Hoe onze lieve heer melkveehouderij ooit bedoelde

Veel melkveehouders staan op een tweesprong. Mee met de grotere, intensieve boeren en hopen dat je van de maatschappij die ruimte blijft krijgen? Of teruggaan naar de op gras gebaseerde oorsprong van de melkveehouderij, met wellicht meer werkplezier? Dat laatste kan zeker, maar dan wordt het wel tijd dat zowel regering als LTO in het […]

Deel dit topic

Reacties

weurding
Hoe onze lieve heer het ooit bedoelde.... laten we dat ook even loslaten op de huidige bijna 18 miljoen inwoners van allerlei pluimage die ons land nu kent.....🙄
Wolswinkel
Staan de nodige tegenstellingen in. Koopt ''die grote'' boer grond om te extensiveren is het weer niet goed. Wat is er mis met natuurgrond op afstand? Bij Shell of KLM kopen diezelfde moraalridders hun CO2 uitstoot af door een boom te adopteren in een of ander apenland..

Het is wat met die oud veehouders, bank-en cooperatiebestuurders.. Zien allemaal het licht op hun oude dag.. Zoals onze lieve Heer het bedacht heeft.... Zoals Hij het bedoelt heeft gaan wij mensen niet bewerkstelligen. Over maakbaarheid gesproken.. Grapjurken.
+1
Braboboer
Zo zien de linkse rakkers het graag

De intensieve opofferen zodat de wenslandbouw door kan.
jhackert1986
Wensen...
Aan het einde van het stuk is duidelijk dat je je rekeningen betaald met melkgeld.
Auteur spreekt met dubbele tong
grös
Ik heb het stuk nog niet goed gelezen, maar volgens FrieslandCampina moeten we toch wel wat maïs verbouwen voor een betere wereld, want dat is goed voor de co2 score. Dat je dan een berg organische stof verbrand zien ze blijkbaar niet. Wie teelt er no-till maïs teelt in Nederland? Het is zo als het op papier maar klopt in de kringloopwijzer, want dat kunnen ze goed verkopen in Den-Haag / Brussel. Die gaan echt niet over de draad stappen en een schep in de grond steken.
jhackert1986
Ummmm....
Had onze lieve heer in den beginne twee soorten mensen gemaakt?

1 met een buidelzakje
1 met twee kleine melktankjes?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , melkveehouderij , lto , melkveehouders en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0