EMB vraagt opnieuw om productiebeperking melk

De European Milk Board (EMB) wil dat de Europese Unie maatregelen neemt om boeren over te halen minder melk te gaan produceren. Volgens voorzitter Kjartan Poulsen is een lagere productie hoognodig om de crisis op de markt te lijf te gaan. De boereninkomens moeten omhoog.

Deel dit topic

Reacties

+1
de jonge
Nou doe es bv bij leveranties per jaar onder de 800.000 kg melk er een bonus op en die bouwt af in staffels dus tot 800 de hoogste prijs dan bij 900 iets minder bij 1 miljoen een 0 en boven de miljoen een staffel dat die naarmate ze meer leveren in de min gaan.... kijken hoeveel er dan nog steeds een paar honderd koeien melken willen.
de jonge
@de jonge en dan niet van dat halve centen werk,maar echt serieus geld.
+2
ntd79
@de jonge slecht geslapen?
de jonge
@ntd79 hahah nee super,maar zo nu en dan even omdenken en mensen prikkelen mag toch wel? :😁
ntd79
@de jonge als ze nu alles onder de 6 ton een innamestop geven, is dat gepruts ook afgelopen
de jonge
@ntd79 haha dan ook grof inzetten ,er zijn ook zat die het nog gepruts vinden onder de 2 miljoen
ntd79
@de jonge ook prima, dan komt er ruimte😁
de jonge
@ntd79 bijzondere gedachtengang heb je, tegen cjw zeg je: ik hou er niet zo van dat ze je een faillissement toewensen.... maar boeren onder de 2 miljoen liter melk wens jij dus dan zelf wel een faillisement??
+1
ntd79
@de jonge ik wens niks, zal mij jeuken hoeveel iemand melkt, 10 of 1000. Ik prikkel alleen terug op jou communistische cq socialistische bijdrage
de jonge
@ntd79 hahaha je word dus wel geprikkeld, en ik neem daarom aan dat jij dus bij de categorie boven de miljoen liter behoort..:😂
ntd79
@de jonge ja, dat haal ik wel😁. Maar echt serieus ben ik niet hoor, vandaar mijn toch wat gewaagde uitspraak
Erik1979.
@ntd79 alleen nog volle vrachten ophalen vanwege co2 uitstoot bij transport 😝
cjw73
@Erik1979. En binnen 10 kilometer van de fabriek, anders weer teveel uitstoot. 😜😜
+1
de jonge
@cjw73 Al die ouwe fabrieken van vroeger bij het water weer opstarten dan kan het ook weer met de boot...
de jonge
@Erik1979. mwah dat werkt al niet meer he, de eerste vrachtauto's zijn al elektrisch
Erik1979.
@de jonge zolang er nog niet 100% co2 neutrale elektriciteit opgewekt wordt heeft een elektrische voertuig geen positieve bijdrage aan de co2 balans.
de jonge
@ntd79 toch hoeft deze manier niet direct verkeerd te zijn,als dit ingevoerd word en er boeren bij zijn die gaan rekenen en denken ja dit past mij wel ik doe bv 5 koeien weg,heb minder werk en meer inkomen, komt er ook direct weer meer mestplaatsingsruimte vrij....
Noorderling
Quote Reactie van @de jonge:
ast mij wel ik doe bv 5 koeien weg,heb minder werk en meer inkomen,

Nu levert fosfaat cashen ook flink geld op, bespaard gigantisch op mest en voerkosten mocht je alles al aan moeten kopen. Waarom gebeurt dat beetje minderen dan al niet en is daar relatief kleingeld voor nodig van een onbetrouwbare partij om zaken mee te doen?

Als een dergelijk systeem is opgetuigd melken we weer voor 50cent en zijn we ingehaald door de tijd.
Is er 0 animo.

Met de varkens gaat het vaak hetzelfde met opkoopregelingen.
Er schrijven veel boeren in tijdens een dip in de cyclus. Wanneer er knopen doorgehakt moeten worden wordt er grof geld verdient, besluit niet mee te doen en het riedeltje begint weer opnieuw.
de jonge
@Noorderling fosfaat cashen is een 1malige actie waarbij ook nog zoveel procent afgeroomd word. is in mijn beleving toch heel iets anders.
+1
cjw73
@ntd79 ben je bang dat het je melkgeld kost.đŸ¤ŖđŸ¤Ŗ
ntd79
@cjw73 ik hou er niet zo van dat ze je een faillissement toewensen😇
Twentsch Land
Gaan ze niet doen....in de EU zitten nog heel veel boeren die bij lange na geen 8 ton melken....het wordt eerder vrijstelling onder de 3 ton en dan generiek.

@de jonge
de jonge
@Twentsch Land dan gaan ze dat toch per land bekijken.. Ik had het over hier een nederlandse staffel. Ieder land zijn eigen staffels dan
Klussera
@Twentsch Land er zullen er in nl weinig meer zijn onder de 3 ton
Twentsch Land
Het gaat over EU en daar zijn genoeg landen met melkveehouders met minder dan 3 ton.

@Klussera
Erik1979.
@de jonge jij bent een grapjas. Er gaan iedere dag 100.000 mensen dood van de honger en er kunnen 800.000.000 mensen niet aan voldoende voedsel komen. Er stoppen iedere dag een berg boeren. En jij wilt de productie per boer beperken? Jij lijkt wel links. Gewoon weer melkquotum invoeren en zoveel melk produceren als er nodig is en tegen een goede prijs waar we als boer en leuk leven mee hebben. Als het quotum duur wordt schijnt er wat verdient te worden en daar kan niemand tegen zijn.
de jonge
@Erik1979. die mensen die dood gaan van de honger daar zit de staat 0,0 mee dacht dat je dat wel in de gaten had. Ze noemen het als de prijs slecht is vraag en aanbod terwijl er miljoenen mensen geen eten hebben. Maar de staat wil nog meer krapte creeeren dus dan kunnen ze er ook voor gaan betalen toch? Nou en nu ben ik dus ook nog links, terwijl menigeen mij hier volgens mij als rechts ziet,hahaha
George
Quote Reactie van @Erik1979.:
r gaan iedere dag 100.000 mensen dood van de honger en er kunnen 800.000.000 mensen niet aan voldoende voedsel komen. Er stoppen iedere dag een berg boeren. En jij wilt de productie per boer beperken

En ik vind niet dat we daar als boeren verantwoordelijk voor zijn. Ik zou niet voor veel te weinig geld / tegen of onder kostprijs willen melken omdat mensen honger hebben. Die problematiek mag je niet op de voedselproducenten schuiven. Als jij medelijden hebt dan ga je gang maar , maar ik zie het niet zitten.
bio boer
@de jonge je kan dan beter in % werken is het voor idereen in verhouding even veel
January
Word allemaal niks als je in Europa minder gaat melken doe ze er elders wel wat bij
verwijderd
Twentsch Land
Ik weet dat de staat daar helemaal geen interesse aan heeft.

Als je het echt had begrepen had je niet die reactie geplaatst.

@Erik1979.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , emb , europese unie en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0