Fors minder stikstof in de bodem door afbouw derogatie

De afbouw van de derogatie leidt tot 18 procent minder stikstof in de bodem door dierlijke mest. Dat meldt demissionair minister Adema op basis van onderzoek door Wageningen Environmental Research (WER).

Deel dit topic

Reacties

+4
Kars
Heel verhaal en de uitkomst komt op zelfde uit, we schieten er niks voor milieu of bodem, uitspoeling mee op, maar we hebben die veehouders toch weer kunnen pesten.
+2
jan 10
Sinds de natuur heilig verklaart is zal economie ondergeschikt zijn,het nieuwe groene geloof ,vooral door de CU ers zonder bijbel is het ,,de nieuwe kerk ,,.
+2
Jean-PierreK
Best bijzonder dat WUR tot conclusie komt dat nitraat daalt zonder derogatie, terwijl onderzoek van hunzelf (uitgevoerd door Herman de Boer) aangeeft dat nitraat op droogtegevoelige zandgronden stijgt. Dat onderzoek was mede gefinancierd door Mesdagfonds, toen nog onder leiding van @JanCees .
spotmelker
@Jean-PierreK ach, de WUR.... die blijven de onzin herhalen zodat ze er zelf in gaan geloven en ze worden er nog voor betaald ook.
j h p
@spotmelker U vraagt, zij draaien.
+1
spotmelker
@j h p correctie: ik vraag niks en zij draaien door.
nescio
@Jean-PierreK Het is berekend, niet onderzocht. Hoog opgeleide van WUR leven in theoretische werkelijkheid.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , bodem , derogatie en stikstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0