Illustratie van: Thijs-4620

Melkveehouder wordt landbouwadviseur: ‘Ik wil de kloof boer en beleid overbruggen’

De Overijsselse melkveehouder Rudie Freriks wordt actief als landbouwadviseur in projecten van de provincie Overijssel. Hij hoopt dat zijn inbreng ertoe leidt dat de landbouw weer in beweging komt. “Het slot moet eraf. Opvolgers dreigen massaal af te haken. Dat is in niemands belang. Ik wil die kloof tussen boer en beleid overbruggen.”

boerderij.nl/melkveehouder-wordt-landbouwadviseur-…

Deel dit topic

Reacties

+1
MTSTAMMINGA
Een bekende [oude prikker] prikker die voor onse probeert te redden wat nog te redden is !!

De Overijsselse melkveehouder Rudie Freriks wordt actief als landbouwadviseur in projecten van de provincie Overijssel. Hij hoopt dat zijn inbreng ertoe leidt dat de landbouw weer in beweging komt. “Het slot moet eraf. Opvolgers dreigen massaal af te haken. Dat is in niemands belang. Ik wil die kloof tussen boer en beleid overbruggen.”
sorry
@MTSTAMMINGA
pro deo ?
Weidezicht
@MTSTAMMINGA wie is hij als prikker?
+4
kanniewaarzijn
Volgens mij zag hij zelf door de bomen het bos niet meer.
J Andringa
€?Opvolgers dreigen massaal af te haken” wat is massaal?
Melkboer16
@J Andringa kijk jij maar eens rond.
Zal per streek verschillend zijn maar als ik hier kijk dan heeft er in een gebied van ongeveer 1000 ha maar 1 een opvolger. 2 twijfelaars en 1 is net uit de dop.
J Andringa
@Melkboer16 zal de grondprijs er wel dalen
+3
Jannus
Wat vinden jullie hiervan

richard-de-wolff
@Jannus zielig mannetje die huub
Melkmeisje
@Jannus dat is een ander onderwerp.
+1
Jannus
Quote Reactie van @Melkmeisje:
dat is een ander onderwerp.

Gaat hem op de manier waarop de troonrede gebracht wordt,ze stellen zich letterlijk ver boven het volk,mag natuurlijk want ze stellen gewoon dat het volk regeert democratisch dus de ellende roepen jullie zelf over jullie af,

maar niet de zwijgende meerderheid zal blijken op 22 nov
+1
Albert Peters
@Jannus we gaan het zien 23 nov staat het in de krant
Al het andere is koffie dik kijken
+7
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jannus:
Wat vinden jullie hiervan

Dat dat koningshuis al lang afgeschaft had moeten zijn. Niet meer van deze tijd. Zoals iemand hier op het Prikkebord al eens zei: "het duurste toneelstuk ooit".
+2
Albert Peters
@kanniewaarzijn dat toneelstuk onderschrijf ik ook
Pure geld verspilling en geen enkele meerwaarde
+5
robbies
@Albert Peters in de westerse samenleving misschien wel ja. Maar er zijn heel wat landen in de wereld waar ineens de deuren voor NL bedrijven opengaan, omdat de koninklijke familie langskomt. Onderschat dat niet.
+1
-Jan-
@robbies klopt enigszins maar als het aan bernard gelegen had dan was de Afrikaanse zoo veel eerder hier beland al begint het er al aardig op te lijken
Albert Peters
@-Jan- die man was wel het toppunt
+3
Albert Peters
@robbies geloof ik helemaal maar de hebzucht gaat alle perken te buiten
+3
@robbies dat zijn meestal nederlandse bedrijven die buiten nederland gevestigd zijn,en de overheid is nu op grote schaal bezig om nederlandse bedrijven de nek om te draaien en vluchten nederland uit met die bizarre klimaat maatregelen,de overheid is een filantropische instelling geworden ,als je ziet hoeveel miljarden er verdwijnen naar buitenland en wat we weg geven (okraine,Marroko) BIZAR!!!! aankomend jaar plus 170 miljard staats schuld erbij verwacht men ,denk daar maar eens over na ,onze eige bevolking heb het nakijken,wat dat betreft is dat konings huis een groot poppekast en toneel stuk wat klappe met geld kost,mag van mij hoor,maar ze zijn rijk zat omdat zelf te bekostigen,ik kan begrijpen dat steeds meer mensen dit niet meer pikken.
pieta
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
aankomend jaar plus 170 miljard staats schuld erbij verwacht men ,denk daar maar eens over na ,onze eige bevolking heb het nakijke

Heb jij daar een bron van?
+2
pieta
@robbies Zwarte Piet mag niet afgeschaft en een andere traditie mag dan zomaar wel afgeschaft worden. Ik ben voor behoud van tradities. Ze mogen wel wat aangepast worden met de tijd. Dus ook Zwarte Piet mag wat minder zwart van mij. Al moeten er uiteraard wel zwarte Pieten blijven. Anders krijg je op termijn weer een protestbeweging die het onterecht vind dat er geen zwarte Piet is. 😁
-Jan-
@pieta Rutte is ook gek op tradities hoorde ik laatst van een persfotograaf
+1
producent
@kanniewaarzijn

Het is niet waarschijnlijk maar stel je voor.
Ik moet er niet aan denken dat we Kabouter Timmermans als president krijgen met Klaver als minister president. En een president heeft heel veel macht in de politiek.
Albert Peters
@producent die kans is heel groot zeker als ik de rest hoor praten
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @producent:
En een president heeft heel veel macht in de politiek.

Dat geldt hier ook hoor, alleen met de koning als spreekbuis.
+2
van Ittersum
Probleem van de hedendaagse agrarische adviseur is: De (lokale, provinciale) overheid is star, traag en vooral onduidelijk en de boer wil graag snel antwoord en vooral duidelijkheid. Oftewel de boer zal weer de flexibele partij moeten moeten uithangen om "de kloof" te dichten.
+2
demelkboer
@van Ittersum wij kunnen leveren de rest komt halen
+1
marcsterreborn
@van Ittersum adviseurs kunnen ook uitermate flexibel zijn, als ze maar betaald worden...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's freriks , landbouw , melkveehouder en overijssel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
3.534