Coalitie Noord-Holland sluit onteigening niet uit

De coalitie van BBB, VVD, GroenLinks en PvdA die de provincie Noord-Holland gaat besturen gaat zich 'tot het uiterste' inspannen om onteigening van boerenbedrijven te voorkomen. Dat lijkt de komende vier jaar niet aan de orde, maar als het toch nodig blijkt, wordt de wettelijke procedure gevolgd om volledige schadeloosstelling te kunnen bieden, schrijven de partijen in hun coalitieakkoord Verbindend vooruit.

Deel dit topic

Reacties

+5
Twentsch Land
Nou nou BBB .... hadden jullie niet iets ander beloofd voor de provinciale verkiezingen !
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Twentsch Land:
hadden jullie niet iets ander beloofd voor de provinciale verkiezingen

Politiek is compromissen sluiten...
+1
Twentsch Land
Dat is in zekere zin zo, ik noem politiek wel eens als gehuwd met geven en nemen, huwelijks gelofte heb elkander trouw en na een week vreemd gaan .......ieder zijn gedachte er maar over maar bbb had beter voor de verkiezingen zich dan maar iets anders moeten uitspreken !!

We kunnen het nu ook kiezers bedrog noemen.

@Grasbaal
+3
Grasbaal
Quote Reactie van @Twentsch Land:
We kunnen het nu ook kiezers bedrog noemen.

Ze zitten er niet alleen... het moet geen 2e PVV worden.
+1
Twentsch Land
@Grasbaal

vindt wel dat je er wat om heen fiets om je gelijk te halen.....voor een verkiezing een heel uitgesproken woord zeggen en al vrij snel het te breken is niet goed naar je stemmers toe.
+2
Albert Altena
@Twentsch Land Nee. Dat kun je geen bedrog noemen.
Als je dat zegt weet je niet wat "besturen" betekend.
de jonge
@Grasbaal welke compromissen hebben die andere partijen dan gedaan ?
Braboboer
@Twentsch Land

Ze hadden ook net als in Brabant en Utrecht langs de zijlijn kunnen staan.
Twentsch Land
Soms is dat beter, vooral als je ze dan kunt uitzwaaien.

@Braboboer
+6
koenklaas!
Ingraid de Sain van de BBB heeft daar daarnet nog op gereageerd. Onteigening door stikstof gaat niet omdat het geen planologische wijziging is. Dus voor stikstof wordt er niet onteigend, daarin tegen kan er wel een herbestemming kunnen komen op een stuk grond en dan is er een soepele regeling ook welkom zodat de ondernemer die daar zit alle middelen tot beschikking krijgt om zijn bedrijf elders voor te kunnen zetten. Maar in eerste instantie wordt er eerst gekeken wat het bedrijf zelf kan doen om te blijven zitten om aan de doelstelling te voldoen.
+4
diezel
Wat een fascinerende tijd. Toch?
Niet te kritisch zijn hoor mensen, anders hoor je niet meer bij "de groep". 😴
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @diezel:
Niet te kritisch zijn hoor mensen

Je hebt liever een dictatuur?
de jonge
@Grasbaal ach als ik dan kijk wat er afgelopen jaren gebeurt is, nu gebeurt en er nog aan zit te komen.. leven wij dan nog in een echt democratisch land? Een kenmerk dat in vrijwel alle definities terugkomt is het ondemocratische karakter van dictaturen. Gebruikelijk is dat de scheiding der machten, de scheiding van de wetgevende macht, de uitvoerende macht en de rechterlijke macht, niet of onvoldoende aanwezig is en dat de overheid of de betreffende machthebber (dictator) zelf niet (geheel) onderworpen is aan het recht. Mensenrechten hebben er vaak geen, nauwelijks of hooguit slechts propagandistische betekenis.
+1
Putjeschepperr
@Grasbaal zitten we al in
+1
GJKlaassen
Als het niet aan de orde is, is het geen probleem. Komt het wel aan de orde dan kun je de boel laten klappen.
p.w.
"Ja. @ProvincieNH gaat de provincie VOLBOUWEN
Dahaag grutto's. Dahaag principes
Grote Verliezer van PS2023 is uiteindelijk de BBB geworden, "de middenpartij voor normale mensen" (dixit Jelle 'Verrader' Beemsterboer) leverde zomaar even wat snoeiharde breekpunten (boeren onteigenen, niet bouwen in weilanden) in."
geenstijl.nl/5171392/…
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @p.w.:
Grote Verliezer van PS2023 is uiteindelijk de BBB geworden, "de middenpartij voor normale mensen" (dixit Jelle 'Verrader' Beemsterboer) leverde zomaar even wat snoeiharde breekpunten (boeren onteigenen, niet bouwen in weilanden) in."

Wat vind je van de onteigening uitleg van Jack Rijlaarsdam?:

Quote:
Jack: Kijk naar de context. Onteigenen is niet leuk. Meestal. De overheid mag bij aankoop van grond of een bedrijf niet meer betalen dan de marktwaarde vanwege verboden staatssteun. Er is een listige manier om iets meer te betalen zodat de boer bij verplaatsen een betere uitgangspositie heeft. Bij onteigening mag er bovenop de marktwaarde wel nog een extra vergoeding betaald worden voor extra kosten die samen hangen met de verplaatsing. Dit heet volledige schadeloosstelling. Deze extra vergoeding mag alleen uitbetaald worden bij onteigening. Dus wat gebeurt er vaak in de praktijk: overheid en ondernemer doen alsof er onteigend wordt om de extra vergoeding uit te kunnen betalen. In de praktijk hebben overheid en ondernemer dat soms bewust afgesproken en is er sprake van "minnelijke" onteigening. Door onteigening echt radicaal uit te sluiten, lopen sommige ondernemer dus de extra vergoeding mis. Soms is dat net nodig om een verplaatsing rond te rekenen. Ik denk dat de manier waarop in dit coalitieakkoord over onteigening wordt gesproken best slim is. Maar goed, da's mijn mening.
torrarica
@Grasbaal Heel goede uitleg van Jack en van Grasbaal, er zijn altijd mensen die het niet snappen of willen snappen hoe de wereld in elkaar zit.
Noordoost
Karolien is ook al om wbt de statushouders; van elke 3 huizen moet er van haar 1 naar statushouder…
Tis echt een partij voor boer en burger 😬
+3
jhackert1986
@Noordoost BoerBurgerBuitenlanders
+2
torrarica
@Noordoost je kunt het ook anders lezen, Caroline wil dat als er 3 huizen vrij komen er minstens 2 naar eigen inwoners gaan en niet alle 3 naar statushouders, zoals nu soms gebeurt.
+4
BBB Noordholland
Op sociale media gaat de geruchten inzake onteigening. BBB Noord-Holland is daar optegen. Er staat duidelijk in het coalitie akkoord dat er niet verplicht onteigend word voor stikstof. Laat dat duidelijk zijn. Wel is er een financiële vergoeding om boeren die willen verplaatsen maximaal te faciliteren. Bij vragen horen wij het graag: noord-holland@boerburgerbeweging.nl
marcsterreborn
@BBB Noordholland dat er niet verplicht onteigend word
Kennen ze bij jullie in NoordHolland ook vrijwillige onteigening? Bijzonder wel....
Jannus
@BBB Noordholland mooi dat de meelezers hier de zenuwen even glad strijkt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onteigening , vvd , pvda , groenlinks en bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
1.949