Jan Cees Vogelaar. on Twitter



Quote:
“@JoinData_ hoe komen de boerendata in Brussel bij Frenske Timmermans zijn club? Hebben boeren daar ook toestemming voor gegeven? Weten boeren eigenlijk wel wat jullie doen met die data? @Conny_Graumans Hoe krijg je die data in Brussel met wiens toestemming?”

Deel dit topic

Reacties

+2
Twentsch Land
JoinData,

Gisteren een email gekregen, om het alsnog te betalen.
+2
Farma_boerke
@Twentsch Land Hier ook, eerdere mail was duidelijk
"Wilt u gebruik blijven maken van Mijn JoinData, dan verzoeken wij u om de betaling binnen 5 werkdagen te voldoen via onderstaande link"

Dat wil ik niet, de benodigde koppelingen beheer ik zelf wel, dus tot ziens!
Cowboy3
Quote Reactie van @Farma_boerke:
"Wilt u gebruik blijven maken van Mijn JoinData, dan verzoeken wij u om de betaling binnen 5 werkdagen te voldoen via onderstaande link"

Er staat helemaal niet dat je de betaling binnen 5 dagen verzoeken te voldoen, er staat het volgende :

"Helaas hebben wij voor het abonnementsjaar april 2022 tot april 2023 geen betaling van u ontvangen voor het gebruik van Mijn JoinData waardoor we genoodzaakt zijn geweest uw account te deactiveren. Om te voorkomen dat bepaalde data niet kan worden afgenomen door partijen waar u mee samenwerkt informeren we u graag over welke stappen u kunt ondernemen om uw account te activeren. Hiervoor dient u de betaling voor uw abonnement te voldoen inclusief de hiervoor geldende activeringskosten ter hoogte van €75,00 (excl.btw). Zodra uw betaling is verwerkt, zal uw account binnen 5 werkdagen worden geactiveerd. U kunt middels deze link een factuur opvragen voor de betaling"
Wolswinkel
@Cowboy3 @Farma_boerke schrijft ook: Hier ook, eerdere mail was duidelijk
+1
Theo61
@Cowboy3 Krijg ook wel eens dat soort mails, ze zijn van verschillende instanties, die bekijk ik als spam en verwijder ze naar de prullenbak.
casev2
@Cowboy3 dat is nog de vriendelijke mail. Daarna komt deze

(klik om te vergroten)

+4
Twentsch Land
Wat ze daar doen is dreigen .....

Dat is ernstig !

@casev2
Cowboy3
@casev2 Ik wens ze veel succes met incasseren zonder factuur met geleverde diensten en zonder dat ze een opdracht van je hebben.
bio boer
@casev2 je zal hem zelf geactiveerd hebben toe ik dat deed kreeg ik pas de factuur
+1
de jonge
Heeft john spithoven ook steeds voor gewaarschuwd , Is het niet zo dat ze je dit eigenlijk ook niet mogen verplichten? je behoort altijd een keuze te hebben toch
+2
Twentsch Land
Kans aanwezig dat JoinData van 2 walletjes eet.....contributie van boeren en de gegevens duur door verkopen.
+2
jan-cees
Er werken 13 poppetjes wie zou die betalen?

join-data.nl/wp-content/uploads/…
+2
de jonge
@jan-cees misschien kun je dit zien als een uitnodiging om eens een paar pittige vragen aan hem te stellen, hij schrijft het volgende immers zelf..... Mocht je graag met me in gesprek willen?
Neem gerust contact op. Ik ga graag de boer op.
Veel leesplezier met dit magazine!
Sener Celik
Directeur JoinData
+1
jan-cees
@de jonge ik lever geen data aan joindata
+5
jan 10
Quote Reactie van @jan-cees:
ik lever geen data aan joindata

Zijn wel rare lui daar,ze willen je gegevens ,terwijl ik daar niet om vraagt,en dan moet er nog voor betaald worden ook.
Heb gevraagt aan Francis van Laar om mij terug te bellen,als reactie op mijn mail,maar we horen nix.
de jonge
@jan-cees hebben ze het voor jou bedrijf ook wel geprobeerd dan? of zetten ze alleen de druk erop aan degenen die melk leveren aan fabriek
+1
labella
@de jonge Ze hebben het hier ook geprobeerd en ik lever ook geen melk meer
bio boer
@de jonge bij de kippen heb je die fratsen niet ik moet mijn salmonella en dioxine uitslagen en certificaten wel zelf naar de eihandelaar mailen
cs-agrar
Quote Reactie van @de jonge:
alleen de druk erop aan degenen die melk leveren aan fabriek

meestal heeft die fabriek al druk gezet op de leveranciers dat ze met joindata aan de gang moeten. Er is door fabrieken volgens mij ook niet gevraagd aan de veehouders of ze de gegevenstroom wel over mochten zetten naar joindata
Noknok
@cs-agrar volgens mij moest je eerst toestemming geven als de melkfabrek je gegevens wilde doorsturen naar joindata , deed je dat niet dan stuurden ze de gegevens toch naar joindata zo was dat vorige zomer bij rfc.
Blijft raar verhaal.
+3
John Spithoven
Als JoinData een machtigingsportaal was dan kan het ons alleen maar helpen.

