#Troonrede - Kabinet houdt vaart in stikstofdossier

Het demissionair kabinet houdt de vaart in het stikstofdossier. Dat bleek al uit het feit dat het onderwerp niet controversieel was verklaard en werd opnieuw duidelijk tijdens de Troonrede die koning Willem-Alexander vanmiddag tijdens Prinsjesdag uitsprak.

Het stikstof stukje, oud nieuws:

Quote:
Van meet af aan is duidelijk dat het stikstof- en natuurbeleid samen moet gaan met toekomstperspectief en duidelijkheid voor de landbouw. Zeker voor jonge boeren die willen bouwen aan een duurzame toekomst. Voor hen maakt het kabinet volgend jaar geld vrij voor steun bij bedrijfsopvolging. Ook de biologische sector krijgt extra ondersteuning. Het kabinet blijft zich inzetten voor voortgang op het stikstofdossier, in de wetenschap dat het probleem anders alleen maar groter wordt, met alle gevolgen van dien voor de natuur, maar ook voor de woningbouw en de aanleg van wegen. Daarom is het positief dat de provincies hun gebiedsplannen voor de reductie van stikstof hebben gepresenteerd, en dat enkele honderden bedrijven die veel stikstof uitstoten nabij kwetsbare natuur nadenken over meedoen aan een uitkoopregeling.

De complete troonrede: rijksoverheid.nl/documenten/toespraken/…

Deel dit topic

Reacties

Willem123
NU OP ONGEHOORD NIEUWS MEVROUW SIETA van KEIMPEMA , goed werk wat ze doet SUPER....
GJKlaassen
Stukje was vast al geschreven voor de uitkomst van het UvA onderzoek
hans1980
1 miljard voor piekbelasters

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , stikstof , natuur , natuurbeleid , bedrijfsopvolging , wetenschap , jonge boeren , toekomst , uitkoopregeling , Prinsjesdag en koning geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0