, want zodra een lidstaat een eurosceptische regering in plaats van een regering van eurofielen kiest, doet de EU alles aan om die landen te straffen. Daarnaast vertegenwoordigen regeringsleiders niet de belangen van hun volk, ze doen zowat alles wat de europese comissie en het corrupte Europese parlement, waar de parlementaires gewoon bijbaantjes in de private sector mogen hebben. En dan nog niet te zwijgen over de lobbyisten in Brussel en davos waar de eu eerder naar luistert dan jan, Carlos, Veronica en Günther die maar net kunnen rond komen en zich buitenlander in eigen land voelen.
Bennie Stevelink
@jordi 1455
Quote:
De EU zijn niet de lidstaten, want zodra een lidstaat een eurosceptische regering in plaats van een regering van eurofielen kiest, doet de EU alles aan om die landen te straffen.

Onzin. Er zijn maatregelen genomen (veel te weinig) tegen Polen en Hongarije omdat ze de democratie en rechtsstaat ondermijnden. Hongarije daarnaast ook om grootschalige fraude met EU geld door de president zelf.
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Onzin. Er zijn maatregelen genomen (veel te weinig) tegen Polen en Hongarije omdat ze de democratie en rechtsstaat ondermijnden. Hongarije daarnaast ook om grootschalige fraude met EU geld door de president zelf.

Jij verteld onzin, Brussel is boos op die landen omdat ze niet de regenboogagenda pushen en niet al die immigranten wilt opnemen en geen blanco cheqeu aan Oekraine willen geven. De EU is zelf door en door corrupt, leden van het europees parlement mogen functies hebben bij private bedrijven en van der leyen weigert nog steeds om haar sms'jes met de Pfizer CEO vrij te geven en lag al eerder onder het vergrootglas voor corruptie. politico.eu/article/…

Dan nog niet te zwijgen over de miljarden die naar corrupte landen als Oekraine en Somalie gaan.
Dan wilt de EU social media onderdruk zetten om informatie die zij als misinformatie zien gaan censuren.
+1
Hans van Bergen
@jordi 1455 Voordat de EU bestond was er in Europa 2000 jaar lang, continu, onafgebroken, altijd, gedurende de hele periode, van smorgens vroeg tot savonds laat, en snachts ook oorlog. En das, ook als je boer bent, niet handig. En iedereen, Jordi , die bij de EU en bij de Navo hoort, Jordi heb geen oorlog
jordi 1455
@Hans van Bergen Wat je verteld is niet waar, ten tijde van de Pax Romana was er periode van 200 jaar vrede en dan heb je zwitserland die al 200 jaar niet meer in oorlog is verwikkeld. Met gemak vergeet je dat navo-lid al meer dan 50 jaar een deel van Eu-lid Cyprus bezet. Daarnaast hebben westerse interventies in het midden-oosten tijdens de koude oorlog er voor gezorgd dat we sinds 2001 in constante staat van oorlog zijn met terroristen. Daarbij haalt de EU veel immigranten uit noord-afrika en het midden oosten hier na toe die niet onze normen en waarden delen. Een voorbeeld zijn die pro-hamas protesten en dat joodse instellingen in Europa zwaar beveiligd moeten worden.
Bennie Stevelink
@jordi 1455
Quote:
ten tijde van de Pax Romana was er periode van 200 jaar vrede

Ten tijde van “Pax Romana” waren grote delen van Europa verenigd onder een centraal bestuur met een federaal Europees leger. Het Romijnse Rijk was in feite het eerste probeersel van een Europese Unie geleid vanuit Rome.
jordi 1455
@Bennie Stevelink En daarna ging het ten onder door coruptie, moreel verval en fracties die elkaar uit de tent vochten. Oorlogen breken vaak uit wanneer de machtbalans op een continent of regio veranderd, door een nieuwe opkomende macht.
Overigens 160 jaar geleden vochten Amerikaanse staten een burgeroorlog uit, joegislavië is uiteengevallen door een burgeroorlog en zelfs enkele republieken binnen de Russische fedratie voeren oorlog tegen de centrale overheid.

Volgens jouw logica zou er geen oorlog in Oekraine zijn als de Sovjet-Unie nog steeds bestond en Oekraine er onderdeel van was gebleven.
pieta
Quote Reactie van @jordi 1455:
Daarbij haalt de EU veel immigranten uit noord-afrika en het midden oosten hier na toe die niet onze normen en waarden d

Oh, halen we ze inmiddels ook al op? 😁
+1
jordi 1455
@pieta De EU wilt graag meer immigranten hier naar Europa toehalen, of de bevolking het wilt of niet.
nos.nl/nieuwsuur/artikel/…
pieta
@jordi 1455 Dat zijn gewoon mensen die komen werken.
-Jan-
Het kon nog wel eens zo slecht worden dat de originels ze weer terugbesjoeren
+1
de jonge
Ook een goede : lidewij de vos..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's regels , den haag , stikstofregels , boeren , nederland en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2.486