Drentse melkveehouder Roy Meijer: 'Toekomst jonge boeren niet stabieler na opstappen LTO uit landbouwakkoord.' Is er nog toekomst voor Piet Adema?

De onderhandelingen over het landbouwakkoord zijn dinsdagavond laat afgebroken en er klinken harde verwijten vanuit beide kampen. De ‘jonge boeren’ van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) onder voorzitterschap van melkveehouder Roy Meijer uit Witteveen zijn niet uit het overleg gestapt en betreuren het opstappen van de LTO.

Deel dit topic

Reacties

+10
overstekend wild
Is er nog toekomst voor meehuiler Roy? Roy ga naar huis en aan werk joh
+1
BertK
Inbreng van NAJK, de toekomst van de boeren, heeft bij monde van Roy blijkbaar - na al de maanden praten - niet genoeg overtuigingskracht gehad....

Beter je best doen Roy!
weurding
Is najk er nu wel of niet uitgestapt, beetje tegenstrijdige berichten bierboven
Braboboer
@weurding

Hun statement is ook erg vaag. Het landbouwakkoord is niet meer houdbaar volgens ze maar er staat niet duidelijk dat ze er uit zijn gestapt.

Het zou in ieder geval heel dom en naïef zijn om nu nog te blijven.
+3
labella
@weurding die jongeren kunnen tegenwoordig ook niets meer zelf beslissen, ik denk dat ze het nog even aan lto moeten vragen of ze nu wel of niet uitgestapt zijn..😁
+1
Braboboer
@weurding

dvhn.nl/drenthe/…

Kan dit niet lezen maar ze zijn dus wel opgestapt.
labella
@Braboboer opgestapt ongetwijfeld wel anders kun je überhaupt niet uitstappen maar daar staat dus dat ze niet uitgestapt zijn....
+4
Noorderling
Dat het hoog oploopt bij LTO en daardoor extra overleggen ingelast zijn kan ik inkomen.
Dan vraag ik me wel heel erg af wat bij LTO wel een breekpunt zou zijn en bij NAJK niet?
Gaat over de toekomst, maar jezelf schaakmat zetten met allerlei maatregelen kan altijd nog. Wel zekerheid met slechte voorwaarden, dan maar onzekerheid en er zelf nog wat van kunnen maken.
Vanzelf gaat het toch nooit, verdienmodel in wereldmarkt is ook een illusie.

Heb geen enkele gunst van het kabinet of coalitie gelezen, laat ze er gaar in koken. De bal had wel veel meer bij de politiek neergelegd kunnen worden dat zij vooral niks willen. Laat het daar maar knetteren.
Bij voorbaat was bekend dat het akkoord naar chantage neigde, nu de politiek teleurgesteld is weet je ook dat het kwartje vooral hun kant op zou moeten vallen en dat dat mislukt is. Niemand sluit een deal om er minder van te worden.
+3
Braboboer
@Noorderling

NAJK zijn nog naïeve jonge mensen die de mooie woorden van dit kabinet geloven.

LTO wilde het graag zwart op wit.
theo-lamers
@Noorderling Door het klappen van het LBA wordt het voor bedrijven nabij N2000 onmogelijk om plannen te maken want er wordt niks meer gefinancierd door banken. Zit je midden in een polder dan is er veel minder onzekerheid denk ik want alles kan gewoon doorgaan ik verwacht dat investeringen gefinancierd kunnen worden. Voor de piekbelaster wordt de LBV+ en LBV nog enige optie en ook dat is maar de vraag of dat die door de eerste kamer gaat komen.
overstekend wild
@theo-lamers met 6% rente hoef je niet zo hard veel plannen te maken. Dan maar een periode van optimaliseren en investeren vanuit de cashflow voor die groep. Beter dan zoals Noorderling het schetst
+2
Noorderling
Quote Reactie van @theo-lamers:
Door het klappen van het LBA wordt het voor bedrijven nabij N2000 onmogelijk om plannen te maken want er wordt niks meer gefinancierd door banken.

Gelukkig financieren ze nog wel in >25km gebieden.
Gelukkig financieren ze wel pas melders.
Gelukkig financieren ze wel interimmers of bedrijven zonder enig vergunning waar na de aanwijsdatum akkerbouwbedrijf omgezet is in melkvee.
Gelukkig is de bank een filantropische instelling die zorgt dat iedereen grondgebonden kan worden met grond van 1ton per ha en 6% rente.

Gelukkig hebben gemengde bedrijven geen enkel probleem met een graslandnorm, of nog beter een blijvend graslandnorm.
Gelukkig heeft fiscale wetgeving totaal geen invloed op de grondmarkt en condities waarom bedrijven op papier intensief zijn, maar in de praktijk al het voer van grond komt en mest netjes wordt geplaatst.
Gelukkig voldoen we na afschaffen van derogatie gegarandeerd aan de KRW normen door meer kunstmestgebruik.
Gelukkig hoeven we straks geen kalveren meer te onthoornen en mogen we ze ook nog 14 dagen langer houden.

De puzzel is wat complexer dan 1 stukje er uit vissen welke jou misschien wel raakt en voor een individu wel echt een obstakel kan zijn.
Gedeelde smart is halve smart, overal is wel wat. Maar speel nooit weer de een uit ten koste van de ander zoals in fosfaatrechtendossier.
jhackert1986
@theo-lamers Komend weekend valt de beslissing of de Lbv en Lbv+ door de eerste kamer komen.
hans1980
@jhackert1986 lukt dat niet dan? Links heeft meerderheid
jhackert1986
@hans1980 dat is afwachten
demelkboer
@jhackert1986 links bepaald. Niemand betaald.
robbies
@hans1980 Is binnen CDA nog geen gelopen race
jhackert1986
@robbies binnen GL/PvDA ook niet
robbies
@jhackert1986 dat is zeker waar
familie pelle
@robbies
Quote:
. Is binnen CDA nog geen gelopen race

Is dat voor de bühne dat het moeizaam gaat of is er serieus verdeeldheid?
jhackert1986
Bij het cda gaat alles moeilijk totdat het toverwoord gezegd wordt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , kampen , lto , melkveehouder , najk , jonge boeren , toekomst , Agrarisch en witteveen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0