Uitkoopregeling maakt niet van elke boer een miljonair

Niet elke boer die van de uitkoopregeling gebruik zal maken, wordt daarmee miljonair. Volgens de overheid is de regeling die er ligt 'woest aantrekkelijk' voor boeren. Maar dat gaat voor de meesten niet op, zeggen experts tegen RTL Z. "Veel boeren hebben ook leningen uitstaan bij de bank en die zullen ze moeten aflossen."

Deel dit topic

Reacties

+8
casev2
Ze vergeten alleen nog even dat de helft van die 120% linearecta naar de belastingdienst gaat omdat herinvesteren niet kan...
Jannus
@casev2 Kijk eens even terug en luister naar hetgeen gezegd wordt,hoe zou deze man in deze tijd kijken naar zijn partij achtergrond,

vanaf 30 min wordt het goed luisteren

George
Quote Reactie van @casev2:
Ze vergeten alleen nog even dat de helft van die 120% linearecta naar de belastingdienst gaat omdat herinvesteren niet kan...

Het ligt eraan wat ze kopen , van productierechten zoals voorheen melkquotum en nu dus P rechten geef je inderdaad 49% af. Maar van landbouwgrond en woonhuis wat privé staat geef je dan weer niks af. Dat hoef je niet eens te herinvesteren als je niet wilt. Maar iedereen is altijd zo ontzettend bang voor de belasting. Er zullen best wel fiscale manieren te vinden zijn om de belastingdruk te verlagen.
hans1980
@George Nou?? Je bent geen boer meer
Kijk jij bent akkerbouwer geworden die hieraan meedoen een beroepsverbod dus 50% aftikken
de Tank
@hans1980 Ik ga er vanuit dat alleen degene die al wilden stoppen gaan stoppen met deze regeling.
+1
j h p
@hans1980 Je kunt als veehouder wel meedoen en herinvesteren als akkerbouwer.
casev2
@j h p waarin wil je herinvesteren dan als akkerbouwer? Een dikke fendt en een ploeg? Tja...

Ps, George, die sloopregeling is per m2 stal oppervlakte. Een stal die veelal voor weinig op de balast staat, en nu voor zo'n 800 euro per meter (heb ik volgens mij ergens gelezen) gesloopt. Nogal een boekwinst denk ik..
HansBa
@casev2 als je een stal hebt van 800 m2 zal die dan 160.000 opbrengen. Hier is voor de rood voor rood regeling ook 800m2 nodig alleen brengt een bouwkavel hier vaak meer op.
+1
marcsterreborn
@HansBa beide regelingen mag je combineren
+2
matt
@HansBa 8x8=64 en dan nog 4 nulletjes,ik zou het niet doen want dan moet je héél véél belasting betalen 🙂))
+1
HansBa
@matt haha, je hebt gelijk, was nog niet goed wakker denk.
+1
de Tank
@casev2 45 euro/m2 sloopsubsidie.
+2
de Tank
@casev2 voor 800 euro/m2 mogen ze de mijne morgen slopen.
Tommie1
@de Tank Als ie nieuw is krijg je zelfs nog iets meer.
+1
de Tank
@Tommie1 800 is oké
bio boer
@casev2 bewaarloods bouwen en je bestaande productie gebouwen schrijf je ook meteen helemaal af
+2
pieta
Quote Reactie van @casev2:
Een stal die veelal voor weinig op de balast staat, en nu voor zo'n 800 euro per meter (heb ik volgens mij ergens gelezen) gesloopt. Nogal een boekwinst denk ik.

Als ze dat bij mij durven te geven gaat ie acuut plat. Wil ik ook nog belasting betalen. Geen probleem. Wij hebben een oude ligboxenstal(gemm 30 jr oud) van 1.500 m2. Daarnaast nog een jongveestal van 800 m2. Heb je al uitgerekend wat er dan overgemaakt zou worden?
+1
robbies
@pieta 800 euro is het nooit. Dan ga ik er ook nog eens over nadenken
mlkvhoudr
@robbies hier recht van opstal, gebouwen van mij grond van de verpachter, dan is 800 euro ineens wel verleidelijk 🙂

Maar ik martel nog even door
Hooibaaltje
@j h p een veevoer wordt normaal gesproken geen akkerbouwer. Uitzonderingen daargelaten.
Hooibaaltje
@Hooibaaltje veeboer bedoel ik
weurding
@Hooibaaltje je land bepaald voor een groot deel of het kan
jan-cees
@j h p welke misdaad moet je begaan voor een beroepsverbod? Veehouder zijn?

Op basis van artikel 28 Wetboek van Strafrecht kan een beroepsverbod als bijkomende straf worden uitgesproken. Dat is een pittige straf. In de wetsgeschiedenis is daarom ook niets voor niets omschreven dat een beroepsverbod is bedoeld als een zware sanctie en dat het daarom niet lichtvaardig mag worden opgelegd. Met andere woorden, alleen als het ‘echt bont is gemaakt’ komt een dergelijke straf aan de orde. Maar wanneer heeft een verdachte het nu echt te bont gemaakt?

In Vaklunch #68 concludeerden we al dat het aantal delicten waarvoor een beroepsverbod kan worden opgelegd sinds 1 april 2010 is uitgebreid. Die delicten betreffen onder andere valsheid in geschrift (artikel 225 e.v. Sr), faillissementsfraude (artikel 340 e.v. Sr) en belastingfraude (artikel 69 AWR). Reeds om die reden dient goed bekeken te worden of de feiten waarover wordt geoordeeld al dan niet voor 1 april 2010 zijn gepleegd. Hoewel dat al een lange tijd geleden is, is het zeker in fraudezaken niet ondenkbaar dat een rechter nu pas over dergelijke feiten oordeelt. In Vaklunch #183 kwam het oordeel van de Hoge Raad aan de orde dat artikel 1 Wetboek van Strafrecht een beroepsverbod voor voornoemde feiten dat is begaan voor 1 april 2010 niet mogelijk is.

