Stikstofonderzoeker Tietema: ‘Ik houd me bij wetenschap’

Het langverwachte onderzoek van de Universiteit van Amsterdam over stikstofdepositie rond melkveebedrijven leidt tot verschillende reacties. Universitair hoofddocent Albert Tietema licht zijn onderzoeksresultaten toe.

Quote:
Tietema legt uit dat heel moeilijk te meten is wat de feitelijke stikstofdepositie is. In het dinsdag gepubliceerde rapport is een grafiek opgenomen, waaruit duidelijk wordt dat de onderzoekers geen gegevens hebben over de opname van stikstofdepositie door de planten in de nabije omgeving. boerderij.nl/stikstofonderzoeker-tietema-ik-houd-m…

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Onderzoek wordt al afgezwakt
Geen harde conclusies
Beleid kan doorgaan
+7
George
Tietenman , mooie naam.
-Jan-
@George getrouwd met vrouw Ballengooier
Jaap40
@-Jan- 🤭🤭🤣
marcsterreborn
@George zullen we jou dan voortaan maar Buikema noemen?
+1
pieta
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Buikema noemen

Wat heeft zijn ma er mee van doen?
marcsterreborn
@pieta t klinkt wat beter als buikeman...
George
Tja ik heb wel een buikje ja , dat krijg je al gauw hier in dat bourgondische zuiden. Maar door zwemmen en fietsen houden we het wel binnen de perken. 😀 En ik ben liever niet zo graatmager.
marcsterreborn
@George nee graatmager is ook niks inderdaad
+1
magerehein
Ik heb zelden of nooit zo n flutonderzoek gelezen.Maar het RIVM gaat morgen maar met een onderzoeksmethode komen,gecertificeerd,die op moleculaire basis of atoom basis een stikstofdeel uit de stikstofdeken haalt wat direkt, en ik herhaal geheel gecertificeerd,gelieerd kan worden aan koe 3456 van boer A aan de hobbesteeg 5 7789 DF te Tietjerkstradeel .Zolang dat er niet is rot je maar lekker op met je stikstof beleid.
+1
J Andringa
Is dit dan toch weer een herhaling van de slag bij nieuwspoort
demelkboer
@J Andringa jan cees zei het al, dot duurt jaren om bij te draaien. De vraag is krijgen we al sector die tijd of zijn we voor die tijd al afgedraaid
+1
Erik1979.
Gisteren avond was Geesje Rotgers weer bij blckbx today. Was interessant. Daar kan ze als Rypke er niet is tenminste normaal uitpraten en goed uitleggen. Aanrader om het te luisteren.
Frits1
@Erik1979. Ook Geesje heeft met al haar onderzoeken, in de politiek niks kunnen veranderen. Daar roeien ze rustig door op de ingeslagen weg. Daar veranderd nieuwe verkiezingen ook niks in, als de ambtenaren op hun post blijven zitten.
+1
marcsterreborn
@Frits1 Ook Geesje heeft met al haar onderzoeken,
'Onderzoeken' is ook een iets te groot woord in dit verband...
Dezeeuwseboer
@marcsterreborn ze heeft meer bereikt als jouw in ieder geval.
+1
familie pelle
@marcsterreborn Geesje heeft met haar onderzoeken al meerdere malen tot verbazing en kamervragen geleid. Via agrifacts of via haar twitteraccount is dat zelfs voor jou te volgen.
Maar ik meende ergens gelezen te hebben dat jij een journalistje bent? Welke publicaties van jou hebben geleid tot consternatie?
hans-hans

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveebedrijven , stikstofdepositie , meten en amsterdam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0