Stikstofbeleid in Nederland: Samen Oplossingen Vinden


In het Huis van Eemnes is op donderdag 26 oktober om 20.00 uur de informatie- en discussieavond ‘Stikstofbeleid in Nederland: Samen Oplossingen Vinden’ over een van de meest urgente en actuele kwesties in Nederland; het stikstofbeleid en de daaruit voortvloeiende impasse.

Er zijn vertegenwoordigers uit verschillende sectoren en achtergronden uitgenodigd om hun standpunten en zorgen toe te lichten: Mirjam Sterk van Gedeputeerde Staten in Utrecht, Johan Vollenbroek, die voorzitter is van Stichting Mobilisation for the Environment, en John Spithoven, ondernemer en melkveehouder in Maurik en oprichter van Stichting Stikstofclaim.

Deze thema-avond is georganiseerd door Jeroen van Wijk, regiovoorzitter van Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) Noord, afdeling Utrecht, en Arnoud van Daatselaar van Pensioenstal Heidehoek voor paarden in Eemnes.

De bijeenkomst is via een live stream te volgen. Maar je kunt er ook zelf bij aanwezig zijn, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via: docs.google.com/forms/d/…

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+3
leonievdh971
Wanneer iemand de stikstofcrisis uit kan leggen aan de Israëlische burgers en de burgers in de Gazastrook, of de burgers in Oekraïne, dan ga ik misschien wel mee om te polderen over stikstof met Johan Vollenbroek.
+1
Grasbaal
Vanavond hier live Johan Vollenbroek, John Spithoven en Mirjam Sterk met elkaar in debat:
leonievdh971
@Grasbaal Wat is het doel van het gesprek?
+1
George
@Grasbaal Die letterlijk en figuurlijke Linkse op de foto ziet er miljaar niet uit , wa is ie lelluk. 😂
de jonge
@Grasbaal niet te openen?
John Spithoven
Komt er aan....

(klik om te vergroten)

+1
slagroomvla
@John Spithoven Handig een goed statief om in 1 keer raak te schieten..
leonievdh971
Ik had geen tijd om te kijken
Ik heb 1 vraag
Is de oplossing gevonden?
Grasbaal
Quote Reactie van @leonievdh971:
Is de oplossing gevonden?

Het was al met al een hectisch avond, de tegenstelingen zijn groot, liggen mijlen ver uit elkaar. Ik zal later wat fragmenten monteren.

Hier de livestream van de hele avond, beelden niet perfect maar geluid goed te horen:

+4
John Spithoven
@Grasbaal ik vond het een goede avond.
Duidelijk werd dat Mobilisation de veehouderij in Nederland voor 80 a 90 % wil opruimen.

Mobilisation erkende na veel aandringen dat pas melders gered kunnen worden met latente ruimte mits passend beoordeeld.

En ik heb een handreiking gedaan om te werken aan een oplossing mits mobilisation stopt om het voorzorgsbeginsel niet meer uit te nutten in de rechtszaal.

MaarJohan pakte de handreiking niet op en koos voor het kapot procederen van de economie. Dan kom je ook niet bij elkaar....
Verder rolde hij zijn plannen voor België en Dld uit via zuster organisaties.

Het is aan een nieuw kabinet om razensnel deze ontwikkeling om te buigen in een oplossing. En die is binnen handbereik. En mobilisation regeert niet en neemt dus geen staatsrechtelijke besluiten, hoewel ik soms wel het idee kreeg dat Max v d Sleen en Johan Vollenbroek zich boven de wet aan het plaatsen waren.

En ook duidelijk werd dat Mobilisation het stikstof dossier gebruikt om de veehouderij te elimineren en de economie schade te berokkenen. Het Natuur doel was daar ondergeschikt aan.
+1
Erik1979.
@John Spithoven als die 80 tot 90% weg is dan gaan ze ook voor de laatste dieren. Zijn die weg gaan ze voor een nieuw verdienmodel. Met zulke mensen moet je niet praten. Je moet praten met de overheid dat die zorgen dat de wet zo inelkaar zit dat dit niet kan.
John Spithoven
@Erik1979. He was ook geen overleg , het was een presentatie waarbij Johan zijn oplossingen ventileerde en SSC de onze. En de organisatie had daar een leuke titel aan gegeven, maar net zoals je zegt, het kabinet is aan zet.
+2
Erik1979.
@John Spithoven het probleem is dat ze zulke jongens op een voetstuk zetten. Die hebben ook nog een achterban die ideologische gedachten hebben net als extremistische moslims. We weten wat er met Pim Fortuyn gebeurt is. Gisteren bij Baudet een aanslag. Paar weken terug meerdere bij de AFD. Bij Chrupalla waarschijnlijk zelfs gif ingespoten. Dat extreme links is levens gevaarlijk. Zijn veel voorbeelden van.
Henk2
@Erik1979. Helemaal mee eens Erik.
En vergeet niet de stalbranden waar een geurtje aan zit( aangestoken door dat linkse tuig).
Ze gaan letterlijk over lijken.
de Tank
@John Spithoven respect John, het is goed om bloot te leggen wat de agenda is van MOB, uiteindelijk zal er in het kabinet een andere wind moeten gaan waaien. Als duidelijk is dat de Vollenbroeks van deze wereld 0 compromis willen sluiten zetten ze zichzelf ook meer buitenspel.
Twentsch Land
80 - 90 procent, een extra hoge inzet om op 70 procent uitgekomen....wens van PvdD en Tjeerd

@John Spithoven
Erik1979.
@Twentsch Land in de jaren 80 was de uitspraak dat ze doorgingen tot de laatste varken Brabant uit was. Beetje realistisch zijn. Afspraken kun je niet maken met criminelen en leugenaars. En ook niet met dit soort mensen.
de jonge
@Twentsch Land dan heb je niet goed opgelet, pvdd wil alle dieren eruit, dit is een begin die 70%
leonievdh971
Samen
Een woord dat niet van toepassing is
In onze economie is het ieder voor zich
kleine boer
@leonievdh971 tja jij bent zelf al niet veel anders...
de Tank
@leonievdh971 Was daar maar eerder achter gekomen, dan wist je dat je van het samen uit, samen thuis niet teveel moest verwachten.
+1
kleine boer
Bijzonder knap hoe john zich ingezet heeft en het nog steeds doet. Lijkt onze enige belangen behartiger onder tussen!!!
Erik1979.
@kleine boer niet de enige, daarmee doe je er veel tekort. Maar ik heb wel veel respect voor hem.
+1
kleine boer
@Erik1979. Er staat ook '' lijkt" onze enige....
+1
de jonge
@kleine boer vergeet geesje rotgers ook niet. en als er mensen zijn die nog willen dat er mensen zijn die zich kunnen blijven inzetten voor de sector is een donatie wel het minste wat we kunnen doen.
kleine boer
@de jonge nee die vergeet ik zeker niet maar john doet t zo lijkt het er naast zijn boerderij ff erbij petje af hoor.
jan 10
Mirjam Sterk heeft het over de stikstof van stoppende boeren,om die te gebruiken voor stikstof vermindering,maar waarom is dat tot nu toe nog niet gebeurd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's jeroen , paarden , tuinbouw , melkveehouder , stikstofbeleid , johan vollenbroek , stichting stikstofclaim , john spithoven en Utrecht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1.774