Economie
Sport
Entertainment
Tech
Lifestyle
EditieNL
Uitzendingen
Ook vriendinnetjes slachtoffer
5,5 jaar cel en tbs voor huisarts vanwege ontucht met dochter en vriendinnetjes
Aangepast 30 januari 2019 14:55
Archieffoto Beeld © ANP
Een 38-jarige huisarts uit Leiden is veroordeeld tot 5,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging vanwege ontucht met zijn dochtertje van twee jaar en later ook met twee vriendinnetjes van haar.

De arts, Maarten B., maakte ook tientallen filmpjes van ontblote meisjes en jonge vrouwen in de behandelkamer. Hij pleegde daarbij ontuchtige handelingen met zeven minderjarige patiëntes. Hij maakte kinderporno en had die ook in bezit.

Beroepsverbod van vijf jaar
De rechter vond dat vrijwel alle aantijgingen van het Openbaar Ministerie (OM) tegen B. bewezen waren. Na zijn straf heeft hij ook een beroepsverbod opgelegd gekregen van vijf jaar.

De straf is iets lager dan de zes jaar celstraf en tbs met dwangverpleging die de aanklager had geëist. Dat komt omdat ontucht met één vriendinnetje van zijn dochter volgens de rechter niet was bewezen.

Je komt dan als “piekbelaster” in mooi daglicht

Kun je met een beroepsverbod nog vrij reizen?

Het is een strafmaatregel toch?
Hoe leg je uit dat je een levenslang beroepsverbod hebt?
j h p
@jan-cees Is toch typisch iets voor een bananenrepubliek, ben 32 jaar veehouder, wilde nooit iets anders en wil ook niets anders en zit op een plek waar je niet veilig zit als veehouder, maar blijkbaar ben ik al 32 jaar een crimineel, hoe denk je dat ik er in sta?
altijdbeter
@jan-cees Ik vind de eis ook schandalig, maar op zich zou het kunnen, maar dan zou de inkomensschade ook contant gemaakt moeten worden en dat gebeurt niet.
t zal wel
@George vind je dat vreemd george. alles wat je verdiend hebt is al eens belasting over betaald soms meer dan een keer, dus dat wat je overgehouden hebt mag je toch wel proberen om zoveel mogelijk te behouden. of dat de overheid zo fraaie partner is....er komen er makkelijker aan de centen.....
+1
George
@t zal wel
Je hoeft echt niet de helft belasting te betalen. Van een woonhuis welk privé staat en landbouwgrond zelfs helemaal niks! Alleen over de P rechten. Het valt allemaal nogal mee met die belasting.
mlkvhoudr
Nee want miljonair ben ik al dus kan t niet 2 keer worden 😎
+1
labella
@mlkvhoudr multimiljonair..😉
+1
Braboboer
@mlkvhoudr

Bij de rabobank? 😉
+3
mlkvhoudr
@Braboboer ik werk er naar toe hypotheekvrij te worden binnen afzienbare tijd maar goed dan moet het plan wel zo uitpakken zoals ik het nu verwacht, ik kan ook niet in de toekomst kijken misschien komt er nog een kans voorbij die ik niet kan laten schieten, maar hier geen grote hypotheek meer na al die jaren
+3
demelkboer
Ze vergeten dat die boeren dat vermogen nu ook al bezitten
+2
demelkboer
@demelkboer maar goed : alles voor de beeldvorming
+1
Twentsch Land
Dat is nou net het punt, het wordt gebracht dat de boeren ik weet wel niet hoeveel krijgen terwijl het nog maar de vraag is of ze er beter bij weg komen.

@demelkboer
+1
de Tank
@Twentsch Land klopt, omdat ik van plan ben binnen paar jaar te stoppen vragen ze mij ook of ik mij uit laat kopen. Mensen hebben geen idee, denken echt dat het schip met goud voor elke boer die stoppen wil zo aan komt varen.
+1
j h p
@Twentsch Land moet je alleen maar eens kijken naar de termijnen en de voorwaarden van beroepsverbod en van sloop of herbestemming, ik denk dat het alleen interessant is voor diegene die toch al wel wilden stoppen en op de plek willen blijven wonen.
Gaat niet de stoppers geven die de overheid graag wil.
bio boer
@j h p dan is de vraag wat gaat er met ze gebeuren als ze blijven zitten
+3
boer.
Als minister van de Wal haar stolpje verkoopt is ze ook miljonair
bio boer
Voor intensieve veehouders zonder grond is mooie kans om van je bedrijf aftekomen
demelkboer
@bio boer de melkveehouder op leeftijd toch ook. Die stallen kom je ook niet af
bio boer
@demelkboer dat verschild per buurt als er boer in de buurt zit die wil groeien kan best zijn dat die 2e locatie begint als je piekbelaster bent is het meschien weer anders
pieta
@bio boer Ik hoorde van mijn intensieve buurman dat de varkens historisch duur zijn. Ik geloof niet dat ie haast heeft om er maar vanaf te komen. 😁
bio boer
@pieta dat is moment op name die regeling is nu
bio boer
@bio boer stoppen met hoge prijzen is altijd maklijler dan dat je zwaar verlies draaid dan moet je verlies ook nog aflossen met de verkoop
pieta
@bio boer Ik kan niet in een ander zijn gedachten kijken maar in mijn buurt zijn de varkensbedrijven allemaal continue aan het ontwikkelen.
bio boer
@pieta ik ken geen varkens houder zit eigelijk niks hier

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overheid , bank , miljonair , uitkoopregeling en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
47
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
0