Boerin Erna ontdekt dat boeren haar perceel hebben 'ingepikt' en als landbouwgrond gebruiken: 'Dit is bijna crimineel'

Bij toeval kwam Erna Kruithoven erachter dat het grote grasveld bij haar groepsaccommodatie in Zevenaar gewild is bij boeren. Die hebben het perceel laten registreren als landbouwgrond. Ze vangen daardoor subsidie en extra ruimte om mest uit te rijden. Zonder dat Kruithoven er van wist.

Deel dit topic

Reacties

+9
Kars
Het boeren bashen begint weer voor de verkiezingen. Vindt wel knap grootste haven ter wereld en je hoort er nooit iets over vervuiling. Ligt er wel zo dik op.
+1
kanniewaarzijn
Beetje raar verhaal: 3 boeren claimen het geheel of gedeeltelijk, maar pas als degene die toestemming heeft gekregen het opgeeft komt er een melding?
bio boer
@kanniewaarzijn als particulier kun je toch niet zien dat je perceel is geclaimd šŸ¤·ā€ā™‚ļø dus als lobbyist zonder rvo relatie nummer 5 ha heeft die de buurman dood leuk inkleurd merk de hobbyist niks van tot dat hij een rvo nummer aanvraagt of het gaat verhuuren en er dubbel claim ontstaat of imand anders moet hem tippen dat zijn perceel is ingekleurd
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @bio boer:
en er dubbel claim ontstaat

Dit toch? Driedubbel zelfs!
bio boer
@kanniewaarzijn ik lees het ander ik lees er zijn 2 die een deel van haar grond in hebben getekend kan best zijn dat boer wat slordig is en er zo halve meter over zijn gren heeft getekend ik weet het niet zit geen fotobij šŸ¤·ā€ā™‚ļø
kanniewaarzijn
@bio boer 4 totaal en bij de 4e kwam pas een melding.
kanniewaarzijn
@kanniewaarzijn Maar dat je zo'n boer vervolgens niet meer zonder zijn toestemming van je land af kunt krijgen is natuurlijk helemaal bizar!
de hoef
@bio boer hier vorige week ook , contracten van percelen aan moeten leveren, contracten getekend terug gestuurd, belde ze van lnv de beste man op voor controle
friesboertje
@bio boer
Op boerenbunder.nl kun je dat als particulier wel zien
bio boer
@friesboertje wist ik nooit heb al paar precelen gevonden die nog vrij zijn šŸ¤£
Een particulier heeft daar ook geen weet van
weurding
@bio boer buurman hier ook 1,5 ha, nooit ingetekend geweest
+5
labella
@weurding Ik denk dat ik mijn buurvrouw ook wel kan intekenen..
+1
Cowboy3
@labella Ist er 1 met een heel oppervlak en omtrek met een paar goei pluspunte ?
Albert Peters
Hoe haalt iemand het on z n hoofd
+1
Nevergiveup
Zoiets houd ik ook niet van , rechtvaardigheid en eerlijkheid staat voorop , al hebben ze daar in den Haag en Stadse burgers die in het buitengebied komen wonen vaak ook niet zoveel mee ...
+2
Cowboy3
@Nevergiveup Iemand met melkvee en vaak derogatie doet zoiets niet lang, die loopt binnen een paar jaar tegen de lamp zonder gebruikers verklaring, eerste wat ze bij de NVWA doen is eerst al je perceeltjes afrijden voor ze komen en de eigenaar vragen.
Als ik hier in de buurt kijk wat opgeven wordt dan zijn bij de overheid en NVWA ook grote slapers.
Hier zijn er maar enkele die zoiets doen, bij boerenbunder de namen er in zetten is die gein zo verleden tijd.
spotmelker
@Cowboy3 er zijn ook akkerbouwers die dergelijke percelen opgeven voor groene braak om aan "goud" te komen.
PIONIER
@Cowboy3 Klopt. Hier ook geweest. Ze wisten precies welk dier waar liep en waar een mesthoop lag.
Erco
Hier ook meegemaakt. Hobbyboer zijn land mocht ik opgeven, ik bemestte het en maaide het voor hooi voor zā€™n schapen en voor zijn verkoop. Bleek buurman n perceel al ingetekend te hebben. En collega die allang geen tulpen meer had staan van zā€™n vorige bollenboer maar nog wel 2 jaar erna nog 250 m3 per jaar wegschreef naar m. Gelukkig gaat dat nu niet meer
Noorderling
@Erco
Daar kan wel een streep door lijkt me als er geen handtekening op de bon staat?