Maar het is een datahub...

Zie link:
agroconnect.nl/Portals/10/…

Hier wordt even uitgelegd hoe Nederlandse agro data via JoinData richting de Brusselse krochten van Timmermans binnen geharkt worden.
En zo heb ik nog veel meer bewijs.

AGRO connect is een coop met leden(de agro periferie en verwerkers) die om het intellectueel eigendom te ontsluiten JoinData gebruiken om wederom via VAA/AGRO connect bij de europese grote broer uit te komen, genaamd AG Gateway Europe waarbij onze data als een vogeltje in het kooitje van de Sustainable Development Goals in vliegt. Met steun van de grote jongens op deze wereld als een AGCO en BASF, die hun zaakjes al geregeld hebben in de Farm to Fork.......
+2
de jonge
@John Spithoven en hoe kun je hier onderuit komen zonder dat bv een melkfabriek sancties op kan leggen?
sorry
@de jonge is het verplicht dan ?
+2
de jonge
@sorry als ik hier meerderen moeten geloven dan lijkt het er haast wel op dat een fabriek etc dan sancties opleggen kunnen, zelf heb ik er tot nu toe weinig last mee behalve dan dat mijn fosfaatplanner niet meer werkt omdat dat niet gekoppeld meer is met de melkleveranties....
+2
j h p
@de jonge Hier werkt die ook niet meer op de melkleveranties, werkt nu op eigen invoer, ik vond de prognose aan het begin van het jaar altijd wel heel ruim op basis van de melkleveranties.
cs-agrar
Quote Reactie van @de jonge:
dat een fabriek etc dan sancties opleggen kunnen,

Als jij bepaalde machtigingen of gegevens niet kan (of wilt) vrijgeven omdat je niets met joindata te maken wilt hebben, kan je het oplopen dat je niet meer aan de zgn gestelde leveringvoorwaarden voldoet en derhalve Qlip-erkenning ingetrokken kan worden en de melk niet meer opgehaald wordt. En het komt zo dat ook de melkgegevens via die weg gaan lopen. Het is dus een chantage-systeem. Rug tegen de muur want het alternatief is een andere melkafnemer zoeken.
de jonge
@cs-agrar zoiets begreep ik er ook al van, daarom was mijn vraag aan jan cees ook hoe kunnen we hier onderuit komen zonder dat ze gaan dreigen (en uitvoeren)met die sancties
spotmelker
Quote Reactie van @cs-agrar:
want het alternatief is een andere melkafnemer zoeken.

Waar vind je die zonder Qlip-erkenning?
Cowboy3
@spotmelker Qlip doet volgens mij toch wat anders als zorgen maken over JoinData.
Heb je ooit een mail of brief gehad over JoinData van je melkafnemer ?
de jonge
@Cowboy3 Beste melkveehouder,
De gegevens in de KringloopWijzer vormen een belangrijke basis voor de duurzaamheidsprestaties van ons bedrijf. Zowel leden, afnemers als klanten hechten waarde aan de betrouwbaarheid van de uitkomsten van de KringloopWijzer, omdat deze worden gebruikt als onderbouwing bij financiële beloningen. Via een eerder bericht op melkweb hebben wij u geïnformeerd over de machtiging 'Uitwisseling KringloopWijzer borgingskengetallen'. In deze mail vragen wij u via JoinData in te stemmen met deze machtiging.




Waar geef ik een machtiging voor af?
U machtigt om inzicht te krijgen in de manier waarop u de KringloopWijzer hebt ingevuld. We vragen inzicht in: de gebruikte brondata van invoerkengetallen (op basis van afgegeven machtigingen voor automatische gegevensuitwisseling naar de KringloopWijzer), overgenomen eindvoorraden en beginvoorraden en openstaande signaleringen.




Waarom geef ik die machtiging af?
Zowel leden, afnemers als klanten hechten waarde aan de betrouwbaarheid van de uitkomsten uit de KringloopWijzer, omdat die worden gebruikt als onderbouwing bij financiële beloningen.




Hoe geef ik de machtiging af?
U geeft de machtiging ‘Uitwisseling KringloopWijzer borgingskengetallen’ af via onderstaande knop. Via deze link komt u op de inlogpagina van Mijn JoinData, het platform dat efficiënt en veilig data delen in de agrarische sector bevordert. Net als de andere zuivelondernemingen die aangesloten zijn bij NZO, gaat .... in 2022 stap voor stap uw machtigingen overzetten naar Mijn JoinData.
de jonge
@de jonge vooral de laatste zinnen.... Net als de andere zuivelondernemingen die aangesloten zijn bij NZO, gaat .... in 2022 stap voor stap uw machtigingen overzetten naar Mijn JoinData.
Cowboy3
Quote Reactie van @de jonge:
De gegevens in de KringloopWijzer vormen een belangrijke basis voor de duurzaamheidsprestaties van ons bedrijf.

