Boer reed twee jaar te goeder trouw mest uit zonder fosfaatrechten. De rechter was coulant met hem

Een 49-jarige boer hoeft geen boete te betalen nadat hij in 2018 en 2019 zonder fosfaatrechten mest uitreed op zijn land. Wel moet hij de helft van het wederrechtelijk verkregen voordeel terugbetalen.

Deel dit topic

Reacties

+7
de hoef
Wat heeft fosfaat rechten met mest uitrijden van doen
+1
Kars
Duimzuigerij artikel, of een journalist die totaal geen benul heeft van waar ie overschrijft.
Marco69
@Kars Dat zijn er heel veel, insteek nemen vanuit hun linkse journalisten bubbel.
+1
labella
Niks! @de hoef
Twentsch Land
Kan het niet lezen maar de kop kan niet kloppen, welke akkerbouwer die mest aanvoerd zal fosfaatrechten hebben ... denk nog geen 2
+2
weurding
Waanzinnige bedragen voor een "vergrijp" waar eigenlijk niemand schade bij heeft opgelopen
cornelissen
@weurding Geregisseerd door lto, want anders wordt de mest niet meer opgehaald bij de "cowboy"boeren, die hun mestafzet niet in orde hebben. En ze zijn er mooi in geslaagd om de overheid voor hun karretje te spannen. Hoewel het er nu op begint te lijken ,dat ze mogelijk hun hand hebben overspeeld . maar de rechten zullen natuurlijk niet verdwijnen.
oubi
@cornelissen maar die kosten over een een paar jaar niks meer; de mestwetgeving doet zijn werk wel.
+2
richard-de-wolff
@cornelissen wat heeft lto er mee te maken? Het verband met dit geval us mij niet duidelijk
+5
de hoef
@richard-de-wolff bij cornelissen heeft het alfabet maar 3 letters ,
cornelissen
Quote Reactie van @richard-de-wolff:
wat heeft lto er mee te maken? Het verband met dit geval us mij niet duidelijk

Prikkebord volgen. Lto heeft de rechten bij het ministerie aangevraagd (was echt niet het idee van S. Dijksma) en lto heeft ook actie gevoerd voor geen of een zeer beperkte knelgevallenregeling, want anders moest de korting omhoog. En de NMV liep ,als meeloper in deze zaak grotendeels achter Lto aan.
Overigens gaat ook Carola Schouten natuurlijk niet vrij uit. Zijn had een eigen beleid moeten voeren bij de invoering en niet het door lto laten dicteren. (zie ook de woo stukken)
de Tank
@cornelissen Ik zou bijna weer lid worden van LTO.
@de Tank Je hoeft helemaal geen lid te worden van de LTO om meer regelzucht te krijgen. Het beste is om gewoon op Timmermans te stemmen bij de komende verkiezingen. De meeste LTO-leden schijnen wel met hem weg te lopen, iemand die ze vertelt wat ze wel of niet moeten doen, dan hoeven ze zelf niet na te denken, wel zo makkelijk!
+1
Grij
Wat een lul verhaal. Fosfaat rechten heeft niets met mest uitrijden te doen .
+1
de Tank
@Grij Lees het artikel even, hij heeft vee gehouden zonder fosfaatrecht, alleen de kop is verkeerd gekozen. Het is dus een kulkop vooral.
+2
demelkboer
Ik hoorde dat er ook heel veel loonwerkers zijn die mest uitrijden maar helemaal geen fosfaatrechten hebben
bio boer
Je kunt ze niet kopen met terug werkende kracht maar handhaving wel wij hadden er ook op gegokt ook gelijk gekregen gelukkig
+1
Hans van Bergen
Afschuwelijk hoe er gehandeld wordt. Erger dan in opvang toeslag rechten affaire
marcsterreborn
@Hans van Bergen zodra Agrifacts de afstans tussen de zon en de aarde heeft bepaald, gaan ze onderzoeken of jij mogelijk de eerste Nederlander op de maan kunt worden....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , boete en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN