BBB-leider Van der Plas: schuld mag oplopen om plannen te betalen

De staatsschuld mag wat BBB-leider Caroline van der Plas betreft best iets oplopen, als dat nodig is om de plannen van haar partij te realiseren. Dat heeft zij gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Zij verdedigde daar ook opnieuw haar besluit om die plannen niet te laten doorrekenen door het Centraal Planbureau (CPB).

Deel dit topic

Reacties

+4
Weidezicht
Haar boodschap: de voorgangers hebben zo n teringzooi achtergelaten, het kan niet anders dan dat het voor nu extra geld gaat kosten om die bende op te ruimen en weer op te bouwen.

De media gaat ervan maken:, bbb kan niet rekenen en gaat geld verkwisten.
+1
Kars
@Weidezicht er is miljarden te besparen door de asiel industrie aan banden te leggen.
+1
Realisme
@Kars niet alleen de asielindustrie. Er gaat ontelbaar veel geld naar de grote hedgefondsen in de wereld/de allerrijksten. Kijk daar eens naar zou ik zeggen.
+2
Erik1979.
@Kars ik weet het zo net nog niet bij dat asiel beleid. Dat het fout is dat wel. Maar is het niet vooral rondpompen van geld binnen de economie. De asielzoeker heeft een huis nodig. Dat huis betalen wij. De verhuurder met een beetje geluk een Nederlander beurt geld en investeert het weer in de Nederlandse economie. Verklein je de economie niet gewoon bij een eerlijk beleid? Ik had er geen probleem mee met dit beleid van cruiseschepen bij Nederlandse 65+ mensen. Die hebben voor onze welvaart gezorgd. Volgens mij moet je het geld halen bij het uitdunnen van de ambtenaren zodat die de arbeidsmigranten kunnen vervangen, goedkoper energie en stimuleren van maak industrie ( net als de intensieve veehouderij 😉)
+8
Nevergiveup
@Erik1979. Het totale ambtenaren apparaat is iig. Veel te duur geworden in NL .
+8
spotmelker
@Nevergiveup niet alleen het ambtenarenapparaat, er zijn ook veel te veel kunstmatige baantjes gecreëerd die 0,0 bijdragen aan de economie maar wel klauwen geld kosten. Iets met certificeren en controleren...
+1
Jannus
Quote Reactie van @spotmelker:
kunstmatige baantjes gecreëerd die 0,0 bijdragen aan de economie

Dat noemden ze toen melkertbanen, communisme ten top en degenen lopen nu als boa's rond
Kars
@Erik1979. Denk dat die mensen zo sober proberen te leven en hun geld doorsluizen naar familie in zon apenland, die daar als een prins kunnen leven. Daar zijn al vaker reportages en verhalen over geweest.
Erik1979.
@Kars begrijp wat je zegt. Asiel beleid moet anders. Hier in Duitsland ook. We hebben buitenlanders nodig om te werken. Of die uit de eu komen of niet boeit mij persoonlijk niet. Als ze maar een steentje bijdragen en geen rotzooi schoppen.
marcsterreborn
@Erik1979. Mee eens
Weidezicht
@Erik1979. Van derValk en vakantieparken vullen ook hun zakken hiermee. Verhuren hele vleugels enof verdiepingen van hotels als opva ngplaats.
Twentsch Land
Haar boodschap: de voorgangers hebben zo n teringzooi achtergelaten, het kan niet anders dan dat het voor nu extra geld gaat kosten om die bende op te ruimen en weer op te bouwen.

Ook wel verkiezings politiek.

@Weidezicht
+1
Nevergiveup

(klik om te vergroten)

+1
Erik1979.
De staatsschulden zou ik lekker op laten lopen. Tot niveau Italië. Rest van Europa zou van mij kapot kunnen vallen. Geld moet terug naar de burger. Goedkoop bouwgrond ter beschikking stellen voor starters. En tot 80% subsidie geven op verbouwen huizen. Rente aftrek etc. Nederlandse burger is relatief arm en de staat rijk. En Nederland maar betalen aan Italië waar het andersom is. Nederlanders zijn hartstikke gek dat ze dit accepteren. Met een gezin waar je 50 uur samen werkt moet je gewoon een huis kunnen kopen een auto hebben en een week op vakantie kunnen, zelfs als je geen opleiding hebt. Kon vroeger ook.
Bartlehiemboer
@Erik1979.

Onlangs een hypotheek adviseur van de Rabobank aan de keukentafel gehad.

Heb gevraagd of hij zich niet zorgen maakt voor collapsing banken
(Ik ben Wappie en dit scenario wordt geschetst)

De grootse zorg van deze Rabobank man ging wel naar een komend kabinet die eventueel de schulden van Italië op zich wil nemen.

Het hoe en wat kwamen we niet toe
Maar wel iets om mee te nemen.
jan 10
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Onlangs een hypotheek adviseur van de Rabobank aan de keukentafel gehad.Heb gevraagd of hij zich niet zorgen maakt voor collapsing banken(Ik ben Wappie en dit scenario wordt geschetst)De grootse zorg van deze Rabobank man ging wel naar een komend kabinet die eventueel de schulden van Italië op zich wil nemen.Het hoe en wat kwamen we niet toeMaar wel iets om mee te nemen.

Als dat zo is,dan moet Italie een deel hun grond afstaan,voor wat hoort wat.
+1
Erik1979.
@jan 10 Italië heeft deze 🖕🖕🖕 het zou verstandig zijn dat de noord Europese landen leiders krijgen die die ook bezitten en meer naar hun eigen bevolking kijken.
GJ Bosch
@Erik1979. allianz-trade.com/content/dam/…

Nederland staat volgens een Duits onderzoek vierde in de wereld op basis van netto bezittingen per inwoner, en Italie 17e

(klik om te vergroten)

Erik1979.
@GJ Bosch met een opgeblazen woning markt
GJ Bosch
@Erik1979. Het verschil komt vooral door 1400 miljard euro die Nederlanders in pensioenfondsen hebben zitten. Dat is in Italie minimaal

apg.nl/publicatie/…
Erik1979.
@GJ Bosch fijn die inflatie. Volgend jaar nog een keer 10% inflatie en je hebt in 3 jaar tijd een derde verbrand.
cornelissen
In EW magazine werd ze al vergeleken met H.Koekoek van de Boerenpartij. Snelle opkomst van de partij ,maar als je doorvraagt is nou niet alles onderbouwd. En dan val je door de mand.
Moet ze duidelijk meer aandacht aan besteden.
demelkboer
Dit ga ik bij de bank ook eens voorstellen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's caroline van der plas en caroline geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0