Is dat bedrijf RFC en waar staat de Qlip vermeld ?
Hier nog nooit wat van mijn melkafnemer gehoord over joindata en KLW invullen lukt ook wel zonder joindata.
de jonge
@Cowboy3 ik heb het bij mijn weten niet over qlip gehad,
Realisme
@cs-agrar ik heb 2 jaar geleden op de man af gevraagd bij de melkfabriek of dat ze mij willen verplichten iets te gebruiken wat niets met melk produceren te maken heb. Begonnen ze te sputteren over de kringloopwijzer enz enz, hen verteld dat dat er niets mee te maken heb omdat ik die ook zelf aan kan leveren. Lang verhaal kort, stiekem weten ze dat ze der boekje te buiten gaan door jou bepaalde diensten verplicht af te laten nemen van andere bedrijven die geen directe link hebben met de productie van melk en waar ook alternatieven voor zijn.

Het is alsof NZO een groot Loonbedrijf opzet en ons allemaal verplicht via leveringsvoorwaarden dat bedrijf het werk te laten doen en diegene ook nog te betalen wat er op de factuur staat.
+1
bio boer
@sorry melk afnemer verplichten het je wel anders wel met omweg met de klw
+1
Cowboy3
@bio boer De melkafnemer verplicht hier niks met Joindata en nog nooit en mail of brief hierover gehad en de KLW kun je veel beter invullen met je eigen gegevens dan met de automatische ingevulde in de KLW die kloppen elk jaar niet.(voer en melk leveranties)
bio boer
@Cowboy3 hoe doe je dat met dier aantallen vooral de gemiddelde leeftijd hoe weet je dat ?
Twentsch Land
Hoe hou jij het nu bij dan ?@bio boer
bio boer
@Twentsch Land heb maar gewoon joindata geactiveerd
+1
Cowboy3
@bio boer Management programma, dat veel betrouwbaarder als dat automatisch inlezen bij de KLW.
bio boer
@Cowboy3 oké ik kon de gemidelde leeftijd nergens vinden wel de aantallen
Johannushoeve cv
@bio boer die kan je gewoon zelf in vullen.
Johannushoeve cv
@sorry niet verplicht maar ze dreigen wel dat ze je gegevens niet meer door gaan geven .
+1
John Spithoven
De ledenlijst van AGRO connect

agroconnect.nl/overagroconnect/ledenlijst.aspx/

Ze laten hun data via AGRO connect lopen en hebben JoinData nodig om het intellectueel eigendom te ontnemen van de boer.
+3
Realisme
@John Spithoven zolang je dus niet aan join data betaald is alles wat ze doen met jouw data illegaal?
overstekend wild
@John Spithoven hoe kom je er van af als je al ingelijfd hebben
magerehein
@John Spithoven In de mail van JD staan al geen zuivel verwerkers meer tussen alleen rabobank en crv nog.Valt dat allemaal onder zuivel.nl ?Van alles wat JD ooit verstuurd heeft komt alles in de spambox terecht.Hier is dus niks meer te traceren wat er ooit verstuurd is
Twentsch Land
Berichten in de spambox die toch van belang kunnen zijn verzenden naar je eigen email, komt het in je normale mailbox.

@magerehein
Cowboy3
@magerehein De grootste staat er wel tussen RFC.
Dat alle software bedrijven van management programma's tussen staan is ook zorgelijk.
Jannus
Quote Reactie van @John Spithoven:
JoinData

Uitknijpdata
hans1980
Gisteren toevallig ook mail gekregen hebben onze join data gestopt ???
Nergens een factuur gezien??

Maar nu mag ik factuur zelf opvragen na invoering 10 persoonlijke gegevens???@##
+2
Realisme
@hans1980 er is ook nooit een factuur gestuurd, alleen een betalingsverzoek die je na betaling en daarmee acceptatie van join data als factuur mocht beschouwen. Dus feitelijk kunnen ze helemaal geen aanmaningskosten rekenen omdat jij totdat je betaald geen klant ben en ook geen dienst afneemt.
overstekend wild
@Realisme ah, ik meende dat de zuivel het afdwingt en inhoud
+1
John Spithoven
Zie screenshot, allemaal openbare info van internet geplukt. Ik kan het vinden dus onze vertegenwoordigers ook .

AGRO connect die Joindata nodig heeft om het intellectueel eigendom van ons te ontnemen. AGRO connect waar het gehele agro complex bij aan gesloten is slaafs aan de Farm to fork strategie.
Boeren worden gedwongen via leveringsvoorwaarden slaafs te worden en bestuurders/Agro complex is maar wat blij dat ze slaafs mogen zijn aan Timmermans.

Ik heb het gisteren links en rechts bij bestuurders neergelegd, op 1 bestuurder uit de varkenshouderij na, geen reactie.

Zeer bijzonder!!!!

(klik om te vergroten)

J Andringa
@John Spithoven voor de beeldvorming van het verhaal staan er alleen plaatjes van plantaardige gewassen bij 😅

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's timmermans , twitter , jan cees vogelaar , brussel en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
55
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
0