Veehouders checken massaal in bij Aerius Check

De eerste dag dat veehouders konden zien of hun bedrijf tot de piekbelasters behoorde, leidde direct tot lange wachttijden. Afbreken betekent dat de gegevens opnieuw moeten worden ingevuld, aldus een woordvoerder van het ministerie van LNV.

Deel dit topic

Reacties

+6
klant
Ezels
bio boer
Hier ook vast gelopen nu weet ik al dat dat ik geen piekbelaster ben maar uit nieuwschierigheid stal van 1000 koeien op traditonele vloer aan het berekenen maar hij is al 20 min bezig 😅
bio boer

(klik om te vergroten)

jhackert1986
@bio boer drukker dan normaal
bio boer
@jhackert1986 wat zou normaal zijn ?
bio boer
@jhackert1986 he nu andere tekst 🤣

(klik om te vergroten)

bio boer
@bio boer het resultaat hier met fictief bedrijf 1000 koeien met traditonele vloer 13.000 kg amoniak
Dan zal ik met 8000 kg amoniak ook niet in aanmerking komen 😅

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

demelkboer
@bio boer ik kom bij jou investeren. Vraag effe bouwvergunning aan voor 1000 koeien. Ik stap nu in de auto ik kom er an
bio boer
@demelkboer provincie neemt niks in behandeling ook al heeft je uitstoot een deposietie van niks
+1
demelkboer
@bio boer oke ik draai weer om
bio boer
@bio boer haal 1 mol per ha op 0.42 ha totaal binnen de 25 km
Greetje
@bio boer ik kom op 734 mol. Ruim van de 2500 af, maar het valt me niet eens mee, dacht dat we verder van de gebieden afzaten.
bio boer
@Greetje windrichting heeft ook effect zit de natuur no van je draag je snel meer bij dan zw waar de windrichting zelden is maar ook de oppervlakte maakt uit
Greetje
@bio boer Jah oppervlakte doet het hem denk ik, Weerribben zijn 10000ha.
T60401
@bio boer enig idee hoe ze van 0,1 mol N ha jr naar 1105 mol N ha jr gaan? Bij die laatste moet de eenheid ha toch niet bij staan.
bio boer
@T60401 dat is de belasting op de natuur totaal volgend mij en ik draag daar 0.10 aan bij
+1
JappieJo
Mijnrvo ging wel lekker vlot😎
bio boer
@JappieJo klopt komt om ik gisteren klaar was in mijn percelen met 300 percelen en 10 ha sloot
+1
de Tank
Groningen 0, hoef niet te kijken.
+1
robotmelker
60 % van de piekbelasting in Gelderland... De overblijvende melkveehouderij wordt door politiek den haag met de grasland gve norm gekleineerd nog een paar varkens en kippen boeren opruimen en Nederland is klaar voor natuur industrie en woningbouw
hypotheekboer
@robotmelker dan vraag je je echt af waar zijn ze mee bezig met dat LbA. Helemaal de weg kwijt. Wat lost een gve norm nu op? Waterkwaliteit? Heeft Herman de Boer toch aangetoond dat onder derogatiebedrijven waterkwaliteit beste is.
bio boer
@hypotheekboer bij einde derogatie onstaat er een fors mest overschot dat zien ze als probleem
Kars
@bio boer bij meer natuur en minder landbouwgrond dan toch ook. Wanne kul.
+5
de Tank
Ik zal wel weer ergens een afslag gemist hebben maar waren de geleerden het er niet over eens dat met Aerius geen piekbelasters konden worden aangewezen?
+1
Holstein
@de Tank Volgens mij zijn dit ook helemaal geen piekbelasters, maar meer (theoretisch in elk geval) piek-emissie bedrijven. De term belaster gaat over hoeveel stikstof er op natuurgebieden neerslaat (depositie). Omdat men daar met Aerius helemaal niet uitkomt, kiest men er nu dan maar voor om bedrijven op basis van veel uitstoot op te kopen. Of dit ook minder depositie geeft op die natuurgebieden is in veel gevallen nogal twijfelachtig. Er wordt immers gekozen voor een maximale afstand van 25 km tot het natuurgebied, terwijl inmiddels al is vastgesteld dat de depositie van boerenbedrijven na 500 m eigenlijk al niet meer meetbaar en significant is. Een kostbare maatregel met waarschijnlijk weinig effect, maar je moet wat als je als kabinet geen gezichtsverlies wilt lijden, en de burger toch wel betaalt...
En voor de boer die het uitkomt, doe er je voordeel mee!
Jannus
Quote Reactie van @Holstein:
Een kostbare maatregel met waarschijnlijk weinig effect

Het is allemaal te woest aantrekkelijk en als iets te mooi lijkt dat het is zal het ook wel zo zijn,maandag is een dag om nuchter te worden van het weekend dus slaap er een nachtje over en morgen weer gezond op
+2
George
@Jannus
Ze willen gewoon allemaal weten of ze mee kunnen doen , velen willen er maar al te graag op een goede manier vanaf! Is ook geen schande , dat wordt er door andere van gemaakt.
+1
de Tank
@George als je in die situatie zit is het sws wijs alle opties te onderzoeken.
+3
NickR
Ben benieuwd of er nog een lolbroek komt die een scriptje gaat schrijven en zo Aerius permanent bestookt met grote berekeningen, zodat het systeem plat ligt.
+4
arie.j
Quote Reactie van @NickR:
Ben benieuwd of er nog een lolbroek komt die een scriptje gaat schrijven en zo Aerius permanent bestookt met grote berekeningen, zodat het systeem plat ligt.

En niet alleen lolbroeken, maar wellicht ook milieu mensen om later kritiek erop te spuien, journalisten voor een interessant stukkie enz.
Ben nog steeds van mening dat ieder die mogelijk in aanmerking komt, daar gewoon een brief van de overheid over hoort te krijgen
Dan kan alles desgewenst nog nagecheckt worden.
Maar dan zit je niet nodeloos in spanning
En ga je als boer, niet met weet ik wat voor adviseurs nodeloos contact opnemen.
+3
Weidezicht

(klik om te vergroten)

kanniewaarzijn
@Weidezicht Advies van de NPV.
ted9
@Weidezicht Dus als je je buurman wil naaien weet je wat je moet doen...
bio boer
@Weidezicht wat van document staat dat ? Wat je invuld is helemaal geen waarheidsgetrouw de meest vullen hem globaal in wil je echt mee doen dan moet hij precies ingevuld worden bij de aanvraag uitkoopregeling ingediend
T60401
@bio boer Inderdaad was ook beetje huiverig. Las eerst dat er ingelogd moest worden. Dat is niet het geval. Heb het emissie punt midden in een woonwijk gezet. Dan zou alleen nog het ip adres kunnen zijn wat naar mij verwijst.
grös
@Weidezicht
Wie is NPV ?
grös
@NickR
Heb er 20 seconden gekeken. Wat een ingewikkeld gedoe, moet je bestanden uploaden?? "Hier kunnen boeren even kijken of ze een piekbelaster zijn," nou veel succes ..
bio boer
@grös je klik een emissie punt aan waar je stal staat vuld daar stalsysteem in (ravcode) en aantal dieren dan nog ventilatie systeem van de de stal en klaar
de Tank
@grös Je kan nergens zien of je piekbelaster bent, het wordt immers niet gemeten waar jouw mogelijke emissie neerslaat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lnv , veehouders , aerius en piekbelasters geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0