CBS: veehouderij blijft onder stikstof- en fosfaatplafond

De uitscheiding van stikstof in dierlijke mest lag in 2022 0,8 procent lager dan het jaar ervoor en 4,6 procent onder het stikstofplafond. De fosfaatuitstoot nam wel iets toe en kwam 1,6 procent hoger uit dan in 2021, en blijft 0,2 procent onder het fosfaatplafond.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Mooi kan fosfaatbank open
bio boer
@hans1980 de plafonds willen ze 10% verlagen zitten er nog geen % onder 🤦‍♂️
bio boer
@bio boer
Quote:
De fosfaatuitscheiding nam in 2022 toe ten opzichte van een jaar eerder, maar bleef wel onder het nieuwe productieplafond van 150,7 miljoen kilo. In 2025 wordt het productieplafond verlaagd tot 135 miljoen kilo fosfaat. De fosfaatproductie van de melkveesector was vorig jaar 77 miljoen kilo tegen 74 miljoen kilo in 2021.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , veehouderij , stikstof en fosfaatplafond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0