Moet met dergelijke zaken in goed overleg wel goed uitleggen wat je doet en wilt, desnoods op een a4 een soort contract.
Wij weten de regels, als de nvwa aanbelt moet het ook een sluitend verhaal zijn. Ook met vee wat er mogelijk op loopt.

Ben benieuwd bij wie alles ondertussen nog wel klopt als we op de m2 gaan controleren.
bio boer
@Noorderling nvwa is hier in het verleden wel wezen meten op de oppervlakte wel klopte met wat we opgaven zijn toen langs alle sloten gegaan met gps meter
+3
Erco
@bio boer en het jaar erop stelen ze gewoon weer wat van je ondanks gps meting šŸ¤·šŸ¼ā€ā™‚ļø
bio boer
@Erco ja grond is nog al bewegelijk šŸ¤£
Erco
@Noorderling hij wist er zgn niks van af en wilde ook niks betalen alsnog dus hij zou er wel melding van maken bij rvo ja. Melding van fraude. Nu moet je de melding accepteren maar voorheen vulde je n bon in en klaar
+5
HansBa
Een perceel kan toch maar bij 1 boer geregistreert staan. Als ik hier met de lijntjes ook maar iets op buurmans grond kom krijg ik al een foutmelding. Wat een opgeklopt verhaal weer.
bio boer
@HansBa velen negeren de fout melding
HansBa
@bio boer volgens mij wil dat niet eens', een perceel wat al ingetekend is kan je niet meer intekenen. Probeer het maar is met een stukkie van de buren.
bio boer
@HansBa heel perceel niet bij dubbel claim kun je laten staan wat er gebeurt met het stukje wat dubbel is weet ik niet dit jaar dubbel claim genoeg om ze niet afknipen op de kadastrale grens niet snappen
bio boer
@bio boer er zitten mooi wat knoeiers bij met het intekenen laat het dan uitbesteden
+2
de jonge
@bio boer laat ze het systeem aanpassen, dat lijkt mij logischer. als er veel fouten worden gemaakt is het een teken dat het product om mee te werken niet goed is.
Noorderling
@bio boer
Adviesbureaus namen geen nieuwe klanten aan, dan moet je wat.
De constatering dat gemiddelde boer zich er niet meer mee red is al treurig genoeg.

Als je alleen al uit halve wetteksten zelf moet uitzoeken wat de regels zijn, de puntentabel tot de laatste week niet klopt, wat moet je dan?
Kunt zelf maar weer achter de pc kruipen en zorgen dat je geen draadloze muis of toetsenbord hebt, anders krijgt die vliegles.

Ik kon me er altijd goed mee redden, dit jaar was echt een onduidelijke, grote, maar vooral trage ergenis.
bio boer
@Noorderling heb het vooral over het inteken daar maken somige boeren echt potje van

Hier enkele voorbeelden afknippen op kadaster grens is scheinbaarlastig šŸ¤·ā€ā™‚ļøšŸ¤£

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

HansBa
@Noorderling zeker een ergernis. Heb hier afgelopen week 500 meter sloot gedempt, wordt denk ik nog heel gedoe en ergernis om dat weer aan te passen in mijn percelen.
+1
bio boer
@HansBa kun je gewoon over de sloot inteken ik had ook nog sloten op de kaarten staan die al van af 2015 gedempt zijn gewoon er over heen tekenen en de rode vakken negeren

Ik knip zelden de rode vlaken er af alleen als het logisch is om het echt buiten het perceel is
bio boer
@bio boer dan vink je aan dat de bgt grenzen niet kloppen
Erik1979.
Volgens mij heeft het ministerie van landbouw iemand vast op prikkebord zitten om te kijken wie ze moeten controleren. En nee, niemand is hier anoniem als het om overtreding gaat. Ze kunnen iedereen makkelijk achterhalen.
bio boer
@Erik1979. Waarom denk je dat šŸ¤£ jij zit veilig over de grens

Wel pens veel werk alles wat hie geschreven is volgen en lezen šŸ˜…
Erik1979.
@bio boer geloof maar dat ze mee lezen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , subsidie , landbouwgrond , boerin en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nƩt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0