Sector ligt op koers met fosfaat- en stikstofexcretie

De fosfaat- en stikstofexcretie vanuit de Nederlandse veestapel zal ook dit jaar de nationale plafonds niet overschrijden. Dat verwacht demissionair minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op basis van berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Deel dit topic

Reacties

Claas 1986
Het grasland komt zwaar bemesting tekort nu er zoveel afgehaald word als dit jaar!
Paul1993
De minister wacht de rapportage over het derde kwartaal af om dit goed te beoordelen. 'Toch wil ik de sectorpartijen in de melkveehouderij en hun toeleveranciers oproepen daar niet op te wachten en nu al compenserende maatregelen te nemen, zodat het streefdoel van 160 gram ruw eiwit per kilo droge stof in 2025 in zicht blijft', schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Sector regelt het vast heel uitmuntend uitstekend voor 2025.
😃😃😃😃
Let op: er komt in 2025/2026 een generieke korting omdat sectorplafond overschreden is.
Plan ligt op de plank bij lnv.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , piet , natuur , cbs , veestapel en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0