Stikstof en CO2 maatregelen houden de opwarming van de aarde niet tegen

Hoeveel stikstof moeten we inkrimpen volgens de politieke partijen, waar staan ze voor?, het PBL heeft het berekend:

Bij de VVD krimpt de veestapel het minst, met ongeveer 10 procent, bij D66, Groenlinks-PvdA en Volt het meest met 30 tot 35 procent. Opnieuw zit de ChristenUnie er tussenin met 20 procent. De partij van Pieter Omtzigt deed ook niet mee aan deze doorrekening, maar denkt overigens ook dat de veestapel zal moeten krimpen.

Het PBL waarschuwt dat bij de partijen die de uitstoot van broeikasgassen en stikstof het meest terugdringen – D66, GroenLinks-PvdA en Volt – het risico ook het grootst is dat agrarische en industriële bedrijvigheid zich verplaatst naar het buitenland. Maar als er niks verandert aan de consumptie van Nederlanders van bijvoorbeeld vlees of plastic, gaat dat de opwarming van de aarde niet tegen.

Bron: noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20231108_50226349/

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vlees , broeikasgas , stikstof , vvd , uitstoot , d66 , CO2 , veestapel , pbl en omtzigt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0