Wat betekent het einde van emissiearme vloeren?

Op basis van een onderzoeksrapport naar emissiearme stallen heeft het kabinet besloten de werking van emissiearme rundveestallen op nul te stellen. Dit kan grote gevolgen hebben voor boeren met emissiearme stallen en voor bedrijven die vergunningen willen aanvragen.

Uit het onderzoek blijkt dat de onderzochte stalsystemen in veel gevallen meer uitstoten dan de emissiefactor die nu in de Rav staat. Jeroen van Boxmeer, adviseur ROM over de conclusies van het onderzoek: “Er is gekeken naar emissiearme vloeren in rundveestallen en er is geconcludeerd dat emissiearme vloeren geen ammoniak reduceren. De Lely Sphere en het CowToilet zijn niet in het onderzoek betrokken.”

Deel dit topic

Reacties

Jannus
Nog zoiets

[tiktok]https://www.tiktok.com/@bertzuidema/video/7260142963576114458[/tiktok]
bio boer
Er was pas ook bekent gemaakt dat n verlies bij rooster vloer hoger is dan ze dachten meschien hadden ze de traditonele vloer ook moeten meenemen met de onderzoeken
klant
@bio boer nu hoger is 30 jaar geleden ook hoger veel meer stikstofruimte
Jean-PierreK
@bio boer , dat ging over niet-reactief stikstof. En dat was een traditionele roostervloer. De resultaten van enkele andere systemen (waaronder cow toilet) moeten nog gepubliceerd worden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's jeroen , lely , werking , ammoniak , stallen , rooster , aanvragen , cowtoilet , sphere , lely sphere en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0